Școală cu 35 de copii. Primar trimis în judecată pentru un WC de 100.000 de euro

Pe fostul primar al comunei Vladimir din Gorj  l-a costa  100.000 de euro un grup sanitar care se deservească 35 de copii.  Fostul edil Ion Ianăși a fost trimis în judecată, alături de încă o persoană, diriginte de șantier.

Potrivit rechizitoriului, lucrările au fost supraevaluate și au fost create și documente fictive ca să justifice cheltuielile. Instanța de judecată a admis rechizitoriul Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj  respingând totodată contestația.

”Toaleta a fost construită la Școala primară din Andreești. Grupul sanitar a fost recepționat. Este proces verbal de recepție la finalizarea lucrării. Este funcțional și este folosit de elevi și cadrele didactice. Din ce cunosc,constrcția a costat aproximativ 500.000 de lei. Au fost multe persoane de la școală audiate în acest dosar penal, inclusiv muncitori care au lucrat la acesta. Dispune de grupuri separate pentru fete și băieți, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Este chiar modern”,  a spus Marius Vijulan, viceprimarul cu atribuții de primar.

Fostul primar Ion Ianăși, responsabil pentru construcția WC-ului de 100.000 euro, a fost condamnat acum aproape un an la doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Instanța a stabilit și o interdicție de patru ani privind ocuparea funcțiilor publice, deoarece a autorizat plata integrală a lucrărilor la un pod fără finalizarea acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

12 Comentarii

 1. este primul primar care a realizat ca mai intai omul a avut nevoie de igiena.
  nu e de condamnat, omul a facut ce a putut sa nu mai puta a c…a.
  deci, tot inainte!

 2. WC-ul construit in valoare de 100 000 euro probabil a fost decorat cu intarsii de ciresh si tek si suflat pe alocuri cu o pojghitza de aur. Mai sunt cateva tablouri realizate de mari maestrii care atarna pe pereti precum si bideuri electronice japoneze care te spala la popou in mod ecologic.

 3. Pare ca suspendarea aduce contracte pe banda rulanta escrocilor pentru impartit parandarat pe model buzatu psd-vaslui! Stiam ca, orice pedeapsa primita cadou in urma unui dosar infractional, nu da cale libera la continuitate pe afaceri bazate pe escrocherii, furaciuni si parandarat! Observ ca practica e alta, gen, #rezist.

 4. este nimic. Ereau unii de au consttuit un sens giratoriu cu 25 milioane de euro!
  Adica, cat 10km de autostrada, la bulgari.
  La noi, cat 4!
  Asa ca bagati impozite, trebuie acoperit deficitul!!!!

 5. Nu e modern. Daca era modern era unisex, inclusiv pentru persoanele cu gen indefinit. Imi cer scuze ca n-am pronumele potrivite la mine pentru defini, indefinitul.

 6. Vedeti de ce nu mai crede nimeni cind guvernantii spun: „nu sint bani la buget” !!!
  Sint foarte multi bani la buget dar realmente sint aruncati pe apa simbetei.
  Cei care au aprobat 100.000 euro pentru o buda comuna care se putea face cu 15.000 euro, trebuie sa fie executati, banii sa fie recuperati !
  Dar asta e un exemplu minor fata de marile jafuri facute din bani publici !

 7. OK dar banii?. Și încă o chestie, suspendarea s-a făcut în vederea condamnării la locul de muncă?

 8. WC-ul de 100 de mii bate la ochi multe altele mai putin cunoscute nu.

  Cand va lua DNA-ul la puricat cocalarisme ca fantanile arteziene cantatoare mita electorala evidenta.

 9. 100.000 euro /2000 lei (salariu min economie) = 250 luni sau 12 ani de inchisoare.

 10. containere garla in tara.
  Transformati-le in toalete standard si le asezati cu macaraua, in toata tara.
  Lansati o licitatie, PE BUNE si veti vedea ca rezultatele vor fi pe masura.

 11. Asta inseamna progres ecologic, dar ce te faci de primarii care s-au pus ca baraonul Buzatu sa faca afaceri personale, chipurile ei greshesc fara sa vrea. Avem exemple destule, dar sa incepem cu primaria Ciuperceni-Gorj, care a dat in proprietate la un individ care chipurile deschide business-ul lui pe terenuri ce nu-i apartzin, care sunt moshtenite din moshi stramoshi shi cu acte validate la zi. Pe ashtia cum vor rezolva cei de la putere problema, ca doar dreptul de proprietate este respectat de Constitutzie? Se ajunge la situatzia sa te luptzi in Justitzie, care este shi ea putreda. Nici pe vremea kamunizta cu tot cu CAP-eul lor nu se permitea asha ceva. Despagubirile ar trebui pe masura pagubei, nu simbolice, iar cei vinovatzi, caz penal, pedepsitzi corect shi invatzatura de minte pentru altzii. Aviz pentru P Ministru
  O zi buna.
  Con
  P.S. Procuratura ar trebui sa se autosesizeze, pentru ca ashteptand prescriptzii nu rezolva problema oamenilor!!!

 12. Ăsta-i un WC ieroic, bre, tuoată istuoriia uOlteniei se bazează pi WC-u’ ăsta!
  Pi fuostu’ primare îl cheamă „Ianăși” fiindcă ciobanii ardeleni făcură transhumanță cu oile acolo, și-și lăsară amprenta culturală. Alții e „Biriși”, tuot ‘cuolea, în Guorji…
  https://www.youtube.com/watch?v=xNXQlOuiqYU
  V-am mai spus că și familia lui Brîncuși are rădăcini ardelenești. Casa caracteristică din lemn a satelor de acolo de sub munte e exact dupe modelu’ cășilor dîn Apuseni (inclusiv casa bătrînească în care s-a născut Brîncuși).
  uOltenia N-ARE NIMIC a’ ei! Pînă și ornamentația specifică a pantalonului bărbătesc dîn Guorji, di care-s atît di „mîndri că-s rrromîni”, e FURATĂ di la secuii cari făcea’ transhumanță pi Jii:
  https://live.staticflickr.com/1257/5100791070_9c5e8050fb_c.jpg
  Se laudă cu Mikhail zîs Petrașcul (carele ierea GREC dă la Tîrgu’-dă-Floci) și cu Mărie Henri Coandă carele ierea franțuz (și, dupe cum se vede, a inaugurat skimbarea di seks în uOltenia, cu 100 di ani mai divreme di liegea lu’ $$oroș…). Doi impostori, fiecare în domeniu’ lui…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.