Săraca Austrie

Raiffeisen nu profită de pe urma faptului că a rămas cea mai mare dintre băncile occidentale care mai operează în Rusia, că a avut un profit mai mare cu 36% de la începutul războiului din Ucraina decât în perioada anterioară și că numărul angajaților ei a crescut cu 10.000. Nu, nici vorba de așa ceva. Raiffeisen este, de fapt, o victimă a războiului, a presei negative de care a parte și a presiunilor vestice în special americane, pentru a renunța la operațiunile in Rusia.

OMV nu profită de pe urma faptului că își cumpără majoritatea gazului din Rusia și ca are un contract cu Gazprom până în 2040, la fel cum nu a profitat și nici nu s-a plecat în fața Rusiei când, în 2008, a vândut participația de peste 20% la compania ungară MOL rușilor de Surgutneftegaz.  Conducerea MOL a spus că mai degrabă ar vinde compania unui gigant rus decât către OMV. ”Acum, la nouă ani după ce OMV și-a arătat interesul pentru rivalul ungar, dorința i-a fost îndeplinită”, suna, în 2009, aroganța purtătorului de cuvânt al OMV. Dar nu, biata OMV este o victimă a războiului, a sancțiunilor care împiedică această companie să facă investiții în Rusia, care au făcut-o să-și vândă activele de 2,5 miliarde de euro din Rusia.

Holzindustrie nu profită de pe urma pădurilor tăiate în România și a buștenilor trimiși acasă, pentru ca plus valoarea prelucrării să se acumuleze acolo. Nu, nici vorbă, compania aceasta este o victimă a instabilității legislative și politice din România, o țară în care Parlamentul mai îndrăznește să se opună viziunilor președintelui. Vedeți, anul acesta, victima Holzindustrie a ajuns chiar să-și închidă o parte din operațiunile de prin pădurile din Bucovina din cauza asta.

Iar Austria întreagă este victima fluxului de imigranți care intră în UE prin România cea cu vameși și funcționari corupți și incompetenți, dar cu multe păduri, gaze și petrol on și off-shore și datorii la bănci austriece, si deranjează astfel tihna vieneză.

Așa cum există o școală economică austriacă, există și o școală austriacă la fel de bună a lamentării și victimizării. Politicienii de la Viena s-au specializat de trei generații încoace în victimizare și continuă această tactică. ”Puneți un oficial austriac în fața acestui fapt (a datelor care arată că Austria și-a redus cel mai puțin importurile de gaz din Rusia și importă 55% din total din Rusia – n.red.) și veți primi o mulțime de smiorcăieli despre cum țara, una dintre cele mai bogate din lume, se luptă din răsputeri să facă față problemelor economice provocate de război. Va urma apoi un pomelnic de exemple despre cum o mulțime de alte țări sunt vinovate de un comportament mult mai nepotrivit în relația cu Moscova”, scrie Politico.eu, într-un articol despre ipocrizia austriacă – de la politicienii de top și până la cetățeanul de rând.

 

La începutul lunii septembrie, germanul Martin Selmayr i-a pus pe liderii de la Viena în fața acestui fapt – că Austria importa majoritatea gazelor din Rusia, în timp ce multe alte state UE (unele mult mai puțin prospere) au făcut sacrificiile necesare pentru a renunța la energia rusă. Selmayr nu este vreun justițiar, este un adevărat lider de clan din eurocrația de la Bruxelles, fost șef de cabinet al președintelui CE Jean-Claude Junker, un individ cu o ambiție nemăsurată, personajul central al unei lovituri de palat sui generis, când s-a autonumit secretar general al Comisiei Europene. În cele din urmă, a fost retrogradat de actuala Comisie von der Leyen și a devenit reprezentant al UE în Austria.

