Sateliții criminalității politico-economice

Campania electorală recent declanșată are drept obiect păstrarea establishmentului din ultimii peste 30 de ani în metamorfozele sale aparent imprevizibile.

Spectacolul mediatic este compromis de faptul că în spatele candidaților și susținătorilor se află cunoscutul miez dur al regimului instaurat de pretinsa revoluție.

Imposibilitatea constituirii unei forțe politice reformiste care să nu fie legată de fostele structuri securisto-comuniste este legată de factorul extern implicat excesiv în conservarea mecanismelor democratice pentru aparența statului de drept.

Fragilitatea democrației subminează continuu funcționarea statului încât instituții precum DNA sau Ministerul Public au ajuns fundamental instrumente ale grupurilor de interese.

Folosirea statului în susținerea interesului personal de către mari infractori economici a transformat vădit România într-un sistem care are drept obiectiv susținerea bugetară a celor pentru care ordinea de drept este facultativă.

Reciclarea unor gunoaie politice, prin vânturarea în atmosferă a consecințelor structurale generate, va duce la aceleași rezultate, perpetuarea unei puteri toxice antireformiste.

Într-un asemenea climat, campania electorală se arată a fi un simplu transfer în interiorul mafiei care urmărește propria actualizare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26
Ioan Vieru 1336 Articole
Author

10 Comentarii

 1. Lista actuala pt europarlamentare dar si pentru primarii arata acest lucru. Aceleasi jalnice figuri. Ro este deja o tara de tip latino american. Toate sunt forme fara fond. Prapastia dintre saraci si bogati in 35 de ani a crescut f.mult. Clasa de mijloc nici nu exista.

 2. „„Reciclarea unor gunoaie politice,”” DACĂ CEI CE CONDUC SUNT -GUNOAIE POLITICE– CE SUNT CEI CODUȘI??

 3. dar nu asta si-au dorit muncitorii? Nu s-au bucurat ei ca au distrus pe tovarasul cu robinete de aur, cand cu 3 lei cumperi o lingurita ce pare de aur? Comunismul a fost singura sansa o omului de rand sa-si vada copiii domni cu facultate, fara sa cheltuiasca un leu. Atunci diferenta de salarizare dintre un inginer sef de sectie si un muncitor cu a VII a nu existat, desi unul avea raspundere, iar celalalt doar aere. Acum au ”totul” adica: pot naste pe strada in fata Spitalului, pot muri la nastere, de avort spontan in Spital ca nimeni nu se uita ca la Botosani si nu pateste nimic decesul este o victorie nu o crima. Medicina nu mai este nobila este doar o meserie cat de cat profitabila, aia de analist, ziarist, politician e mai profitabila de aceea ii avem pe Busoiu, Ciuvica, Ciutacu etc. reprofilati. Intr-un cuvant democratia inseamna ca omul valoreaza mai putin decat un alimalut, de aceea unii vor sa fie pisici/caini. Pot face orice deseurile politice, numai sa ne lase sa mai mancam o bucata de cas de oaie, o ceapa de pe plai si sa ne facem focul in soba cum si cat vrem. Ei sa-si manance viermii pt care si-au vandut sufletul. Din pacate nu ne putem delimita trebuie sa convituim cu putregaiul poate pt a invata sa fim ca ei, sa fim buni.

 4. „„Reciclarea unor gunoaie politice,”” DACĂ CEI CE CONDUC SUNT -GUNOAIE POLITICE– CE SUNT CEI CONDUȘI?? REVIN >TEORIA EVOLUȚIONISTĂ DARWINIANĂ: „ORICE FIINȚĂ VIE ACȚIONEAZĂ SĂ:SUPRAVIEȚUIASCĂ,SĂ-ȘI ASIGURE COFORT ȘI SIGURANȚĂ ȘI SĂ SE REPRODUCĂ ”! CELELALTE „MANIFESTĂRII-=HAINE GĂURITE PRIN CARE RĂZBAT CELE DE MAI SUS ! CITEAM DESPRE UN „BOIER BASARABEAN -STROE SAU STROESCU CARE A FĂCUT MILOSTENIE DE MILIOANE DE LEI AUR -PRIN ARDEAL,PRIN REGAT -ȘI AM TOT CĂUTAT -SIMILIS-I CU EL ! DAR….!AȘA CĂ MAI ÎNCET CU CRITICA ! DAR :CEI CE SIMT ALTFEL- SĂ IA PIATRA CANDIDATURII ȘI SĂ NE COPLEȘEASCĂ CU BUNĂTATEA,CINSTEA,HĂRNICIA,…

 5. Un articol deosebit ! Putreziciunea regimului , a sistemului , exprimata in fraze putine dar cuprinzatoare ! ” Folosirea statului in sustinerea interesului personal de catre marii infractori economici a transformat Romania intr-un sistem care are drept obiectiv sustinerea baneasca , financiara , a celor pt. care statul de drept este facultativ ” ! Felicitari , d.le Vieru ! Celebra intrebare Ce e de facut ? , va gasi un raspuns si in Romania .

 6. un citat, ad litteram , din Ciulinii Baraganului de Panai Istrati :
  ” bun tara , rea tocmeala, hut-o-n cur de randuiala”

 7. Paaai…asta vor americanii,nu ? Americanii si oligarhia financiara globalista. Este bine…este rau…vom vedea peste 5 ani. Strict la Bucuresti chestia este ca intrarea lui Piedone asta strica rau niste jocuri. Jocul lui Iohanis, ambasada americana si implicit SRI era ca sa-l impinga pe Carstoiu ca sa creeze oleaca de brambureala, zapaceala si sa iasa Nicusor Danutz dar na ! Apare Piedone asta si strica sistemul…..

 8. ” reciclarea unor gunoaie politice , duce la perpetuarea unei puteri politice toxice , antireformiste ” ! punct tintit , punc lovit .

 9. E o malformare brutala a REALITATII sa mai pretinzi la 35 de ani de la GENOCIDUL LOVITURII DE STAT KGB/GRU/Comintern ca aceasta a fost o „pretinsa revolutie”!!! Ce explicatie se poate da unui astfel de OPORTUNISM, de a nu NUMI GENOCIDUL SOVIETIC ceea ce a fost
  de fapt? Culmea, „analizand” consecintele LOVITURII COMINTERNISTE DE FORTA!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.