Sarcini, României! Alte sisteme Patriot pentru Ucraina

La Summitul aniversar de la Washington, România a fost nominalizată de Biden, alături de alte trei state, între țările care ar urma să livreze noi sisteme de rachete Patriot către Ucraina, după ce CSAT deja a decis donarea unuia.

Joe Biden s-a angajat să furnizeze Ucrainei cinci noi sisteme strategice de apărare aeriană pentru a contracara atacurile necruțătoare ale Rusiei, relatează BBC.

Biden a spus că SUA vor colabora cu Germania, Italia, Olanda și România pentru a dona baterii de rachete Patriot și alte sisteme pentru a ajuta Ucraina, pe fondul creșterii victimelor civile în conflict.

În urmă cu două zile, o rachetă rusă a atacat un spital de copii din Kiev, despre care primarul orașului a spus că a fost printre cele mai grave de la începutul războiului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

32 de Comentarii

 1. romania e una din regiunile Europei unde se vorbeste limba romana.
  Si fiind o regiune nu are conducere politica ci doar vatafi locali care pun ciomagul pe „contribuabilul” (cum spune Geoana) romanesc.
  Deciziile ptr acest spatiu geografic se iau la Washington: „Joe Biden s-a angajat să furnizeze Ucrainei cinci noi sisteme strategice”, una fiind din romania. Probabil cumparat cu plata integral in avans, ca deobicei.
  Unii vor spune ca nici nu avem nevoie de aceste sisteme, de acea le si dam. Dar cum sunt in plus… se pune intrebarea cum s-a justificat cumparare lor?
  Altii vor comenta ca se ia de la gura romanului, dar este evident ca ptr politicantul romanesc balta romaneasca are peste fara numar. Dar nu pentru romani.
  Mai avem un patriot de dat. Doar sa ne ordone Biden. Noi vom cumpara altele, tot cu plata integrala in avans si cu factura la bucuresti. Apoi SUA vor spune unde se vor livra.

  p.s. astia care cred ca romania e tara sa explice cum poate SUA sa-si ia angajament si decizii ptr ce e al romanilor, platit de romani?

 2. „În urmă cu două zile, o rachetă rusă a atacat un spital de copii din Kiev”?
  MINCIUNĂ! …dă la $$oroș cetire……[Rumburak]

 3. Iuiuiulieee, a venit, tara s-a cam poticnit in rachete plavanete, cadou de la plavete de lux nesimtit. La loc comanda, plavane!

 4. Cind se vor trezii cei care conduc Romania ,ca sa vada ca de fapt America este principalul dusman al nostruu si in nici-un caz aliatul strategic asa cum se tot spune .Singurul lucru pe care nu il inteleg este faptul ca Romania a platit americanilor aceste utilaje militare Patriot cu foarte multi bani.Acum ni se ordona de catre Biden sa le donam Ukrainei urgent si cit mai repede.Intrebarea mea ar fi daca le donam ,va trebuii sa investim alti bani ca sa cumparam aceste utilaje militare de la ameericani ,sau ni le va trimite gratis in locul celor donate Ukrainei ?

 5. Racheta care a căzut peste Spitalul cu copii era norvegiană..
  Când ataca rușii, pe Maidan ucrainenii fac selfi mâncând înghețată..

 6. Bucuresti:
  -avioanele lipsa pe cer de 2 zile,6-7000 de bucati,ruta inter-continentala
  -deja ploua,nu se raspandeshte izotopu,asa e la planificare

  ne pare ca un atac nuclear este iminent.

 7. BAAAA…dați banii înapoi și luați.va sistemele Patriot și faceți ce vreți cu ele! Romania e in NATO/OTAN nu trebuie sa se protejeze de nimeni e apărată.

 8. sigur au atacat rusii un spital de copii? parca li se terminau rachetele – de ce le-ar risipi pe ultimele pe spitale de copii?

 9. Sistemul e prost.
  S-a stabilit ca fiecare țară NATO să cotizeze la BigMil câte 2-3% din PIB, fiindcă ăsta e planul lor de încasări.
  Foarte bine: să li se dea banii ăştia sub formă de tribut, fără a primi NIMIC în schimb. Aşa s-ar evita războaiele provocate şi morțile inutile.
  Şi ar înceta şi ipocrizia.

 10. Tic-tac, tic-tac, tic-tac… pregătiți -vă că se apropie! Părerea mea e că am deraiat de mult de pe șine…vine și nota de plată!

