Sclav la viceprimar, copilul era ţinut ca un animal. Detalii de la DIICOT

Individul care a exploatat timp de mai mulţi ani un copil pe care îl ţinea închis în cuşcă şi îl punea să presteze munci grele a fost pus sub control judiciar de Tribunalul Braşov. E vorba despre un viceprimar. 

DIICOT l-a reţinut pe bărbatul suspectat că a exploatat, timp de aproape cinci ani, un copil de 12 ani pe care l-a ţinut închis într-o cuşcă şi care era pus la munci grele, dar Tribunalul Braşov a decis ca acesta să fie cercetat în continuare sub control judiciar. Procurorii au contestat decizia.
Individul acuzat de exploatare este viceprimarul comunei Ungra din Braşov.
DIICOT descrie ororile
”Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că acesta, în diferite perioade din anii 2022 şi 2023, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a primit şi adăpostit o persoană vătămată minoră (în vârstă de 12 ani), într-o aşezare păstorească (stână) amplasată pe raza unei comune din judeţul Braşov, în scopul exploatării acesteia prin supunerea la executarea unei munci şi la îndeplinirea de servicii pentru care victima minoră, din cauza vârstei fragede, nu putea exprima un consimţământ liber. Inculpatul a abuzat de autoritate conferită de funcţia publică deţinută în cadrul comunităţii rurale şi totodată a profitat de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore (provenită dintr-o familie cu mai mulţi copii minori, cu o situaţie materială precară, la limita sărăciei şi cu un nivel de instrucţie extrem de scăzut) oferind şi dând bani părinţilor victimei în schimbul consimţământului acestora ca minorul să fie transferat la respectiva aşezare păstorească”, arată DIICOT.
Potrivit anchetei, iniţial viceprimarul a început să îl exploateze pe copil pe vremea când acesta mergea la şcoală. El era ţinut la muncă şi până la ora 23. Apoi, băiatul a fost nevoit să renunţe la şcoală. Pentru munca lui, primea o masă pe zi şi tutun pentru ţigări.
”Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, iniţial, victima minoră (şcolarizată la acel moment) a prestat diverse munci, la grajduri, după orele de curs, în intervalul orar 12.00 – 23.00-00.00, ulterior abandonând şcoala şi rămânând permanent la stână, unde a continuat să fie supusă la munci grele, neremunerate şi adăpostită într-un spaţiu impropriu, fără minime condiţii de igienă. Pentru munca depusă, persoanei vătămate minore i-au fost oferite diferite cantităţi de tutun pentru a-şi confecţiona ţigări şi o masă pe zi”, precizează DIICOT.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

 1. Sclavie in bună regulă în România! Parcă primarii fac parte tot din gloata de lux a primatelor din politica, nu? Parcă asta îmi amintesc, nu? Justiția răspunde la comenzi politic din câte se observă că practica, nu are nicio legătură cu realitatea din teren unde trăiesc cetățenii. Aici, ar trebui, inca o pedeapsa exemplară! Destul că în legătură cu escrocii cu azilele au amuțit definitiv, cu drogatul care a omorât tinerii pe marginea șoselei, la fel, se dau la fund, ba mai mult, ia în râs părinții copiilor omorâți.

 2. Pușcărie grea exemplara pentru viceprimar și părinți!! Niște monstri!

 3. iobagie… felicitari rromania, rromania lucrului bine facut… hahahahaha

 4. SI SALBATICUL Asta DeGenerat din Coinditia de OM, NU este INCA PRIPONIT si la NeBuni?

  CE Tara avem?
  CE Tara am DISTRUS in 34 de Ani?

  In MOd NORMAL, ar trebui ca TOATA Structura Administrativa Judeteana si TOATA Politia sa fie DEMISA si o Mare PARTE la Puscarie …

  INCA una din URIASUL Numar de Consecinte DRACESTI ale Lovilutiei …
  SI Care CAZuri de acest GEN sunt TACUTE …

  Iar pe TOTI Cetatenii din acea Comuna, i-as scoare la Munca Patritoica OBLIGATA, la curata TOT din Comuna Aia, cu Regim de o LUNA cu o Masa PROASTA,ca a VicePrimarului cartrre COPIL de la 7 la 12 Ani, Nenorocitul de NeOM,
  OMuu’ lu’ Deacuu’ … pe ZI si cu O Portie de TUTUN, TOT obligatoriu pe ZI, Fumator, NeFumator, ca Pedeapsa de NeOmenie in Masa …

  Pentru ca TOTI STIAU, Cazaturile … …

  ACELASI Regim si pentru Juzii cu numai … … CONTROL Judiciar pentru JEGuu’ Uman, Balega lu’ Dreacuu’ …

 5. Nu-s pedepse, nu-i justitie. Nu se face nimic.
  In aceste conditii favorabile, sclavia de acest fel si sclavia sexuala vor prolifera in continuare. Aici ne-a adus ,,Revolutia” din 1989 a lui Tokes, la care au pus botul toti prostii. Halal revolutie! Ne-a adus in sclavagism!
  Omul este acum liber sa-l exploateze pe om. Stia Marx ce spune despre capitalism……[Rumburak]

 6. Repet, aceste directii de protectie sociala, ministere cu rol de protectie sociala sunt numai o adunatura de duamne parazite, neveste, amante, neamuri, sunt niste institutii inventate pentru a adunatura de PARAZITI. Duamnele astea trebuie sa fie pe teren, sa verifice familiile, lista copiilor inscrisi la scoala, pe cei care nu frecventaaza cursurile scolare, sa verifice familiie cu tati betivi, batausi, etc.

 7. Viceprimarul era sas sau maghiar? Astia inca mai viseaza la Unio Trium Nationum. USR si UDMR se au ca fratii buni in tot Ardealul.

 8. Mare prostie cu descentralizarea ministerelor. Serviciul de protectie sociala din primarie normal ca era subordonat primarului, nu ca duamnele de la protectia sociala ar fi respectat fisa postului. Au intrat pe mana grobienilor de primari scolile, politia, sanatatea, transportul. Trebuia mentinuta centralizarea. Din acest motiv Romania este un stat mafiot, mafia locala fiind la putere in orice sat, comuna, oras, judet.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.