Scrisoare de felicitare pentru Babasha. „Ești primul român care a avut șansa”

Din puțul gândirii și simțirii a mai răsărit una. Codrin Scutaru, fost secretar de stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, i-a adresat pe pagina sa de Facebook, o scrisoare lui Babasha, după pățania manelistului la concertul Coldplay, în care îşi exprimă respectul față de aşa-zisul artist.

Dragă Vlad Babasa,
Încep prin a-ți transmite cele mai calde felicitări pentru onoarea de a fi invitatul special al trupei Coldplay. Ești primul român care a avut șansa să urce pe scenă alături de aceste megastaruri și să interpreteze o piesă, o realizare extraordinară de care te poți mândri.
Coldplay a reinterpretat cu emoție una dintre melodiile tale, iar acest gest vorbește despre talentul și potențialul tău artistic. Am simțit că piesa ta, așa cum a fost prezentată, amintește de atmosfera anilor ’90 și de sentimentele profunde pe care le exprimă cântece ca „Romeo and Juliet” de la Poetry N Motion. Este povestea iubirii imposibile, umbrite de bariere etnice și discriminare rasială.
Totuși, momentul în care ai fost huiduit de mulțimea prezentă la concert a fost pentru mine un șoc emoțional devastator. M-a întristat profund să văd cum un tânăr de doar 22 de ani, ajuns pe o astfel de scenă prestigioasă, a fost supus unei asemenea reacții. Ceea ce a urmat – justificarea acestor huiduieli sub pretextul unui drept democratic de exprimare – mi-a provocat o tristețe și mai mare. Coldplay a venit cu un mesaj puternic despre iubire, iar noi, ca națiune creștină și credincioasă, ar fi trebuit să răspundem în aceeași notă, mai ales în ajunul Înălțării.
Mesajul Biancăi, sora ta, m-a mișcat adânc. Felul în care ți-a luat apărarea mi-a amintit de propria mea soră, care m-a sprijinit necondiționat chiar și atunci când poate nu aveam dreptate. Azi, am alături o soție și o fiică ce îmi sunt scut și sprijin în fața lumii, așa cum Bianca este pentru tine.
Te admir pentru tăria și echilibrul de care ai dat dovadă în fața acestei situații dificile. Sunt convins că vei ajunge departe, căci această forță interioară și talentul tău vor triumfa. Nu știu dacă mesajele tale sunt mereu cele mai potrivite, dar știu că, dacă ne-am fi ridicat toți în picioare să te aplaudăm, am fi arătat întregii lumi o față mai frumoasă a României, o față mândră și demnă.
Cu respect și admirație,
P.S. Bravo, Bianca Babaşa!
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

27 de Comentarii

 1. Ha, ha! Dicăt “buruieni” crescute-n asfalt pi timp di brumă…

 2. …” esti primul roman”…-gresit ! ” primul cetatean roman”- corect..!!

 3. puteti sa eliminati articolele astea vomitive, va rog? nu credeti ca ajunge cu acest non-subiect?

 4. Cum se lipesc abțibildurile astea umane de orice hazna! Nu mai poți să vomiți a la Cioran, că și apare un coprofag să-și însușească producția.

 5. Cam așa debutau pupaturile pentru turnătorii contra beneficii personale și familiale la securitatea dinainte de 1989, nu s-a schimbat nimic în schema pupatului de cur, ba mai mult, pare că se extinde prin complicitate în absolut orice. Corect! Nu e român, ci, Cetățean român, ba nenicule scriitor.

 6. Codrin Scutaru e o cataveica din partidul lui Felix Varanu:Securisti din toate tarile,uniti-va!

 7. Am impresia ca ma aflu in realitate. De cateva zile Romania a picat in absurdul cel mai absolut posibil. Apar tot felul de mutanti care se comporta ca si cum logica lucrurilor a luat-o complet razna iar mintea oamenilor funtioneaza dupa alte principii total anapoda. Incerc sa gasesc o noima la toate astea si nu reusesc sa ma dumiresc. Ce naiba s-a intamplat cu noi de am ajuns aici ?

 8. Adevarul este ca acesti ‘manelisti’ sunt cu mult ca talent peste romanii ce se considera muzicanti (unii cica cu pretentii vestice). In plus cei ca Papasa sunt si ambitiosi si motivati. Din aceste motive, romanii care isi impun valoarea fara a face exces de manele sunt doar romanii de peste Prut.

 9. Ăștia care ați comentat, n ați citit articolul. Este peiorativ. Îl citează pe un pârlit de corect politic, ziarul face bine că dezvăluie manifestările grețoase ale acestui fenomen. Poate așa ne mobilizează, ne trezesc. Citiți bă pină la capăt, apoi comentați!

