Schimbări la raft! Comercianții, obligați de stat să respecte „shrinkflation”

Autoritățile pregătesc o decizie care va impune comercianților să informeze consumatorii cu privire la modificările în cantitatea produselor preambalate, menținând același preț de vânzare. Această informare trebuie să fie vizibilă, lizibilă și de aceeași dimensiune cu restul etichetelor, pe toată durata de comercializare a produselor.

În plus, pe lângă indicarea scăderii cantității, trebuie specificată și modificarea prețului pe unitatea de măsură, pentru ca cumpărătorii să ia decizii informate.

Premierul Ciolacu a condamnat practica unor comercianți din România de a reduce cantitatea produselor fără a ajusta prețurile, denunțând aceasta ca fiind o formă de înșelăciune. El a cerut intervenția autorităților de control și pregătirea unei reglementări similare celei din Franța, care obligă producătorii să indice clar pe ambalaj schimbările în gramaj, în cazul menținerii aceluiași preț.

În Franța, vânzătorii cu amănuntul vor fi obligați să informeze clienții despre produsele cu dimensiuni reduse fără o scădere corespunzătoare a prețului, fenomen cunoscut sub numele de „shrinkflation”. Aceste măsuri au fost implementate ca parte a eforturilor pentru a contracara inflația și pentru a restabili încrederea consumatorilor prin transparență.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4693 Articole
Author

7 Comentarii

 1. vor lasa noua cantitte
  si vor creste pretzurile!

  -pă ei,pă ei,
  pă mama lor,
  asa s-ar spune in folbal.

 2. chefir,covalact,de tzara:
  -pare facut cu drojdii din vagin
  modificate genetic.

 3. Groapa de Gunoi de la Galatzi s-a Autoaprins datorita Gunoiului care Produce Gaz Metan de la Gunoi !

 4. pregătirea va dura până după reformele „BERNEFICE”-ADICÎ LA…ALTĂ VARĂ!

 5. Dar cu sapunul DOVE la 100g cu 2,90 lei, acum la 90g cu 5,70 lei cum ramane?

  Suntem prostii prostilor, iar ei hotii hotilor, ca asa au facut avere, pradand Africa. Iar acum africanii le fac urmasi la ei acasa…

 6. Dar scumpirea materiilor prime și a costurilor de producție, plus alte costuri conexe, justifică pe deplin creșterea prețului produselor din magazine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.