Scandalul APIA: Cum afectează Coaliția

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri că demiterea directorului general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, ‘ţine nemijlocit de activitatea internă de la nivelul Ministerului Agriculturii’.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, cum priveşte schimbarea din funcţie a directorului general al APIA, un liberal care, înainte de a fi demis, a depus o plângere la DNA şi a spus că se fac presiuni asupra lui şi că este obligat să facă plăţi către firme apropiate PSD, existând o anchetă a Parchetului European în acest sens.

„Nu am discutat cu domnul Lupu. Este o chestiune care ţine nemijlocit de activitatea internă la nivelul Ministerului Agriculturii. Ca atare, sincer, chiar nu am avut timp să discutăm despre acest aspect şi nu vreau să speculez în acest moment. (…) Ca să luăm atitudine, trebuie să avem o discuţie, să avem date despre ceea ce s-a întâmplat, apoi vom discuta”, a spus Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a menţionat că Ionuţ Lupu este un funcţionar public iar ministrul Agriculturii poate să îl demită fără să îl informeze pe el.

„Vorbim de un funcţionar public. Iertaţi-mă, nu este funcţie politică. Nu am auzit ca vreodată eu cu domnul Ciucă să fi împărţit funcţiile funcţionarilor publici. Ar fi trebuit să fim arestaţi astăzi amândoi. Este atributul ministrului şi cred că poate să dea… Nici nu trebuie să mă informeze pe mine dacă schimbă pe cineva de la o agenţie, fiindcă ţine de funcţionarea Ministerului Agriculturii. Dacă este o ilegalitate, mă bucur mult că este deja DNA sesizat, Parchetul European, şi vom afla adevărul”, a comentat premierul.

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seară, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Când trebuie sa dea vreo explicație, Ciuca și Ciolacu ne spun că nu au discutat. Pun aceeași placa de 3 ani de zile.psrchetul european ar trebui să ancheteze cum se dau banii APIA la agricultori. Hoții hoților!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.