Scandal în DNA. Vizate, achiziții făcute de SRI

Procurorul Liviu Lascu, fostul șef al serviciului militar din DNA îndepărtat din funcție de procurorul-șef Marius Voineag în timp ce instrumenta un dosar privind achiziții făcute de SRI, contrazice într-un punct de vedere remis redacției G4Media afirmații făcute de Voineag într-un interviu. Astfel, procurorul Liviu Lascu arată că dosarul nu privea ”un plutonier SRI”, cum a spus Voineag în interviul pentru G4Media, ci 6 angajați SRI din care doi ofițeri superiori. Potrivit lui Lascu, SRI a plătit produse de 2,4 milioane de lei, deși mai bine de jumătate din produse nu au fost recepționate.

”Obiectul acestui dosar îl constituia achiziția de echipament pentru trupele de intervenție ale S.R.I, care s-a făcut prin semnarea unui acord cadru cu o societate comercială din București și a 3 contracte subsecvente cu această societate; suma totală achitată integral până la data de 31.12.2022 de către S.R.I. a fost de aproximativ 2,4 milioane lei; au fost făcute plăți în baza unor documente de recepție semnate de angajați ai SRI care au atestat intrarea în întregime, în depozit, a echipamentului; din mijloacele de probă administrate în cauză (incluzând percheziții și ridicări de documente) a reieșit că până în luna martie 2023, o bună parte din numărul de repere achiziționate, mai mult de jumătate, nu intraseră în mod fizic în depozit; în cauză au fost cercetați în calitate de suspecți 6 angajați ai SRI, dintre care 2 ofițeri superiori (șefi ai unor compartimente și servicii), 1 subofițer și 3 angajați civili; suspecții fuseseră membri, pe rând, ai celor 3 comisii de recepție a echipamentului; în continuare, ar fi urmat să fie cercetați ofițeri din cadrul serviciului financiar și din conducerea unității, existând bănuiala legitimă că membrii comisiilor nu au acționat în această manieră din proprie inițiativă și fără știința șefilor lor”, a transmis procurorul Liviu Lascu pentru sursa citată.

Citiți continuarea AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Fiecare face ce vrea, nu exista legea răspunderii civile sau penal! Au căpăcit definitiv justiția PSD+PNL și plavanul! Au reformat-o până au reeducat-o că pe câinii in lesa din cauza agresivității. E la moda acum, te prind procurorii, ori dosar penal, ori demisia,(demisia e practica globală pentru a ajunge in alta funcție mai importantă prin numire politic).

  2. dana, pe burta, ca va desfintzatzi atuma. shi-asha o frektzi regeshte de 15 ani.

  3. Cum adica, profesionistii si prea inteligentii de la Patria Apriori au bagat mana in buzunar si acum se dau prea imaculati?! Desfiintarea! Prea multi securisti in Romania si mult prea prosti!! Nu ne ajura la nimic, doar ne furaaaa!

  4. Baiatul ala ne abureste cu 2,4 milioane de lei (nici macar euro) cand toata lumea stie ca bugetele suplimentate de toate guvernele ale SRi sunt compuse din cifre astronomice.O ciordeala de 2,4 milioane de lei (cat un apartament mai pricopsit) im 30 de ani de bani dati cu basculanta sereiului nici nu conteaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.