Din aceasta poziție, la un eveniment ce avut loc pe 6 septembrie, Selmayr a spus că Austria trimite în conturile Rusiei ”bani mânjiți cu sânge” contra gazelor. Selmayr a spus că Austria importă în continuare din Rusia 55% din gazele naturale și că nimeni nu iese pe Ringstrasse din Viena să protesteze. ”Mă surprinde asta, pentru că banii aceștia mânjiți cu sânge sunt trimiși în Rusia în fiecare zi, la plata facturii”. Selmayr a spus că înțelege că Austria are probleme de aprovizionare cu energie, însă este o țară bogată și ar putea, ca și alte țări europene, să renunțe la gazele din Rusia.

Atât le-a trebuit politicienilor de la Viena, care, în frunte cu Partidul Libertății, socotit de extremă dreapta în Europa și care conduce în sondaje înaintea alegerilor din 2024, a cerut Bruxellesului destituirea lui Selmayr. ”Acționeaza ca un ofițer dintr-o armată colonială”, a izbucnit unul dintre comentatorii de dreapta ai celui mai vândut tabloid austriac, care a amintit că ambii bunici ai lui Selmayr au fost generali ai Wehrmachtului în timpul războiului mondial. ”Eurocrații au atitudinea care arată că pot să spună Austriei ce trebuie să facă”, a continuat comentatorul.

 

Nu că tabloidul Kronen Zeitung nu ar avea dreptate, mai cu seamă având în vedere ascensiunea lui Selmayr în cercurile de la Bruxelles și modul in care a condus din umbra Comisia Europeană între 2014 și 2019. Însă ce se poate spune despre poziția marilor bănci și companii austriece în Europa Centrală și de Est, acolo unde și-au asigurat partea leului începând de la momentul privatizărilor masive impuse ca o condiție pentru aderarea acestor state la UE? Nu s-a simțit oare un parfum colonial în privatizarea Petrom, în îndemnurile președintelui Klaus Iohannis legate de legislația în domeniul forestier sau in demersul petroliștilor austrieci pe lângă guvernul României?

Nici vorbă, ar spune guvernanții de la Viena. De fapt, orice guvern, nu doar actualul executiv conservator. Potrivit Politico, și creștin-democrații austrieci, și Partidul Libertății, și social-democrații sunt educați la aceeași școală a victimizării și ipocriziei. Cu toții vor spune că țara lor a fost ”prima victimă a nazismului” – acesta este mitul fondator al a Austriei postbelice. În timp ce generațiile postbelice din Germania au fost educate pentru asumarea neîntreruptă a vinovăției, austriecii au fost educați în ideea că au fost primele victime ale nazismului. Asta spun și acum, empatizând ipocrit cu Ucraina –  scrâșnind din dinți când este vorba ca armele trimise Kievului să le tranziteze teritoriului – și nu vor să audă că austriecii aveau deja un guvern fascist pe model italian la putere în momentul Anschluss-ului, ca anexarea a fost salutată de înalți clerici austrieci, până și de social-democrați.

Și austriecii și-au dat seama de această ipocrizie. În 1961, a fost creat personajul Herr Carl, pentru a întruchipa austriacul ce își amintește cu nostalgie de perioada sub regimul nazist. Monologul cu pricina nu a fost deloc bine primit de public. Iar duplicitatea victimizării merge mână în mână cu centralitatea neutralității în discursul politic austriac. Sacrosancta neutralitate austriacă, înscrisă în Constituție, este un pilon al politicii externe a Vienei, însă, după cum au scris mute publicații vestice de la începutul războiului din Ucraina, este un pilon susținut nu de măiestria MAE austriac, ci de faptul că, dintre toți vecinii Austriei, doar Elveția nu este membră NATO, iar vecinii investesc în apărare minimum 2% din PIB, în timp ce, în primul an de război in Ucraina, contribuția Austriei chiar a scăzut – de la 0,9%, la 0,8%.

