Scandal pe statutul grefierilor

 Curțile de apel cer Guvernului și Parlamentului să amâne intrarea în vigoare a Legii 11/2024 privind statutul grefierilor pana la corectarea ei, scrie luju.ro

Legea cu pricina a fost publicată pe 12 ianuarie 2024, iar termenul de intrare în vigoare este stabilit pentru șase luni după publicare, adică în luna iunie. 

 

Într-o scrisoare deschisa publicată vineri, 31 mai 2024, de către Consiliul Superior al Magistraturii, presedintii curtilor de apel din intreaga tara (toate cele 15 curti civile plus Curtea Militara de Apel) solicita Guvernului si Parlamentului sa amane intrarea in vigoare a actului normativ pana la corectarea neregulilor pe care le contine. De asemenea, presedintii CA-urilor subliniaza ca la pozitia lor se raliaza sefii tuturor judecatoriilor si tribunalelor romanesti.

  Legea nr. 11/2024 (privind statutul grefierilor si al altor categorii de personal care ocupa functii de specialitate in cadrul instantelor judecatoresti, al parchetelor de pe langa acestea si al Institutului National de Expertize Criminalistice) va intra in vigoare la 12 iulie 2024.

 

Articolul integral poate fi citit pe luju.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Grefierii în starea de acoperiți totdeauna au avut grad mai mare decât judecătorii. Consiliul Superior al Magistraturii, presedinții curților de apel din întreaga țara (toate cele 15 curti civile plus Curtea Militara de Apel) despre statutul aprofului nimic?, nici o lege pentru aprozi?

  2. Grefierii in cadrul instantelor judecatoresti, sunt egal importanti cu magistratii – judecatori, procurori, deoarece fara grefieri instantele nu pot functiona. Daca vrea economii la Buget, Guvernul sa-i taie la bani pe SRI sti in functie sau pensionari, caci, vedem cat rau au produs si continua sa vanda resursele Tarii, SRI istii, toti bagabonzii internationali batjocoresc Legile Tarii sub privirile ingaduitoare ale securistilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.