Schimb record de prizonieri între Rusia și Ucraina!

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că a recuperat 248 de soldaţi într-un schimb de prizonieri cu Ucraina, primul în câteva luni, Kievul acuzând Moscova că blochează negocierile pe această temă, relatează AFP.

„În urma unui proces complex de negocieri, 248 de militari ruşi au fost repatriaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”, a declarat ministerul rus într-un comunicat pe Telegram.

Ministerul Apărării a precizat că negocierile au fost mediate de Emiratele Arabe Unite, relatează Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat la rândul său că peste 200 de prizonieri ucraineni au revenit în ţară din Rusia.

„Oamenii noștri sunt acasă. Astăzi, am adus înapoi peste 200 de luptători și civili din captivitatea rusă – soldați, sergenți și ofițeri. Sunt membri ai Forțelor Armate, ai Gărzii Naționale, ai Marinei și ai Gărzii de Frontieră. Unii dintre apărători au luptat în Mariupol și Azovstal.

Le mulțumesc tuturor celor care, în ciuda tuturor dificultăților, îi aduc pe oamenii noștri acasă. Sunt recunoscător apărătorilor noștri. Facem toate eforturile pentru a-i aduce înapoi pe toți oamenii noștri care se află încă în captivitate în Rusia”, a spus liderul de la Kiev.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

 1. Francezii nu iau prizonieri si nici arestati. Nu pierd vreme si bani cu ei.

 2. Un simplu schimb de prizonieri însă patos pînă în ceruri de parcă deja a câștigat războiul..

 3. Urcacul ăla cu bluză roșie din primul rând de jos are vreo 35 primăveri.
  Pe un picior, măRog…😜

 4. 1 rus la 20 de ucraci ! Nu de alta, da’ sa scape de ei, ca de multi ce sint (prizonieri) maninca toata recolta de cartofi a rusilor !

 5. Daca mai dadeau un rus (da’ de unde, ca numai in imaginatia bolnava a mascariciului de la Kiev mai exista din acestia prizonieri la ucraci !) li-l dadeau si pe Navalnyi, la pachet ! Ca i-or fi inghetat saracutului „bomboanele”, dincolo de Cercul Polar !

 6. Rușii au comunicat: „…repatriaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”!
  Deci e clar ce soartă va avea „regimul de la Kiev” și „teritoriul controlat” temporar de el…
  Naziștii se pot pregăti deja de decolarea dîn Kiev, iar Jale’n’sky – kondukătoru’ șî măskăriciu’ lor temporar – la fel. Doar că Lumea e mică, mîna lungă a Moskovei, cu tîrnăkopp cu tot, l-a ajuns șî pă jîdu’ Trotsky în Meksik, după 10 ani, șî l-a vindecat dă idei ribuluționare……[Rumburak]

 7. Care dintre cei din poză este prostacul elenu popu? S-au tras cumva în poză și ciarli, parere, ăla de se îngroapă în Rusia, tibi1?

 8. Ăștia sunt ăia care dădeau foc civililor la Odessa și le trăgeau picioare-n cap purtătorilor de panglică Sf. Gheorghe ? Sau naziștii, antrenați special? Par mai degrabă speriați că vor fi din nou carne de tun, latră și ei p-acolo cu o cârpă-n loc de haină, cu pulanul amerloc în gură? SLAVĂ PĂCII, bă și noșilor!

 9. nazismul s-a ridicat pupindu-se bot in bot cu rusii… ce mai benchetuiau ei impreuna pe strazile varsoviei si cum beau si fumau ei cot la cot… cine sa fie mai nazista, rusia sau ucraina sau amindoua in egala masura??? in plus comportamentul lui stalin in interirorul urss, crimele pe care le-a pus la cale, la fel ca urmasul sau putin, il fac pina si pe hitler sa para incepator… nazisti si nazisti… marele putin si crimele sale… pupati-l in bot si papati tot…

 10. @ Zalmoxis 07:08
  Amesteci Trecutul cu Prezentul, buey ăsta care-i goleai țucalu’ lu’ Pitagora…😜
  Rușii îl târăsc prin tribunale pe Mitropolitul Longhin Jar, cu un avocat otrăvit și altul arestat, buey ?
  Rușii au desființat Școlile Românești din Urcaca, buey ?
  Rușii au demolat copia Pravilei lu’ Alexandru cel Bun, prima atestare documentară a Cernăuților, buey ?
  Rușii au pus panoul cu „Basarabia e Urcaca” la întrarea în Odesa, buey ?
  Nu-ti e RUȘINE, buey ?
  măRog…🤮

 11. Mamă, vacii noastre Rusia nu-i e bine

  – Vacii noastre Rusia nu-i e bine, mamă,
  Suferă probabil de ceva,
  Mă cuprinde chiar un fel de teamă
  Şi mă-ntreb cum va evolua.

  – Nu te mai agita în gol,
  C-ai să mă sperii şi pe mine,
  Situaţia e sub control
  Şi va fi şi mai bine.

  – Vaca noastră,Rusia-i bolnavă,
  Apă n-a gustat de nu ştiu când,
  Cred că starea ei e şi mai gravă,
  Nu se mai aude respirând.

  – Nu te mai agita în gol,
  C-ai să mă sperii şi pe mine,
  Situaţia e sub control
  Şi va fi şi mai bine.

  – Mamă, vacii noastre Rusia nu-i e bine,
  Cum de unde ştiu? Tu seama dă-ţi,
  Uite-l si pe Putinel că vine
  şi aduce pielea ei pe băţ.

 12. @ ingropatul 08:54
  Când constipat Zaci pe closet,
  Degeaba-ncerci să fii poet !
  măRog…😂

 13. @ „Zalmoxis”, 04 ian. 2024 la 7:08
  „I.V. Stalin” (Ioseb Besarionis dze Jughashvili) era georgian („gruzin”, caucazian, ca Saakașvili), bade, nu rus!
  Uite aici toată gashka ce a inventat, pus-în-practică, și condus „U.R.S.S.”:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Leon_Trotsky#/media/File:Joseph_Stalin_and_Leon_Trotsky_at_Felix_Dzerzhinsky_funeral.jpg
  Nici un rus printre ei!
  Apariția „U.R.S.S.” a fost o conspirație mondială masonă khazară (aceiași khazari care conduceau, sub alte etichete politice, la Londra și Vașin’ton!) ce în decurs de puțini ani a fost scăpată de sub controlul Masoneriei, și așa a rămas pînă azi, de-aia sunt ura și nervozitatea maxime la Londra și Vașin’ton!
  Mai cetește șî tu „cîte ceva”… :)))
  https://books.google.ro/books/about/Tenta%C8%9Bia_lui_homo_europaeus.html?id=1x0kAQAAIAAJ&redir_esc=y

 14. The agony of the Kyiv regime – https://dagpravda.ru/politika/agoniya-kievskogo-rezhima/
  Aishat Tazhudinova
  It’s alarming in Ukraine; civilians are dying, caught in a death trap. A new generation of Nazis is destroying the exhausted population, not providing a humanitarian corridor for exiting the death trap, making them a shield in an undeclared war. Yes, the special operation turned out to be a real test. But each side understood that this could not continue like this…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.