Scandal între Israel şi agenţia americană The Associated Press

Israelul este acuzat de agenţia americană de presă The Associated Press (AP) că i-a întrerupt o transmisiune video în direct consacrată Războiului din Fâşia Gaza.

The Associated Press ”denunţă în cei mai puternici termeni acţiunea Guvernului israelian de a ne închide (transmisiunea în) direct”, a transmis un responsabil AP, Lauren Easton.

Ea denunţă totodată ”confiscarea echipamentului nostru” – o cameră de filmat şi materialul de difuzare. Echipamentul a fost restituit ulterior.

Conform agenţiei americane, oficiali de la Ministerul israelian al Comunicaţiilor au venit marţi după-amiza la un loc al AP, la Siderot, în sudul Israelului, şi au confiscat materialul, în baza unui document emis de către ministrul Shlomo Karhi în care se arăta că agenţia încalcă legea israeliană privind radiodifuziunea străină.

AP consideră închiderea transmisiei sale live consacrate Războiului din Fâşia Gaza ”o utilizare abuzivă de către Guvernul israelian” a unei legi adoptate la începutul lui aprilie care îi permite premierului Benjamin Netanyahu să interzică difuzarea în Israel a presei străine care aduce atingere securităţii statului şi să închidă birouri de presă.

”Cerem autorităţilor israeliene să ne restituie echipamentul şi să ne permită să ne restabilim imediat difuzarea în direct, pentru ca să putem continua furniza (aceste imagini) importante în mediul presei în întreaga lume”, se arata în acest comunicat AP.

Ministerul israelian al Comunicaţiilor a transmis ca, ”forografi de la AP fotografiază cu regularitate Fâşia Gaza de la balconul unei case din Siderot”, situată la marginea teritoriului palestinian, ”inclusiv punând accentul asupra activităţilor militarilor (israelieni) şi locului în care aceştia se află”.

”Guvernul israelian a decis să nu autorizeze canalul Al-Jazeera, care susţine Hamasul terorist, să difuzeze din Israel”, aminteşte ministerul.

Agenţia precizează, la rândul său, că postul din Qatar face parte dintre clienţii unor fluxuri video pe care AP le transmite în direct.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

4 Comentarii

  1. In lumea civilizata…
    Si noi facem parte din ea ca nu mai avem acces la stiri rusesti decat prin intermedii americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.