 10. primul manelist! Ca astia sunt Editat aparte!
  Ati inundat tara cu non valori, dupa chipul si asemanarea conducatorilor!

 11. Care aveți nevoie de 🤢 , luați de la nenea cu scrisoarea, e un produs natural al organului său numit „creier”.

 12. Îl și văd pe respectivul manelizator citind scrisoarea și scărpinându-si claia, cu ochii mari, făcând”Hâ?” „De când știe sor-mea franțuzește, băgami-aș?” „Nu-i scrisă dă ia?” „Da’ ce scrie ăsta de ca și cum ar hi ia? Dă ce mă-njură, că ce i-am făcut dă mă ia dă prost?”,”Ce, m-a văzut cum spălam parbrize la bruschel, mă știe dă mic?” „Cine-i ăsta bre și ce vrea? Că și rochiștii ăia zicea că-s bunda că-s decreminat, adecă că-s țâgan, de parcă nu știam! Ce mai vrea?

 13. Mă,. Ești sigur că e romîn ?? Poate doar cetățean romîn,.. Ar fi cazul să poți face deosebirea..Ar fi in folosul tău..

 14. Oh, baiatul mamii, tu ar trebui sa fii scut pentru ele, nu femeile pentru tine!
  Problema nu a fost Babasha ci amestecarea stilurilor… S-a transformat o problema muzicala in altceva. Babasha s-a simtit ofensat pentru ca a interpretat gresit reactia publicului care platise pentru ceva anume.

  Si, apropos, muzica romaneasca este egal manele?

 15. …amu’,dacă nu ne mai plce balu’ de la Apahida și nici pe Iuliu Merca(și o întregă generație) nu îl mai avem…jucăm cum ne cântă…lumea bună…cetera să șadă-n cui…

 16. Oamenii au platit sa asculte muzica Rok si li s-a dat muzica de inmormantare la tzigani. Frauda.

 17. Mult circ, piine cam lipsa … Cum bine puncta cineva pe aici … nu a fost concertul Coldplay, ci Coldeaplay ! … „Iuteala de mina si nebagare de seama” sau „Uitat-va la mina stinga, cu cea dreapta va fac la buzunare !”

 18. Eu unul de abia astept un concert al lu’ Bacalbasa asta pe Wembley, la care sa fie invitati sa urce pe scena, sa zdrangane si ei o melodie, Coldplay !

 19. Romanu’ e blind, uita si iarta ! Daca Romania bate Ucraina (aoleuuu, ce greseala ! dementul de la Kiev se va pune pe zbierat si va trimite probabil si citeva drone „rusesti” …) romanii sint in stare sa uite jaful organizat si violurile cu perversiuni la care sint supusi de 35 de ani, sa mearga la Cotroceni si sa-l poarte pe brate pe prostalau pina in Piata Victoriei !

 20. In colonie se practica doua sporturi. Traiul de zi cu zi ca sport extrem la categoria profesionisti si pupatul in dos ca sport la categoria amatori. Iar amatori sunt garla, slava Domnului!

 21. Recitalul manelistului n-avea ce cauta intr-un spectacol pentru care romanii au platit ca sa auda ceva anume, nu manele. Scandalul a fost facut, cautat, confectionat politic pentru sprijinirea neomarxismului vestic. Precis, la urmatorul spectacol al trupei Coldplay va fi prezenta pe scena asociatia Accept cu o delegatie de homosexuali si lesbiene, transsexuali si cate si mai cate… Romani, pazea!!!

 22. acesti mari artisti coldsply se joaca cu viitorul lor…s-ar putea ca la urmatorul spectacol sa joace doar pentru manelisti

 23. Nu Editat a cantat pentru coldplay,ci coldplay a cantat pentru Editat.asta vrea sa zica codrin asta.publicul e incult si prost insa si nu a iesit ce trebuia.ha,ha,ha.

 24. Marele ScUrs, acum câteva luni erai fff supărat ca numele marelui fotbalist Loti Boloni nu era scris corect și aruncai cu invective la adresa românilor ( se scrie cu â din a) nu mai fi lupul moralist pentru ca ești un ofuscat. Cat despre concertul la care a fost invitat papasa, vreau sa va a-mi amintesc ca la festivalul ,,Cerbul de Aur” a fost invitat Toto Cutunuio care a cantat ,, Ciobanas cu trei sute de oi”. Trageți voi concluziile.

 25. PROSTUL asta de Codrin Scutaru „habar-nare” ca sansa lui Babasha de a canta pe scena la Coldplay se DATOREAZA „proptelei” puse de manelistul Costi Ionita!. Dar „PROSTUL nu e prost destul daca nu e si FUDUL”!.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.