 11. E adevărat că o rachetă Rusească X-101 a atacat Spitalul de Copii din Kiev ?
  PERFECT ADEVĂRAT, doar că racheta nu era Rusească, ci trasă de PATRIOTUL Norvegian de lângă aeroportul Zhytomyr.
  Cele 6 Kinjale Rusești au FOST ATACATE de UZina Artyom, măR😜g …
  ●] RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK [●

 12. Acest razboi dus de Satan Nato impotriva Rusiei se va sfarsi cu apasarea Butonului Rosu, Numai asa slujbasii lui Uciga-l toaca vor disparea de pe suprafata pamantului. Aliluia.

 13. Stati mai linistiti! Acus vine noiembrie si nu mai tre sa dam nimic! Poate-o sa primim, dac-am fost cuminti si cu minte! Vine mos Donald si va taia multe macaroane!

 14. Germania,Italia și Olanda sunt la mii de kilometri de războiul din Ucraina și stau liniștite la adăpost.Asa că a rămas PROASTA de Romania care sa se bage singura in război cu rușii.

 15. Culmea e ca Biden a pomenit trei tari ,dar nu si Romania.
  Cand eu va spun ca ‘Surdul nu aude dar le potriveste’am dreptate

 16. Traznite-ar Dumnezeu de boşorog senil! Tu trebuia sa fii demult oale si ulcele. Te indoapa cu droguri si energizante sa nu adormi la microfon si te plimba de mana ca pe orbi. N-am pomenit asemenea ruina umana la şefia unui stat. De blamat sunt insa slugile de la Bucureşti, care s-au supus nebuniei tale si duc Romania in prapastie. Pentru sas nu mai trebuie asteptate alegeri. Trebuie urgent organizat referendum de demitere si trimitere in judecata pentru tradare de tara, la fel si pentru slugile lui, in frunte cu Ciuca si Ciolacu.

 17. @Pacifistul „S-a stabilit ca fiecare țară NATO să cotizeze la BigMil câte 2-3% din PIB”

  in Romania Bugetu lu Guvernu Mondial e 27% din PIB, oficial
  3% din PIB inseamna deja 10% din Buget:
  2% Sanatate, 2% Invatzamint -nu mai e nevoie
  dupa operatiunea speciala rusă.

 18. Toate rachetele, indiferent de provenienta, cad peste Ukraina. Atata lucru nu inteleg Biden si Zele ?

 19. De la Nistru pân ‘ la Tisa, Să-i zică …Novorussia !!! Vrem in BRICS , schimbam azimutul la 180° !!! Pa, hârtie igienică !!! Hai , Vladimire , pe ei și pe mama lor de la vashington : nici să nu aibă timp a clipi !!! Ceata lu’ Pițigoi , dai într-unul , țipă toți , dar doar atât !!! Ne-am săturat de minciuni sataniste !!! Băi, drogaților , dușmanii noștrii sunt yankeii care vor doar războaie departe de ei la mii de kilometri !! Rușii sunt și vor fi vecinii noștri cât va fi încă …Terra locuită de babuini !!!

 20. Ce dracu nu înțelegeți mă… dacă nu le dăm cât mai multe miliarde de dolari la americani cică vin rușii peste noi 😆
  Dacă refuzăm, se poate întâmpla orice. O hiper inflație în urma unui atac la moneda națională, închiderea finanțării pe bază de împrumuturi sau mai știi poate chiar un cutremur de mare magnitudine cum a fost în Turcia, că HAARP-ul ăla multe știe să facă…
  Hai vă salut cu slava și tot să ai „prieteni” d-astia…

 21. Sti ca tuturor li se vede-n carti ? ( 😉 vorba lui mishteaux !)
  Afla ca-n CSAT se stie 🙂 ca nici PATRIOT-ul deja dat-DONAT acum de romani ukranilor si nici urmatorul nu e si nu a fost al ROMANIEI … 🙁 e al USA care insa nu poate da direct PATRIOT-e deoarece nu vrea ca si Russia sa de-a direct arme rusesti statelor in conflict cu USA ! 🙁

  IQ=?
  (repet: „tuturor li se vede-n carti de istetzi” 😐 )

 22. Ar fi periculos interpretat ca intrarea USA in razboi alaturi de Urkania in razboi cu rusii ! daca USA da direct PATRIOT [acum! e inca prea devreme pentru ca USA sasi 😉 asume donarea directa a armelor periculoase anti-russnace 😉 !].

 23. E un secret deja -> rasuflat 🤫👽✡️
  faptul ca USA da armele ei 😀 cum-ca-le-ar-da-Romania 😀

 24. Am ințeles, iar se bombardeaza ukranii singuri.
  Măi băieți (macar ăștia care mai gandesc din cand in cand) o rachetă interceptoare nu are puterea să demoleze o cladire.
  Provoaca ceva pagube,incendii dar nu lasa in urmă o grămadă de moloz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.