Șase zile libere pentru bugetari

Bugetarii se pregătesc de Vacanța de Paști. Lucrătorii din sistemul de stat și nu numai vor avea parte de o minivacanță de șase zile la început de mai.

Astfel, începând de Ziua Internațională a Muncii, până pe 6 mai, a două zi de Paștile ortodox, angajații din sectorul public și elevii vor avea la dispoziție o minivacanță de aproape o săptămână.

După Ziua Muncii, Vinerea Mare este o altă zi liberă, iar angajații din sectorul public se vor întoarce la muncă abia marți, 7 mai 2024.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. salarii nesimtite si zile libere…cat mai costa shpaga sa te „angajezi” PARAZIT BUGETOFAG, tov-ant totalitarism…?

 2. Codul muncii. Jurisprudență.
  „Conform art. 142 C. mun., în unităţile în care nu este posibilă oprirea activităţii în zilele de sărbători legale (vizate de art. 140 şi art. 141), salariaţilor li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile [alin. (1)]. În cazul în care, din motive justificate nu se pot acorda astfel zile libere, salariaţii beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru [alin. (2)].”
  Deci, în legislație nu se face diferențierea între bugetari și angajați din sectorul privat.
  Dumneavoastră, domnule jurnalist, nu faceți decât să învrăjbiți oamenii. Fie din cauza necunoașterii legii, ceea ce e grav.
  Fie din reacredință, ceea ce este și mai grav.
  Rușine să vă fie!

 3. Liber pentru bugetari de Ziua Muncii?Glumiti ,ce treaba au astia cu munca,sunt doar o clasa sociala care paraziteaza Romania de 35 de ani cu un singur scop.Dupa alegeri vor fi chemati la sefu cu buletinul lor si al neamurilor plus pozele aferente sa arate ca au votat cum trebuie.

 4. Ototva: numai la statul degeaba pe banii nostri isi permit sa stea acasa. privati nu mai exista. i-au inchis. au ramas securistii si afacerile lor, daca la asta va referiti ca „privati”… stti cate firme mici au fost inchise din cauza politicilor „fiscale”, din 2020? au distrus patura mijlocie . au ramas „pa privat” doar shhhmecherii si afacerile lor mafiote, aia de castiga licitatii pentru lucrarile cu statul: constructii, it, servicii, jocuri de noroc, farmacii etc.. librariile dau faliment ca securistii nu cittesc decat carti despre tehnici de dezinformare si tradare de tara. cam atat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.