 

Într-o emisiune recentă de televiziune, ministrul de Externe austriac creștin-democrat Alexander Schallenberg a spus, cu referire la criza ucraineană: ”Până la urmă, noi am experimentat la prima mână, în 1938, ce înseamnă să fii abandonat”. Este greu să negociezi intrarea în Spațiul Schengen cu șefi de diplomație care adopta aceasta tactică a victimizării, la care, de altfel, Austria a renunțat în mod oficial la începutul anilor 1991. Este greu să negociezi intrarea în Schengen și este chiar periculos ca pe masă să fie resursele naturale ale țării, dacă ai de-a face cu un ministru precum predecesoarea lui Schallenberg, Karin Kneissl, tot o creștin democrata, cu simpatii de extremă dreapta, care a condus diplomația austriacă de la finalul anului 2017 și până la jumătatea anului 2019. Invitat special la nunta ei, în 2018, în plin scandal al otrăvirii unui fost spion rus în Marea Britanie, a fost președintele Vladimir Putin, cu care șefa diplomației austriece a dansat, după care a făcut o adâncă reverență. A urmat un scandal, dar nu o demisie. S-a retras odată cu guvernul Kurz, tot în urma unui scandal legat de Rusia. În stil austriac, Kneissl s-a plâns că este marginalizată și interzisă în propria țară și a plecat în Franța, unde a început să colaboreze cu postul Russia Today și a acceptat să facă parte din consiliul de administrație al Rosneft, alături de fostul cancelar german Gerhard Schroeder. A demisionat după începutul războiului, în 2022, însă decis să se mute la Sankt Petersburg, pentru a conduce un grup de reflecție în materie de relații internaționale finanțat de Moscova. Frau Kneissl și-a mutat lucrurile și doi ponei transportându-i cu avionul până în Liban, iar de aici în Siria și apoi cu un avion militar rus (pus la dispoziție de Putin), până la Sankt Petersburg.

 

Școala victimizării și a stoarcerii oricărui beneficiu din statutul de neutralitate a dat politicieni și diplomați buni, pregătiți la nenumăratele conferințe unde Viena și-a oferit oficiile de intermediar între marile puteri. Analizele lui Schallenberg sau Kneissl sunt cel puțin interesante. Însă ele sunt ușor de atacat, de condamnat și pus la zid în actualul context european. Austria este vulnerabilă, pentru că politica ei externă de submarin care intră în imersie în vremuri tulburi și iese la suprafață în zone profitabile pentru multinaționalele și băncile ei nu funcționează bine în vreme de război. Acest lucru poate fi speculat.

Politico.eu scrie că reacția UE la atitudinea austriacă nu trebuie să fie criticarea amintitului Selmayr pentru remarca sa despre banii trimiși la Moscova. Bruxellesul nu trebuie să menajeze guvernele de la Viena de teamă că electoratul austriac să nu se radicalizeze și ai mult scrie Politico. ”Istoria Austriei începând de la 1918 ne-a învățat un lucru: că această țară are nevoie de supraveghere externă. Dacă sunt lăsați singuri, austriecii își scot la iveala cele mai rele instincte”. ”Austriecii nu învață din propriile greșeli. Rareori austriecii își arată latura bună a naturii lor fără a fi forțați din exterior să facă asta, fie prin tras de urechi, fie prin forță brută”, scrie Politico. ”Retorica nu-I va convinge pe austrieci să-și schimbe direcția. Aproape 80% dintre ei susțin neutralitatea, pentru că este foarte confortabila. UE și SUA trebuie să facă inconfortabilă această situație. Până acum, Vestul nu a impus niciun cost pentru această situație a țării. Asta trebuie să se schimbe. Daca sunt forțați să aleagă între a rămâne în Vest sau a intra în izolare, austriecii vor alege mereu prima varianta (…) Problema este că nimeni nu-i forțează”.

Poate că guvernele de la București au ceva de învățat din criticile de mai sus aduse Austriei de o publicație influentă la Bruxelles (e drept, cu o redacție dominată de ziariști americani și britanici). Și poate că schimbarea modului de abordare a Austriei va fi ușurata de scăderea fluxului de gaze ieftine din Rusia și a numărului de conferințe și negocieri între marile puteri (care, pe fondul ascensiunii chineze, se pot muta în capitalele nealiniate din Sudul Global), ceea ce va mai reduce din strălucirea Vienei.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 32

26 de Comentarii

 1. Bre, rumanule, Austria are stea cu 5 colturi….Tu, rumane, ai stea cu 8 colturi care seamana cu rahatul de musca pe pereti…Tu, rumane, faci ce zice Gigi Becali. Dar Becali e smecher si destept…Tu nu esti.

