Scandalul de la Parlament se lasă cu urmări

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis să se facă reclamaţii la adresa parlamentarilor care au participat miercuri la protestul de la sălile grupurilor PSD şi PNL, a declarat, joi, preşedintele interimar al acestui for legislativ, Alfred Simonis, care a precizat că s-a suspendat, totodată, dreptul grupului AUR de a introduce în clădire invitaţi.

„Tocmai am luat câteva decizii în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. Ţin să menţionez că sancţiunile au fost luate în unanimitate. La scandalul organizat ieri de grupul AUR în Parlament au participat parlamentarii AUR, au participat angajaţi ai Camerei Deputaţilor, chiar dacă sunt arondaţi grupului AUR sau comisiilor pe care le conduc cei de la AUR, dar şi invitaţi în clădire de către grupul AUR, 100 sau în jur de 100. Aşa au ajuns să fie aproape 200 sau 150 în sălile de grup. Ceea ce s-a întâmplat ieri este fără precedent în cei 33 de ani democraţie. Sancţiunile se văd astăzi. S-a suspendat dreptul celor de la AUR de a introduce în clădire invitaţi pe o perioadă până finalizăm aceste anchete şi până vom stabili cine sunt cei vinovaţi şi cum reglementăm intrarea în clădire, pentru că ne putem trezi că mâine aduc 1.000 de oameni în clădire şi fac revoluţie”, a afirmat Simonis, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că s-a suspendat dreptul grupului AUR, al membrului Biroului permanent din partea acestui partid şi a preşedintelui de comisie din partea AUR de a introduce în clădirea Parlamentului persoane, altele decât parlamentari şi angajaţi.

„Se vor face reclamaţii pentru toţi senatorii, deputaţii AUR, care au protestat şi au invadat sălile de grupuri politice, pentru angajaţii Camerei, pentru că o parte dintre ei sunt funcţionari publici. Funcţionarul public chiar dacă este arondat unei comisii sau unui grup parlamentar nu poate protesta împotriva altui grup, partid parlamentar. Lista celor care au intrat ieri, numele celor care au intrat ieri în clădire şi au venit să protesteze se va regăsi pe un tabel cu persoane interzise la accesul în clădirea Parlamentului. Analizăm cea mai bună variantă pentru aceste reclamaţii. Pentru parlamentari se fac două tipuri de plângeri, la Comisia juridică, pentru că au invadat spaţiul propriu al unui grup parlamentar, pentru sancţionare, dar şi la Poliţie”, a menţionat Alfred Simonis.

Mai mulţi membri ai grupului parlamentar al AUR au protestat, miercuri, la Camera Deputaţilor, în sala grupurilor reunite ale PSD, înainte de o şedinţă a acestora.

În principal, parlamentarii AUR au contestat comasarea alegerilor şi au afişat mai multe mesaje în acest sens, printre care „PSD şi PNL pun democraţia în pericol”, „Pas cu pas PSD şi PNL încearcă reinstaurarea dictaturii prin comasarea alegerilor”, „Ciolacu şi PSD, în pericol real pentru democraţie şi libertate”.

Protestatarii au mers apoi în faţa sălii grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, înainte de şedinţa conducerii liberalilor, exprimându-şi şi aici nemulţumirea faţă de ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. AUR nu mai face 8% sa intre in Parlament, ca l-a luat de toarta si pe „partidul” lui Ilan. Acum face ca leul in turbare si uita ca pentru violenta exista solutii scurte si eficiente.

 2. Marua sa Simonis se vede Sfânta Parascheva, curat că lacrima, escrocul mincinos. Se vor împăca în timp.

 3. D-le #tomlin stii ce a zis Dabija?Da,da ..chestia aia cu grija!Sa nu uiti ca D-l Ilan Laufer poate fi un bun roman!Din tot ce am vazut si stiu(sotia sa este romanca)cred ca da,este un bun cetatean roman de etnie evreiasca.Pe deasupra este si chiar bine pregatit!

 4. Daca Ilan era un bun roman nu se inhaita cu acest derbedeu sa faca paravan etnic la un partid de legionari ortodosi, sa pacaleasca ambasada Izdrael si Departamentul de Stat al SUA ! Caracterul defineste un om.

 5. ProPUN … 🙂 Redactiei SI/sau SOFTului o RePRIMIRE a Commentului de mai sus, corectat ortografic.
  Sant DOUA Variante:

  Fie, Greseli de TASTARE Obiective
  Fie, o Noua Metoda cam Jegoasa Moral a UNORA de a imi altera Comments.
  Nu insist …
  DOAR rog a se elimina PRIMA si ADMITE Textul imediat urmator.
  I-a CAM apucat FRICA de COA …ste 🙂
  NICIODATA NU am citit o Critica CIVILIZATA la Ideologia si/ sau Programul AUR, ASHACUM este acela …
  ASTEPT!
  Scuipati, Injuraturi, Urlete, Minciuni GRELE, TOOOT Tacamul unei Propagande Tembele in Realizare si AIUREA pe FOND.
  AltFEL,
  NU am niciun Fel de InCredere ca pe Calea Democratiei InCurvite (REALE, NU aceea de Vitrina, contarzisa CINIC in FieCare Zi) se mai poate face UN CEva UTIL, CatDeMic Societatii.
  NICI Calea RaScoalei NU este BUNA, pen’ca ImPlacabil si I_RE_FUTABIL va fi INVERSATA, ASHACUM de Fapt, s-a intamplat mereu in Istoria MURDARA prin VIOLENTA Permanenta si TAMPITA a UMANitatii.
  CALEA, O Cale p ecare am imaginat-o IO, etse descrisa de repetate Ori in Scrierile mele,
  „Pretioase Indicatii de o Insemnatate Ideologica, Teoretica si Practica InEstimabila”).
  APELUL Curajos si CLAR la Stapanul Inelelor LOCAL, adica SUA sa isi mai vina in Minti, cel putin AICI, in ACEASTA Zona, in Interesul COMUN, al SUA si al Romaniei si al TUTUROR din ZONA!
  Cititi-le iAR si IAR si sunt Sanse sa le SI Pricepeti, NU numai sa le VEDETI(Cititi).

 6. Acest Shimonnis trebuie dat afară… seamănă a terorist palestinian, abia aștept să-l vad în față la DNA cum se ceartă cu protestatarul Ceaușescu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.