Şarapova cum a putut?

Maria Şarapova a început să primească wild card-uri după ce a fost suspendată. TAS i-a redus şi ei sancţiuneaa de la 2 ani la 15 luni, așa cum s-a întâmplat recent cu Simona Halep.

Când însă Şarapova a intrat pe teren, Simona a fost de partea celor care au apreciat că nu este Ok.

„Pentru copii, pentru tinerii sportivi nu este ok să ajuţi cu wild-card o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj. Nu este vorba doar de Maria Şarapova aici, ci de toţi jucătorii care sunt găsiţi dopaţi”, a declarat Simona Halep, conform USA Today.

Cât de comparabile sunt cele două situații? 

Simona, revenită recent la Miami, a fost prilej pentru Wozniacki  să o numească trișoare și să spună că nu i se pare normal ca jucătoarele suspendate pentru dopaj să participe apoi la turnee prin wild carduri.

”…este convingerea mea personală, nu cred că oamenii ar trebui să primească wild carduri după aceea”, a declarat Wozniacki.

Declarația a fost tranșată de fani „Wozniacki a făcut cea mai mare greșeală în acest caz. În mod clar, Halep n-a vrut să trișeze, ci a făcut o greșeală neintenționată”.

„Când vor realiza oamenii că dopajul intenționat și depistarea pozitivă nu sunt același lucru? E cel mai jos nivel de gândire”

WTA ia în calcul o schimbare de regulament

Rămasă fără punct în clasamentul WTA, Simona poate participa în competiții doar în baza unor invitații primite de la organizatori.

Apelul de la TAS a redus la 9 luni suspendarea și a provocat o situație unică, nereglementată în tenisul mondial

Cazuri precum cel al Simonei Halep ar putea fi acoperit prin schimbarea regulamentului.

Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru. Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri
– WTA, răspuns pentru GSP.ro

Dacă ești nevinovată  e păcat să o iei de la zero, a spus Simona.

De altfel, la câteva ore de la revenirea în circuit, după eșecul cu Badosa, Simona a comentat posibilitatea primirii punctelor.

Simona Halep are nevoie wild-card-uri pentru a participa la turneele mari din circuit. După participarea la turneul de la Miami, românca are 10 puncte WTA.

Dacă și-ar recupera punctele ar avea acces la turneele de Grand Slam și ar putea spera la Jocurile Olimpice de la Paris, nemaifiind la mâna organizatorilor turneelor pentru a ajunge pe tablourile principale. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Și Șarapova și-a tras-o cu Grigor Dimitrov dar nu s-a sinucis nimeni din cauza asta, la fel Ghenea. O fi atât de „bună” Sabalenka asta de s-a sinucis pentru ea hocheistul părăsit?

 2. Poate a putut pentru că e rusoaică? Din calculul numerologic așa reiese…

 3. Halep face pe eroina si patrioata. Zice ca vrea punctele inapoi ca sa mearga la Olimpiada. Pare un gest patriotic. In realitate vrea punctele ca sa intre in turnee ca sa faca bani. Nu-i pasa de Olimpiada este doar un pretext. Machedoanca umbla numai dupa bani. Asa e traditia la machedoni. Cand a castigat primul turneu mare a declarat ca ea este ” din Romania” si nu a declarat ca este româncă. Ea este machedoanca si nu româncă. Machedonii sunt o etnie total diferita de români.Vorbesc o altă limba pe care românii nu o inteleg.

 4. @Claudiu
  Machedonii= albanezi care odata ajunsi aici s-au crestinat. Altminteri au aceleasi obiceiuri ca si musulmanii in speta turcii stapanii lor.

 5. Una este sa recunosti ca de mult timp tratezi o afectiune cardiaca si alta este ca sa te contaminezi accidental cu o substanta.

 6. „Dacă ești nevinovată e păcat să o iei de la zero, a spus Simona”

  Halepa insista, o sportiva nevinovata primeste doua suspendari !

 7. @parere: te doare grav până la pastile urgent, adevărul crunt din spatele datei nașterii? Este baza prin care poți dezvălui tot ce înseamnă individul, tara și tot ce înseamnă creaturi pe baza datei nașterii.