 2. Felicitari Austriei pentru ca-si cunoaste interesele…
  Propaganda bolsevica occidentala bicefala (Bruxelles+WashingtonDC) a interzis tuturor firmelor capitaliste sa faca profit in Rusia, din motive politice !!! Asta este „lumea libera”…

 3. Politicienii austrieci s-au specializat in a actiona IN FAVOAREA CETATENILOR TARII LOR. Spre deosebire de politicienii romanesti, care-i calca in picioare pe romani, in favoarea stapanilor lor americani si nu numai.

 4. Bai, aveti OZ/U cu Austria? Nu intelegeti ca schnitzelii sunt doar pudelul granzilor si ca dulaii cei mari au hotarat ca Romania sa ramana no man’s land in galceava actuala starnita de unchiu’, hat in 2014? In afara de Grecia (ortodoxa) care datorita pensionarilor din vest care-si trateaza oasele p-acolo si a fost bagata in borsul UE, Romania si Bulgaria au fost repartizate de la bun inceput doar la grajd si bucatarie. Mai nou si ca supliment „alimentar” pentru „deranjul” ucrainean. Chiar ne-am tampit cu totii?

 5. AUSTRIA profita ! Clar ca profita !
  DE CE i se permite desi toate chiar si cele crezut-secreticioase i se stiu, in spatele cortinei ? 😀
  TAMAN pentru ca e NEUTRA si nu-n NATO !
  SIMPLU !
  Cat timp AUSTRIA va fi NEUTRA … va avea avantaje peste cele restului UE care-s in NATO !
  ATENTIE … AVANTAJE LEGALE si de ne-combatut juridic ! 🙂

  Aveti cu UKRAINA si GRAUL avantajul de-a avea koyttzele yankeie in mana … cereti SCHENGEN-ul de la sursa nu de la BRIXELLES !
  prin SCHENGEN ne putem scoate banii SIGUR-pierduti pe GRAUL UKRAN si nrevii cu fermierii romani despagubili de la buget chiar
  DACA … ni se aproba SCHENGEN-ul ! 😀
  [stiu ce spun ! pana la aprobare fi-ti cu …POLONEZII ! si chiar si dupa DACA yankeii nu se lasa coplesiti de CARGILL@Company]

 6. Calin Marchievici in loc sa renunte la a cita din altii pentru a spune ce gandeste PERSONAL despre evenimente istorice curente si trecute si-a invaluit citatele intr-o ceatza densa, in scop de camuflaj…Mi-as fi scos palaria uitandu-i partizanatele daca zicea de la el ca ILEGALII austrieci fac in UE si in Austria POLITICA Moscovei, asa cum reiese clar din CITARI, indiferent de modul cum ii incondeiaza pe CITATI…STRATEGIA INOCENTIZARII prin LAMENTATII aplicata de ILEGALII SOVIETICI decidenti in politica austriaca are scopul DISIMULARII calitatii lor de ILEGALI SOVIETICI care si-au transformat tara in BAZA INAINTATA a Moscovei!!! De fapt nu numai ILEGALII SOVIETICI din Austria invoca dezastrul ce l-ar provoca aplicarea SANCTIUNILOR, ci si ILEGALII SOVIETICI
  din celelalte COLHOZURI BOLSEVICE europene!!! Si nu numai ei, tot asa si unele BANCI si FIRME controlate de Comintern!!! Se vede ca Marchievici se tine aproape de Nea Cornel in subiectele alese si il felicit ca asa discret cum a redactat, i-a spulberat de fapt, ca si mine, argumentatia prin care ocoleste implicarea URSS-Rasputin…

