Scade preţul gazelor în Bulgaria cu 18%?

Comisia de reglementare în domeniul Energiei din Bulgaria (EWRC) examinează propunerea furnizorului de gaze Bulgargaz de scădere a preţului gazelor naturale cu 18%, în martie, comparativ cu februarie, transmit BTA şi Novinite.

De la 1 martie, noul preţ al gazelor ar urma să se situeze la aproximativ 58 leva per MWh. Tariful, care nu include accizele şi TVA, vine pe fondul scăderii cotaţiilor la gaze în Europa.

Bulgargaz va notifica EWRC în legătură cu estimarea sa finală la 1 martie, urmând să ţină seama de cotaţiile la gaze pe piaţa internaţională şi de cursul de schimb leva/dolar din 29 februarie.

Tot la 1 martie, Comisia de reglementare în domeniul Energiei din Bulgaria va stabili preţul final al gazelor pentru martie.

Dacă va fi aprobată, scăderea preţului gazelor naturale va reprezenta o veste bună pentru gospodării şi companii, care se confruntă cu dificultăţi economice, şi va reprezenta un pas înainte spre o mai mare accesibilitate a energiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

 1. ,,Maestrul” Chisalita o tine langa cu plafonarea de la noi, ca si cauza a mentinerii preturilor la gaze si energie. Prosteala pe fata. Diferenta dintre pretul plafonat si cel concret de furnizare, este achitata de la bugetul national, adica tot de populatie, prin Ministerul Energiei. Asteptam comportamentul furnizorilor si distribuitorilor, cand plafonarea va disparea. PRETURILE SPECULATIVE au fost, sunt si vor ramane cu complicitatea vadita a guvernantilor. Cum sa invoci piata cand preturile sunt SPECULATIVE ?! Poate s-au schimbat manualele de economie si noi inca nu am aflat !

 2. TURCIA se rupe de UE si NATO ! -> SEMNE la orizont !

  (TRANSNISTRIA va fi atacata din sud-est de Urkania … desi se vorbeste de pace ! Rusii deja stiu ! 🙁 ERGO ODESSA imediat urmator ! 🙁 )

 3. Științo, dacă ucranii atacă Transnistria și pun mîna pe armele și munițiile de acolo, rușii pierd definitiv sudul Ucrainei! Acolo sînt muniții pentru a rezista vreme de șase luni fără ajutor occidental!
  Turcia face ce vrea, nu e stat al Uniunii, dar nu cred să iasă din NATO.
  Iar dacă Ucraina pun gheara pe Transnistria, va avea și o grămadă de prizonieri, pentru schimb cu proprii soldați!
  Deci, numai de bine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.