Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani într-o fascinantă călătorie în lumea cunoașterii științifice!
Din 24 iunie până pe 6 septembrie 2024, urmând cursurile Școlii de Vară de la Antipa, participanții vor fi implicați în activităţi de cunoaştere a biodiversităţii şi de ocrotire a mediului, prin însuşirea şi experimentarea practicilor utilizate de către specialiștii muzeului.
Conform unui comunicat emis de Muzeul Antipa, anul acesta, acolo vor avea loc 8 module care vor avea loc de luni până vineri între orele 10:15 și 12:15 atât în Sala Atelier cât și în grădina muzeului și vor avea următoarea succesiune:
Modulul I (24 – 28 iunie 2024): În căutarea viețuitoarelor cu opt picioare – Arahnidele
Coordonatori: Dr. Costică Adam și Dr. Ioana Cristina Constantinescu
Modulul II (1 – 5 iulie 2024): Academia Insecta
Coordonator: Drd. Andreea Cătălina Drăghici
Modulul III (8 – 12 iulie 2024): Ora păsărilor
Coordonator: Dr. Andrei Ștefan
Modulul IV (15 – 19 iulie 2024): Animale ocrotite
Coordonator: Dr. Alexandru Iftime
Modulul V (22 – 26 iulie 2024): Curioasa și fascinanta lume a fluturilor
Coordonator: Dr. Mihai Stănescu
Modulul VI (29 iulie – 2 august 2024): Natura la microscop
Coordonatori: Dr. Ana-Maria Krapal, Dr. Rozalia Motoc, Dr. Alexandra-Florina Popa, Dr. Oana Paula Popa
Modulul VII (26 – 30 august 2024): Crustacee mici și mari, printre alge și corali
Coordonatori: Dr. Ana-Maria Petrescu și Drd. Maxim-Jean Bâlcu
Modulul VIII (2 – 6 septembrie 2024): Prinde momentul! Curs de fotografie în natură pentru copii
Coordonator: fotograf Ruxandra Nițescu
Copiii sunt rugaţi să vină cu propriul aparat foto digital (ideal D-SRL sau compact) cu funcţie manual (M) şi prioritate de diafragmă/apertură (A sau Av).
La terminarea fiecărui modul, toți copiii vor primi diplome de participare și premii surpriză.
Înscrierea copiilor la Școala de Vară 2024 la Antipa se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari, în limita a maximum 15 locuri/grupă.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.