 8. Şarapova si a luat ceas
  (de mare shlam,vezi poza)
  pt. ca l-a intrebat pe Bond:
  -cate e ceasul?
  -5, 11 fara 5 !

 9. Debitezi bazaconii. Habar n-ai si nici macar nu incerci sa gandesti logic.
  Explica-ne aici de ce ar invata un albanez aromana? Aromanii s-au format ca natiune tot datorita ocupatiei romane si improprietaririi veteranilor romani cu pamant in zona unde erau stationate legiunile romane ocupante si a colonizarii cu colonisti romani, care vorbeau latina vulgara. La fel cum s-au format si daco-romanii, avandu-ne ca urmasi pe noi, rominii.
  Aromanii (machedonii) au fost crestini facand parte din Imperiul roman, apoi Bizantin. Si albanezii au fost initial crestini, dar dupa cucerirea Balcanilor de catre otomani s-au islamizat. La fel au facut si o parte din bosniaci si alti cetateni ai republicilor fostei Jugoslavii, islamizandu-se sub presiunea otomanilor. Tot sub presiune dar a maghiarilor, multe familii romanesti s-au maghiarizat ca sa scape de probleme (acum se dau mai hunguri decat ungurii).
  Aromanii au venit cu limba lor si cu religia crestina din zona Moskopole. Chiar sub turci, aromanii si-au pastrat credinta ortodoxa. Ca sa nu fie violate de turci femeile si fetele aromane isi tatuau crucea crestina in frunte, putzin mai sus deasupra ochilor, obicei care inainte de ’89 era pastrat inca, Am cunoscut bunica unor prieteni aromani din Tulcea care avea tatuata crucea, asa pastra ea obiceiul stravechi.
  Initial aromanii au fost adusi de Ferdinand in Cadrilater, dar au fost foarte prigoniti de bulgari. Ca sa-i salveze au fost adusi in Dobrogea, fiind foarte seriosi si muncitori……[Rumburak]

 10. Ai depasit orice regula de bun simt poate din ignoranta. Herodot sec. IV iHr. a spus:”cei mai numerosi dupa inzi sunt tracii si daca ar fi uniti ar fi cei mai puternici.” tot Herodot spune:”Cei mai viteji dintre traci sunt getii”. Tracii sunt intreaga populatie din Balcani pana la granita cu Italia chiar si in Elada. Homer in Iliada vorbeste de faptul ca getii au ajuns tarziu la Troia, unii argumenteaza ca era o cetate a tracilor. Cea mai mare durere a grecilor este ca nu au putut impiedica sa-si pastreze numele de Macedonia. Hulesti in loc sa te mandresti cu tracul Alexandru Macedon sau cel Mare pe care grecii si-l revendica, numai ca Elada a fost rivala. Zona Balcanica a fost bantuita de popoare migratoare. Unele europene precum slavii care s-au asezat in sudul Dunarii. Pt convertirea lor la crestinism Chiril si Metodiu in sec. IX au inventat scrierea chirilica cu tangente in scrierea greaca, altele mongole precum bulgarii, tatarii, turici. Albanezii, macedonenii/aromanii si vlahii din fosta Iugoslavie ne sunt frati directi si indirect slavii. Limba este o arhiva, unele cuvinte se regasesc in acest areal ca o dovada a originii comune. Am existat inca din paleolitic si facem parte din indo-europeni. Inca din sec. XVIII s-a afirmat ca se asemana cu celtica si latina. Papus a spus ca: poporul lui Rama a ajuns in India acum 10.000 de ani, plecand de la Marea Neagra dupa pozitia stelelor din Ramayana. Rudolf Steiner: Civilizatia megalitica si cultul druizilor a plecat tot de la marea Neagra. Spatiul Carpato-dunarean este un leagan pt multi. Enea dupa caderea Troiei/a tracilor a ajuns inainte de intemeierea Romei in 753 iHr. arheologic dateaza din sec. V iHr. Homer a trait in sec. X iHr. in Troia sunt datari chiar de pe la 1700 iHr. Pana si romanii de mai tarziu isi au seva in traci/troieni/geti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.