Șase români, ținuți ostatici de Hamas în Fâșia Gaza

Șase români sunt ținuți ostatici de Hamas în Fâșia Gaza, anunță ministrul de Externe, Luminița Odobescu. Oficialul afirmă că „suntem profund îngrijorați’, fiindcă situația din teren nu permite la acest moment evacuarea cetățenilor străini din Gaza. Ea precizează și că „peste 260 de cetățeni români și membri de familie din Fâșia Gaza s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah în vederea evacuării“. În prezent, punctul de frontieră Rafah este continuare blocat.

„România solicită eliberarea tuturor ostaticilor, fără precondiții, inclusiv a celor 6 cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatici în Fâșia Gaza. În același timp, suntem profund îngrijorați și este de datoria noastră comună să facem tot ce ne stă în putință pentru a proteja viețile nevinovate ale civililor, pentru a atenua criza umanitară din Gaza și pentru a evita extinderea regională a conflictului. Și pe aceste paliere am acționat în concertare cu partenerii țării noastre și sunt în contact permanent cu omologii din regiune și cu partenerii internaționali ai României. De asemenea, țara noastră a aprobat deja livrarea a 230 de tone de asistență umanitară de urgență pentru populația civilă din Fâșia Gaza”, spune Luminița Odobescu.

În legătură cu solicitările de evacuare din Fâșia Gaza, ea afirmă că, la acest moment, MAE, prin intermediul Celulei de Criză și al misiunilor diplomatice din regiune, este pregătit să acorde sprijinul necesar pentru evacuarea cetățenilor români și a membrilor de familie ai acestora din Fâșia Gaza.

„Menținem totodată dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene, cu Delegația UE la Cairo și cu misiunile diplomatice acreditate la Cairo, care au în continuare cetățeni în Fâșia Gaza, în vederea unei coordonări strânse a demersurilor de evacuare a cetățenilor noștri. La acest moment, în sprijinul Ambasadei României la Cairo au fost trimise două echipe din Unitatea de Reacție Rapidă a Celulei de criză a MAE. Peste 260 de cetățeni români și membri de familie din Fâșia Gaza s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah în vederea evacuării și menținem contactul cu ei. Din păcate, situația din teren nu permite la acest moment evacuarea cetățenilor străini din Gaza, punctul de frontieră Rafah fiind în continuare blocat. Negocierile pentru deblocare continuă între actorii implicați. Celula de Criză MAE continuă demersurile susținute, pe toate palierele menționate, în vederea evacuării cetățenilor români”, încheie ministrul român am Afacerilor Externe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Și când este vorba de misterul de finanțe în deschidere imaginea ce transmite frică cu prezicătoare arătând cu degetul spre harta România sângerie și textul “Tara asta nu va mai exista” este decinitorie? Ce urmărește Cotidianul cu acest colaj? Războiul nuclear va începe pe Flancul estic al NATO România?

 2. Odobita Luminescu plange de soarta ” romanilor ” Goldman, Kahane, Strulovici, Rabinsohn, Weinberg si Aronovici.

 3. Printre ruine se vede Luminița de la capătul tunelelor . E destul de bine *tunată , rujată , aranjată . Lambada asta se coordonează cu Ur$ula , MUCLES de bombardamente și de chinurile prin care trec oamenii aceia .

 4. @Ah vey!…CORECTA afirmatia-intuitia ta!…toti cei 6 ostatici sunt cetateni ISRAELIENI stabiliti in Cisordania si cu alta cetatenie romana de unde au plecat DEFINITIV cu multi ani in urma. Cei 6 si familia lor,nu au nicio treaba cu Romania de mai bine de 40 de ani.
  Ca PROPAGANDA pro-CIA-israel,din ministerul de externe,Luminita Odobescu crede ca „pluseaza”!? la imaginea personala de ministru.

 5. Nu cumva sunt hamas cu cetățenie românească sau fabricata online? Se fabrica orice in musulmanii.

 6. Bre ministresa lasă rața jos că măcăne. Ce români?Ați înnebunit cu totul?Sunt „niște evrei ” plecați demultișor de prin romanica sa-si reîntregească neamul.
  Are romanica ceva datorie le ei?Sau va doare pe unii din voi neamde khazari de ei?
  Spune pe șleau,nu umbla cu federvaisuri că pute….a hoit

 7. Ăștia plecați de multișor din România AU PLECAT IN PALESTINA !
  Întrebați-vă părinții sau bunicii unde le plecau colegii sau prietenii Evrei acu’ 50-60 ani…măRog…😂

 8. @Ah vey!(14,54)…cu parere de rau te anunt ca CORECT se scrie: Oh vey!.

 9. Ce-ar fi daca am face o diferență neta și onesta între etnicii români și neetnicii români dar cu cetățenie română? Fandoseala asta cu „românii din Gaza sau din Israel e deranjanta. In Gaza nu sunt români, in Israel nu sunt români! Români sunt in Romania și oriunde se afla etnici români. Ajunge cu lingușeală asta băloasă!

 10. PĂI CEI DIN GUVERN -DACĂ NU FAC PUPU-PUPU ȘI LING-LING LA ȘEFII DEVESSELU MAI RĂMÂN ÎN POSTURI?!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.