 7. Cine – cum a făcut Austria – acuză România și Bulgaria pentru fluxul de migranți de pe ruta balcanică, ignoră cu rea-credință faptul că cea mai importantă poartă de intrare, Grecia, este de mult timp în zona Schengen. Când vorbim despre mafie, ar trebui să ne gândim mai degrabă la Napoli și Palermo (fac parte din Schengen) decât la București și Sofia. Dacă ar obține profitul traficanților din porturile Anvers și Rotterdam, Balcanii s-ar transforma într-o înfloritoare Elveție. Ar cam trebui să ia sfârșit obiceiul de a arăta către rudele mai sărace din Est și a da vina pe ele pentru a acoperi crizele statului de drept din Vestul Uniunii Europene”(Dirk Schümer, in Die Welt)
  Süddeutsche Zeitung, titrează în același registru: „Nedrept”. Ce s-a întâmplat la Consiliul JAI este, scrie ziarul care apare la München, un proces european clasic de amânare a deciziilor: se stabilește o procedură complicată cu repere și jaloane de control, anii trec iar la final apar state UE dintre cele care au stabilit criteriile dar care, din motive neclare, spun că deși totul e grozav, se opun. „Rezultatul este mereu același: frustrarea față de UE crește. E adevărat că sistemul Schengen nu funcționează dar de vină sunt membrii acestui club exclusivist care nu mai respectă de mult propriile reguli (…) Or, pentru asta nu sunt de vină România și Bulgaria”, conchide SZ.

  PS daca am merge pe scoaterea OMV, Raiffeisen, si a inca 2-3 mari companii austriece care jecmanesc Romania,am respira mai usor

 8. Inca ceva AUSTRIA chiar da tribut rachetzilor care-i permit 8taman din cauza asta) ce nu permit altora !
  Domnia si Prostia se platesc ! Austria e DOAMNA pentru ca plateste sa fie asa !
  Ar fi o tara prea mica sa faca ce i se permite daca NU i s-ar permite !
  Ar fi multe de zis dar nu-mi spurc locul ! 😐 E o tara super OK !

 9. uiti ca AUSTRIA a fost istoric post-belic o tzara impartita intfre rsui, francezi si englezi
  rusii au renunta la ea ( mai greu decat au renuntat la Grecia) au isa in schimb „niste”
  TRATAT SECRETE ruso-americane care PANA VIR FI SCHIMBAT … dau niste AVANATJE greu de inteles pentru cine
  n-a citit aceste TRATATE inter-puteri-garante …”destul” de SECRETE 😉 !
  Pe scurt AUSTRIA are un REGIM SPECIAL garantat si de rusi si de americani si de britanici si de francezi … TRATATE greu de rupt azi !
  SHALOM!

 10. Daca vreti SCHENGEN … nu-l cereti in EUROPA (ca nici Germania NU face ce NU vor yankeii !:D )
  Cereti SCHENGEN-ul de al yankei …contra GRAUL „ukran”
  … asa ocazie nu mai prindeti iute (la anul situatia va fi alta ! acum aveti pozitia de-a inclina BALANTA tarilor anti-gru-ukran = aveti koittzele „CARGILL”-ului in menghina = puteti trata de la egal cu PAPUSARII ! ;))

 11. De ce sa vorbeasca despre el ?
  S-a cumva numit singur secretrar ONU ? 😀
  Vezi ce-am zis mai sus … AUSTRIA are o pozitie speciala accepgtata si de rusi si de americani si de britananici si de francezi … ELVETIA e intr-o situatie PE BUNE inferioara AUSTRIEI in capacitatea de-a-si valorifica NEUTRALITATEA ! 😀
  Cine l-a numit pe Kurt W. la ONU ? 😉 Chiar crezi ca RUSii si americanii nu-i stiau trecutul ? 😛
  Intrebarea e de ce au facuto stiind ce-si-cum ! 😐

