SANITAS: Solicităm creșteri salariale

 Membrii Federației SANITAS solicită noului Guvern să găsească soluții asfel încât, de la 1 martie 2018, salariile tuturor categoriilor profesionale din sănătate și asistență socială să crească. Sindicaliștii au solicitat premierului și lui Liviu Dragnea o întâlnire pe tema legii salarizării.

„Am decis să solicităm noului premier, precum și președintelui Camerei Deputaților, organizarea unei întâlniri în perioada imediat următoare, în care să se evalueze stadiul îndeplinirii modificărilor la Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, modificări pe care guvernanții și le-au asumat în fața reprezentanților SANITAS, în ședința din luna octombrie 2017”, se arată într-un comunicat al federației SANITAS.

De asemenea, membrii SANITAS solicită noului Guvern să găsească soluții pentru ca salariile tuturor categoriilor profesionale din sănătate și asisență socială să creacă de la 1 martie 2018.

„Solicităm public noii echipe guvernamentale să găsească soluții viabile pentru ca salariile tuturor categoriilor profesionale din sănătate și asistență socială să înregistreze creșteri de la 1 martie 2018, în concordanță cu promisiunile exprimate de guvernanți pe parcursul anului 2017”, mai spun reprezentanții SANITAS.

Membrii Consiliului Național SANITAS mai spun „că există din ce în ce mai multe premise care conduc către posibilitatea declanșării conflictului de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate – Sănătate și Asistență socială”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

 1. Aoleu!
  Sa intelegem ca Promisiunile alea cu Salariile medicilor de aproape 4000 de Euro au fost MINCIUNELE?!
  Ele NU mai sunt in programul de guvernare Vasilica Viorica Dancila!
  Si ce se mai lauda Dragnea cu PIXul in mana…Olguta la fel…RTV si Antena 3 au facut Audiente RECORD la MINCIUNILE acestor escroci!(mi-o amintesc pe Ionela Nastase de la RTV ca era cat pe ce sa cada de pe scaun cand a auzit de la Dragnea ca Medicii vor avea salarii de aproape 4000 de EURO!!!)

  Probabil ca i-ati si VOTAT, acum PROTESTATI si INGHETATI in strada!
  Asa ceva va „dau” alde Dragnea si Olguta!

  • Nu , lili, tu ai probleme cu pricepatoru’. Ce vrea SANITAS este ca grila de salarizare in Sanatate sa fie pe maximu’ din 2022 la tot personalu’ de la registratura , morga , sepulctura, chirurgie si pana la consilierii din minister, iar sporurile de peste 30% sa fie pentru toata lumea. ai inteles fata mea? un mesaj pentru SANITAS , mai dati voi mult cu clanta sa pice Guvernu’ si parca vada ca vine el Bashinescu pe cai mari si va da el voua salarii!

  • Lili dragă, vezi ca te-aburește pesedistu’ cu camasa nespalata !

   In sanatate, asa e specificul muncii, sporurile ajung si la 100% (TBC, psihiatrie etc ).
   Ce face olguta cu Dragnea? Taie salariile limitans sporurile la 30% !!!!!
   In sanatate , de la 1 ian.2018 e tragedie, salarii taiate cu 20-40% !
   Ii lasa acum pe cei din sanatate să urle cu salariile taiate (de aia n-au facut marirea de la 1.01.2018!)
   Apoi, pesedistii au venit cu solutia salvatoare: de la 1 martie 2018 in sanatate salariile vor ramane netaiate !, adica la nivelul lui decembrie 2017 si spunem ca v-am facut marirea salariilor in contul lui 20122 !!!!!!
   Antologic !
   Asta e alba neagra lui Liviu…

  • Catre „mircius” cu: „In sanatate, asa e specificul muncii, sporurile ajung si la 100% (TBC, psihiatrie etc )”. Ce vorbesti, Franz? Sporuri de 100% la tot caratorul de plosca??? Du-te si mai minte-i pe altii! Asa sa credeti voi, ca o sa acceptam noi sa luati de doua ori salariul, in fiecare luna…

 2. Dar ceva calitate in serviciile medicale si asistenta sociala, nu vreti sa cerem noi, consumatoorii?

 3. Lupta celor de la Sanitas este pentru personalul de suport, nemedical, din unitatile sanitare. Practic, ei doresc sporuri mari pentru TESA si personalul de intretinere. Toate bune si frumoase, insa daca cresti sporurile celor care nu au contact cu bolnavul vei face ca sporurile celor care ingrijesc efectiv bolnavii sa scada. Asta datorita limitarii legale la 30% din fondul de salarii a sporurilor pe ordonatorul de credit. Daca ar lupta pentru cresterea salariului de baza, asta ar fi altceva, insa este greu de crezut ca va mai umbla cineva la grila de salarizare in urmatorii 4 ani. In clipa de fata, pastrarea intacta a sporurilor actuale ale familiei ocupationale „sanatate si asistenta sociala” presupune un efort bugetar de inca 8% din fondul de salarii, fapt care nu este prevazut nicaieri in buget. S-au introdus inutil sporuri noi in grila, ele nefiind acoperite financiar. O sa iasa prost…

  • hai mai delia! te si vad cu muschii umflati pe piept cum strigi in piata mare , ca judecatoarea aia de la DNA
   ( sic!) : M’UE Dragnea !

 4. PANA AICI DE AICI ANAINTE NU SE MAI POATE .ASTEPTAM PANA AN MARTIE SA VEDEM
  MIE AMI MIROASE A REVOLUTIE.

 5. Ce sporuri?La care personal auxiliar?Astia nu exista nici macar in grila de pe situl ministerului!Iar in ceea ce priveste „organili” din Sanitas mai stati ma p-acasa ca inca e frig p-afara!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.