Schengen. Noi ne bucurăm, opoziția din Austria zice că e impertinență

Noua Austrie și Forumul Liberal, formațiune politică din opoziția de la Viena, a transmis într-un mesaj că intenția Guvernului condus de Karl Nehammer de a primi România și Bulgaria în Schengen doar în cazul transportului aerian este „pur și simplu penibilă“, potrivit APA.

Europarlamentarul Claudia Gamon (NEOS) spune, de asemenea, că guvernului federal are un comportament „ jenant”. ”România și Bulgaria nu ne datorează nimic”.

Premierul României Marcel Ciolacu vede însă motive de bucurie, iar Nicolae Ciucă s-a răsucit după un scurt acces de opoziție. România va prelua migranţi din Austria pe procedura Dublin, a declară preşedintele PNL.

Ultimul pe lista mulțumiților este președintele româniei care vede în aderarea României la Spaţiul Schengen, „un puternic mesaj de solidaritate şi unitate din partea Uniunii”.

În context, preşedintele României i-a  mulţumiri Preşedinţiei spaniole a Consiliului UE pentru eforturile depuse în avansarea agendei europene pe parcursul semestrului doi din 2023.

Klaus Iohannis a pledat ulterior  pentru continuarea sprijinului substanţial din partea Uniunii pentru Ucraina,  dar și pentru Republica Moldova, în vederea consolidării rezilienţei acestui stat, afectat de efectele războiului din Ucraina şi de acţiunile destabilizatoare ale Rusiei.

Referindu-se la importanţa continuării procesului de extindere a Uniunii Europene, Klaus Iohannis s-a pronunţat pentru adoptarea unor decizii istorice la apropiatul Consiliu European în ceea ce priveşte deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Cum putem să fim chiar așa de KK ? Cum poți măi idiotule de Marcel Ciolacu să ai motive de bucurie preluând migranţi din Austria ? Ce fel de general al Armatei Române ești tu Nicolae Ciucă preşedinte PNL?

 2. Din pacate, inca o data se arata cat de jos pot fi politicienii romani in frunte cu primul turist al tarii. Pe KWJ, il pot intelege, este in ultimul an de mandat si il doare la basca. Dar Ciuca, Ciolacu nu se gandesc la ziua de maine?
  Oamenii astia au coloana vertebrala? Se mai gandesc si la altceva decat la propriile interese?
  Se mai gandeste cineva la demnitatea nationala?
  Ca sa nu mai vorbim de miliardele pe care le pierdem in fiecare an?
  Pe de o parte ne plangem ca nu avem bani la buget dar pe de alta parte nu facem mai nimic ca sa ii aducem acolo.
  Singurul raspuns pe care il poate avea diplomatia romaneasca ar trebui sa fie un mare NU. Urmat imediat de actionarea in justitie a Austriei si eventual a Olandei pentru nerespectarea clauzelor de aderare la U.E. si cererea de compensatii financiare.

 3. Daca suntem prosti si continuam cu prostia, ce vreti? Respect??!! Sa ne respectam pe noi insine! Toata tara este plina de toape cu zdrente de marca la vedere si cu rablele de porche la usa blocului de Ferentari! Semn de prostie si de saracie! Cat despre grobianismul ridicat la rang de cultura nationala, ce sa mai vorbim? Fudulia prostului care te omora pe drum cu zile!!! Ce vreti de la guvernanti patru clase?? Vreti geniu? De unde daca Dumnezeu nu a dat! Toti, prosti de la un capat al altul al tarii credeti ca toalele de firma de doi lei pentru prosti va tin loc de inteligenta! Toti tfl-istii vomita de placere la indivizi mediocrii de gen Patraru, Turcescu, Constatinescu si altii vai de capul lor fara o scoala adevarata… si altii ca Tuca cu tatucul lor securist care se vinde pe mii de euro Cristoiu! Valoarea adevarata va dezgusta! Cum sa nu fiti scuipati de austrieci cand le-ati lins cizmele zeci de ani de zile?? Votati altceva si mai inchideti d… tembelizoarele si mai deschideti o carte!!!

 4. Migranții ăia care sunt în Austria, n-au pleactat din sărăcia lor ca să rămână în sărăcia noastră. La prima ocazie, o zbughesc iar în occident sau în America… așa că e bine, ce-i în mâna mu-i minciună!

 5. Slugoii romani se bucura pentru fiecare oscior aruncat de stapani.

 6. Dai in masa că eu pot sa stau 30min in aeroport la kontrolarbait , dar Demnitatea României nu poate fi spălată după acest episod jenant și murdar . Neamțul să-și bage Senghenul in dos , iar România să blocheze tot și fără rușine să inducă panica , în piețe și chioșcuri .
  Umilitor și fără scrupule acest Neihamer s-au Neica nimeni scris in kirilica . Daca acceptați așa ceva sunteți niște sclavi pentru inca 20 de ani. Jobago Jon

 7. România trebuie să lase granițele deschise spre vest. Tranzitarea contra unei taxe pentru a recupera pierderile datorate neadmiterii în spațiu…

 8. Cata lipsa de demnitate la conducatorii nostri ! Se mai mira cineva ca suntem priviti asa cum suntem priviti ?
  Am ajuns sa ne bucuram de firimiturile pe care ni le arunca altii.
  Tot sau nimic ! Dreptatea nu se da in rate .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.