 12. citeam chiar acum in ziarul lor der Standard pe subiect. Nu ii intereseaza prea mult ce pierde OMV la Marea Neagra, insa par ingrijorati de perspectiva ca Romania sa ii actioneze in judecata pentru daune economice. Si ridiculizeaza OVP incepand cu Nehammer , seful unui partid foarte corupt se pare.
  Sfaturile pentru Romania in directia unei totale aprobari a Austriei (de fapt a OVP) pe tema Schengen incep cu „aratati si voi intelegere pentru Neptun deep” si pana la „cumparati si voi niste publicitate la ziarele ce sustin OVP si bagati ceva despre fratia de interese ruso-austriaca”

 13. @mishteaux: Corect. Da’ nu se poate. Noi am fost deja repartizati in filmu’ cu Rambo. De aici si saga cu dronele.

 14. De cine repartizati ? De TRUMPISTI ? 😀
  Sau de ethnici din USR (de la tata lor vreu sa zic 😉 ) ?
  NULANDIERII … 🙁

 15. @axon: te urmaresc de multa vreme cum incerci sa schimbi Istoria,dar aici ai cazut intr-on plasa :Gorbaciov era agent american,KGB era cumparat la litru de vodka de americani deci rivolutia lui Iliescu Gorbaciovistu,era de fapt data de amaericani Asa da!Inca o data se dovedeste daca mai era cazul czul ca Rusia e o sulfa americana,pana azi Putin indeplineste cu strictete planul de doborare a rusilor!Razboiul din Ucraina e o farsa atat timp cat Rusia pune inca la dispozitia SUA statia interplanetara

 16. @axon: te urmaresc de multa vreme cum incerci sa schimbi Istoria,dar aici ai cazut intr-on plasa Gorbaciov era agent american,KGB era cumparat la litru de vodka de americani deci rivolutia lui Iliescu Gorbaciovistu,era de fapt data de americani Asa da!Inca o data se dovedeste daca mai era cazul ca Rusia e o sulfa americana,pana azi Putin indeplineste cu strictete planul de doborare a rusilor, de sclavizare a lor!Razboiul din Ucraina e o farsa atat timp cat Rusia pune inca la dispozitia SUA statia interplanetara pentru imagini cat mai clare ale situatiei din Ucraina
  Biata Rusie!

 17. lamentare, autovictimizare si ipocrizie… frumos… ce lume frumoasa au construit „civilizatii”… mmm ce aroma de imperiu…

  ha ha ha ha ha

  karma…

 18. Multumesc Proniei Ceresti ca l-a impins pe ILEGALUL SOVIETIC mistokar sa iasa definitiv din clandestinitate SI CU ACEST PSEUDONIM de FRONT!!! Automat s-au autodemascat toate CLONELE SOVIETICE care au conversat cu acest Cernowitzean abject, de o Calosie Tica-Editat tomlin, alias Je NE suis pas Charlie care a dejectat la 14:51 amestecand realitatea statutului Austriei dupa AL DOILEA MACEL BOLSEVIC MONDIAL cu o mistificare despre care am mai vorbit si nu o data!!! In Austria OPERA de pe la sfarsitul secolului XIX o AGENTURA URIASA, creata de Lenin si EXTINSA de Trotzky! Fara aceasta AGENTURA BOLSEVICA care a fost integrata in Comintern cand s-a OFICIALIZAT in 1919, anterior operand ca sectie a Internationalei a 2-a, NU AR FI FOST POSIBILE ANEXARILE Ceho-Slovaciei si Austriei in 1938!!! Cand s-a retras din Austria Armata Rosie tara se afla ZDRAVAN IN MAINILE „social-democratiei” lui Bruno
  Kreisky, vechi ILEGAL leninist!!! Sekuku de pe forum si-a mobilizat din nou toate CLONELE, unele prafuite, altele ruginite…Articolul ofera aproape toate detaliile referitoare la rolul Austriei, alaturi de Ungaria, de CAL TROIAN SOVIETIC si de aceea prim matul de la 14:51 a intervenit in fortza, sub dubla acoperire, fiind un LASH ORDINAR, incercand disperat, dar TAMP,
  sa „justifice” SOVIETISMUL austriac prin „neutralitatea” octogenara!? Deci, Austria E ACUZATA ca serveste interesele sovietice de
  intreaga Europa, iar romanii sekuku nici acum, constatand ca ne CAROTEAZA pe spetza Schengen, tot nu se RALIAZA la CONDAMNAREA acestei ENCLAVE SOVIETICE, facand „ciocu mic” intrucat intre ROMANIA MARE GENERICA si URSS-Rasputin optiunea lor e clara, URSS!!!
  URA TI CALOSILOR fatza de NATO si UE si SUA transpare din dejectia mistokarului cu o violenta nemaintalnita!Un Edelweis JAGARDEAN ordinar!!!

