Schimbări în calendarul turneelor ATP

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a prezentat vineri calendarul pentru sezonul 2025, unele dintre cele mai importante modificări vizând turneele ATP Masters 1.000 de la Toronto şi Cincinnati, transmite presa internaţională.

Turneele ATP Masters 1.000 de la Toronto şi Cincinnati vor dura de acum douăsprezece zile. Acest lucru se întâmpla deja cu turneele de această categorie de la Indian Wells, Miami, Roma, Madrid şi Shanghai. Turneele ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo şi Paris-Bercy vor continua să se desfăşoare pe durata a opt zile.

Trei turnee, cele de la Dallas, Doha şi Munchen, vor trece la un nivel superior, de la categoria ATP 250 la ATP 500. Astfel, de anul viitor vor exista şaisprezece turnee ATP 500.

Vor dispărea din calendar patru turnee ATP 250. Este vorba de turneul din oraşul francez Lyon, care se disputa în luna mai, începând din 2017, şi servea drept pregătire pentru Roland Garros, şi de turneele de la Estoril (Portugalia) şi Newport (Statele Unite), care era în calendar din 1990, şi de cel de la Atlanta, în calendar din 2010.

Turneul de la Lyon va fi înlocuit de turneul ATP 500 de la Hamburg, care se va disputa în luna mai şi nu în săptămâna de după Wimbledon.

Turneul de la Los Cabos, în Mexic, va fi organizat de acum în luna iulie, nu în februarie, iar turneul care se disputa pe zgură în februarie la Cordoba (Argentina), va fi mutat la Mallorca (Spania) pe iarbă, în săptămâna înainte de Wimbledon.

„Sezonul următor va aduce noi îmbunătăţiri ale produsului premium al ATP Tour datorită unui calendar simplificat. Este o parte centrală a tot ceea ce noi am construit în cadrul OneVision, care este în cele din urmă despre crearea celei mai bune experienţe posibile pentru fanii noştri”, a declarat preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi.

„Sezonul trecut, noi am inovat primind un număr record de cinci milioane de fani pe site-ul evenimentelor noastre. Acesta este doar un indiciu al evoluţiei pozitive a sportului şi credem că există un potenţial incredibil de exploatat”, a adăugat Gaudenzi.

El a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care sunt tot mai insistente zvonurile despre o modificare radicală a calendarului, orchestrată de turneele de Mare Şlem sau de Arabia Saudită.

În total 60 de turnee ATP se vor desfăşura în 2025, în 29 de ţări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.