Se schimbă iluminatul public în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, sâmbătă, că a început procesul de modernizare a sistemului de iluminat public din Capitală, fiind deja instalate 1.900 de corpuri noi de iluminat, din cele 4.900 leduri achiziţionate. ”Am început procesul de modernizare a sistemului de iluminat public din Capitală.
Am instalat deja aproximativ 1.900 corpuri noi de iluminat, din cele 4.900 leduri achiziționate cu cele 25 milioane lei milioane lei fonduri nerambursabile obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu.
Au fost finalizate lucrările de modernizare pe Bd. Theodor Pallady și Bd. Camil Ressu. În prezent, se lucrează pe str. Drumul Taberei.
Urmează și alte artere precum Calea Crângaşi, str. Turda, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, str. Braşov, Șoseaua Virtuţii.
În total, prin acest program de finanțare, modernizăm sistemul de iluminat de pe 15 artere mari din Capitală.
În scurt timp vom demara procedura de achiziție pentru încă 7.800 leduri pentru a moderniza iluminatul public de pe alte 34 de artere intens circulate.
Pentru această achiziție, am obținut suplimentar 50 milioane lei nerambursabili de la Administrația Fondului pentru Mediu”,  a scris, sâmbătă, pe Facebook, primarul.

Potrivit edilului, prin aceste investiții, se vor înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti –ceea ce presupune şi reducerea cheltuielilor cu iluminatul public cu peste 10 milioane lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Deci 5900 ron per corp de iluminat? din articol nu se intelege daca e acoperit si costul montajului, teoretic ar trebui, dar se face referire doar la achizitionare. Oricum, super afacere sa cumperi cu 5900 ron niste corpuri de iluminat care costa maxim 1500 ron bucata. Miroase a tun, cum numai in colonia rromania si alte republici bananiere se poate da si sa te si lauzi pe fesebuk

 2. Nu peste mult timp vor fi scoase datorită calității mai mult decît penible a luminii*. Dar dacă e pt chinuirea oamenilor, precum a oricărei forme de viață**, le vor ține.
  LEDurile țin mult doar în anumite condiții ideale! Doar nu credeți că cei ce conduc lumea vor să ne dea lucruri trainice, bune, sănătoase, frumoase? De aceea nu mai fac Mercedesuri Bot de Cal?
  Vorbind de luminatul străzilor, de ce, dacă e criză energetică, le țin aprinse toată noaptea? De cînd a umbla brambura noaptea e un drept fundamental al omului?
  * O clasificare a calității lumini este CRI (acronim en de la Color Rendering Index) ce la tot ce are fosfor, neoane și LEDuri, este cam 80. Față de ideal, 100, cît au becurile cu incandescență e o cale mai lungă dect decît o arată cifrele. Asta înseamnă că anumite culori nu se văd sau sînt atenuate iar altele, puține, sînt amplificate.
  ** Anumite insecte, de pildă, sînt prostite de această lumină și se înmulțesc peste măsură în daua altora. Dezechilibre biologice, altele decît pînă acum, vor apărea.

 3. Mă-ntreb dacă guvernul din România, ce ar fi trebuit să ne poarte de grijă, are ceva raport asemănător precum cel al gv din Franța ce arată părțile rele, multe și rele, ale LEDurilor.
  AVIS et RAPPORT de l’Anses relatif aux effets sur la santé humaine et sur l’environnement (faune et flore) des systèmes utilisant des diodes électroluninescentes (LED)
  PS În română ar trebui numite DEL, acronim de la Diode ElectroLuminiscente.

 4. @ ”Compatibilizează” iluminatul public cu scorul alegerilor,dacă nu mai fac schimbări pe la instituții, că au alianță de guvernare, schimbă la becuri , ?

 5. Așteptăm și schimbarea bordurilor ca sa nu ne împiedicăm de cele actuale, poate ar merge și o reasfaltare acolo unde abia s-a asfaltat etc. Și uite așa nea Mucusor Dan papă banii de la buget.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.