 19. @Charlie (ethimologic vine de C. (litera telefonica „CHARLIE” =entru COMUNIST ! 🙂 )
  Ai dreptate 100% in ultimul comentar ! BRAVO !
  Sa sti ca nu ma asteptam sa sti astea ! Desi la TRATETELE ULTRA_SECRETE ale AUSTRIEI nu ai acces = n-ai cum, extrem de putini au ! Ma refer la alea INOFICIALE ! 🙂
  In codata … BRABO ! 🙂

 20. Fooooarte bun articol. Felicitari Calin ! Sunt doua lucruri de retinut : 1. La Wiena s-a format un viespar de khazari care fac bani in draci si au inteligenta sa dea si la populatia germana ca sa fie liniste;…. 2.Austria, inclusiv viesparul de khazari, nu a renuntat la ideea crearii „Conglomeratului” adica Austria-Ungaria-Croatia-Transilvania-Slovacia. De aici toate !

 21. Peștele caută unde este mai adânc iar oamenii(țările) unde-i mai bine.. Austria nu-i datoare nimănui să lămurească ceea ce face pînă când activitatea ei politico-economică nu încalca legile UE. În rest tot ce nu-i interzis se poate..

 22. Mistokarul nu-si dezminte cinismul prosovietic de DUSMAN al NATO, SUA, UE si astfel al Romaniei!!! Uneori emitea inteligibil si chiar rezonabil cu tot discursul de-a valma, dar cu Cartea lui de capatai, cartea de telefon si „etimologia” bazata pe litera C s-a facut de fecale! In ce-l priveste pe nicu olahus justinianus se stia ca e un ANTISEMIT/CARE URASTE EVREII in mod atavic si un PSEUDOISTORIC Anonim care rastalmaceste intr-un DELIR dez axon nat rollasonat ISTORIA!!! Ba, DUSMANI ai ROMANIEI GENERICE in 1945
  Austria trebuia sa-si reobtina STATUTUL DE MONARHIE!!! De aceea s-a retras Armata ROSIE, pentru ca si-a reconfirmat prin ILEGALII SOVIETICI statutul de „republica” impus de Lenin cu BANDELE PARAMILITARE TERORISTE conduse de Julius Mann-iu!!! Julius avand in Comintern o inalta functie, pozitie din care INTEMEIETORUL de „republici”(a instituit si „republica ceho-slovaca!!!) A UZURPAT TRONUL ROMANIEI MARI prin ADUCEREA ILEGALA IN TARA si DECLARAREA CA „REGE” a lui Carol II!!! La fek ca Bismarck in 1871 cand a transformat Franta din IMPERIU in „republica”, concomitent UNIFICAND REGATELE si PRINCIPATELE GERMANE intr-un IMPERIU, IMPERIUL GERMAN! Doar un fanatic sovietic poate acuza „republica sovietica austriaca” de intentii „HABSBURGICE” si repet, in 1945 ILEGALII sefi anglo-francezi Churchill-De Gaulle trebuiau, NEFIIND ILEGALI SOVIETICI sa REINSTAUREZE MONARHIA in Austria, nu sa accepte o „republica leninista”, mai ales ca Churchill GUVERNA UN REGAT cu ANVERGURA IMPERIALA!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.