Scrisoare-semnal a nepotului lui Oppenheimer și a altor personalități internaționale

Charles Oppenheimer, nepotul fizicianului american J. Robert Oppenheimer, fondatorul Virgin Group, Richard Branson, fostul secretar general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, dar și alte personalități au semnat o scrisoare deschisă prin care îndeamnă la acţiune față de pericolele crescânde ale crizei climatice, pandemiilor, armelor nucleare şi inteligenței artificiale neguvernate.

Documentul le cere liderilor mondiali măsuri într-un mod mai decisiv. Scrisoarea a fost publicată joi de The Elders, o organizație neguvernamentală care a fost lansată de fostul președinte sud-african Nelson Mandela și Branson pentru a aborda problemele globale ale drepturilor omului și a susține pacea mondială.

Vă prezentăm Scrisoarea deschisă:

Lumea noastră este în mare pericol. Ne confruntăm cu un set de amenințări care pun în pericol întreaga umanitate. Liderii noștri nu răspund cu înțelepciunea și urgența necesare.

Impactul acestor amenințări este deja văzut: un climat în schimbare rapidă, o pandemie care a ucis milioane și a costat trilioane, războaie în care utilizarea armelor nucleare a fost ridicată în mod deschis.

Ar putea fi să vină și mai rău. Unele dintre aceste amenințări pun în pericol însăși existența vieții pe pământ. Nu știm încă cât de semnificative vor fi riscurile emergente asociate cu inteligența artificială.

Suntem la o prăpastie.

Semnatarii acestei scrisori cheamă liderii mondiali să lucreze împreună pentru a aborda aceste amenințări existențiale într-un mod mai decisiv. Salutăm oameni din toate comunitățile, generațiile și opiniile politice să ni se alăture pentru a cere luarea deciziilor curajoase – de dragul viitorului nostru comun.

Cunoștințele și resursele necesare pentru a aborda aceste provocări există. Dar prea mulți dintre liderii noștri nu au voința politică sau capacitatea de a lua măsuri decisive. Ei caută soluții pe termen scurt în detrimentul soluțiilor pe termen lung.

Într-un an în care jumătate din populația adultă a lumii se confruntă cu alegeri, îi îndemnăm pe toți cei care caută o funcție să adopte o nouă abordare îndrăzneață. Avem nevoie de un leadership de lungă durată din partea factorilor de decizie care înțeleg urgența amenințărilor existențiale cu care ne confruntăm și cred în capacitatea noastră de a le depăși.

Leadership-ul de lungă durată înseamnă a da dovadă de hotărâre de a rezolva problemele insolubile nu doar de a le gestiona, de înțelepciunea de a lua decizii bazate pe dovezi științifice și de rațiune și de umilința de a asculta pe toți cei afectați. Liderii de lungă durată trebuie să aibă puterea morală de a aborda atât preocupările actuale, cât și riscurile pe termen lung, adesea în detrimentul intereselor proprii.

Asemenea valori ar trebui să fie comune tuturor liderilor politici. Dar ele lipsesc în mod jalnic în atât de multe. Avem nevoie de lideri, femei și bărbați, care să demonstreze în mod constant curajul de a:

1. Gândiți-vă dincolo de ciclurile politice pe termen scurt și oferiți soluții atât pentru generațiile actuale, cât și pentru cele viitoare.
2. Recunoașteți că răspunsurile durabile necesită compromis și colaborare pentru binele lumii întregi.
3. Arătați compasiune față de toți oamenii, elaborând politici durabile care să respecte faptul că toată lumea se naște liberă și egală în demnitate și drepturi.
4. Susține statul internațional de drept și acceptă faptul că acordurile durabile necesită transparență și responsabilitate.
5. Angajați-vă pentru o viziune a speranței în viitorul comun al umanității, nu jucați cu trecutul ei divizat.

Aceste principii ale leadership-ului de lungă durată pot include schimbări urgente în politică. Guvernele pot începe să lucreze acum pentru a conveni cum să finanțeze tranziția către un viitor sigur și sănătos alimentat de energie curată, să relanseze discuțiile privind controlul armelor pentru a reduce riscul unui război nuclear, să salveze milioane de vieți prin încheierea unui tratat echitabil de pandemie și să începeți să construiți guvernanța globală necesară pentru a face din IA o forță pentru bine, nu un risc fugitiv.

În timp ce liderii se pregătesc să se adune la New York în septembrie pentru Summit-ul viitorului ONU, este timpul să schimbăm direcția. Cele mai mari riscuri cu care ne confruntăm nu pot fi abordate de nicio țară care acționează singură. Cu toate acestea, atunci când națiunile lucrează împreună, toate aceste provocări pot fi abordate, pentru binele nostru a tuturor.

În ciuda gravității acestor amenințări existențiale, speranța rămâne. Cel mai bun viitor al nostru ne mai poate sta în fața noastră. Facem apel la lideri să aibă o perspectivă lungă și să arate curajul de a ne conduce către acel viitor mai bun.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ioana Radu 8515 Articole
Author

29 de Comentarii

 1. Doarre-n bască pe mizerabilii de azi despre problemele de mediu.. Au doar o singură temă de dezbătut..”ukraina”,, Vizibil și la meetingul actual de la München,.unde in mod normal ar trebui să fie invitat și rusul.. Dar marea lor democrație nu permite să audă și alte păreri.Nu sunt convins că nu au deja implanturi in scăfîrlie și răspund doar la anumite comenzi..

 2. Când și cum murim ,este o dilema dar și o certitudine,așa că e important să trăim viața cu serenitate cu pozitivitate,tocmai pentru că viața pe Pământ e una singură și avem LIBER ARBITRU!

 3. Ordine duoa haos.Sau creeaza o problema si vino cu solutia.Sau cea mai buna cale sa controlezi opoziția este sa o conduci. Nimic nou.
  Ba da: usefull 1d1ots.

 4. Doamne, unde este minte multa, este si prostie multa. Vor un lider pe termen lung: „Avem nevoie de un lider de lungă durată…”, „Leadership-ul de lungă durată înseamnă a da dovadă de hotărâre de a rezolva problemele insolubile nu doar de a le gestiona…” Asta suna a Partid Unic… si, dupa cum se stie, nimic nu se poate face fara constrangere si… „

 5. Serios?! Va îngrijorează partea financiara și nu viața cetățenilor de pe tot globul! De sute de ani în Africa e sărăcie maxima, toți cer ajutoare de orice fel, în musulmane e război contra celor care vir resursele minerale, în ukraina e război pentru invadare și acaparare, în Coreea pute a război tot pentru alipire prin acaparare, între China și Taiwan o suflare și începe războiul pentru acaparare și lipire prin invazie, toate aduc ucideri in masă și ură viscerala! Ce ai făcut bădie pentru astea Dr ceri ceea ce nu are cum sa se întâmple în viața secolului în care trăim? Marsh bă, finanțele distrug creierul și culmea, partea constructivă și viziunea reală pe termen lung dar doar cea pozitivă.

 6. Hai siktir, un alt sorosist care ne vinde propaganda cu incalzirea globala si alte vrajeli tipice. Si uite asa avem nevoie de anumite guverne de smekeri care sa ne salveze! Hai siktir!

 7. 451 fahrenheit – filmul din 1966.Ce parere aveti ? Spalatii pe creier reloaded!

 8. Toate ca toate, pana cand in mesaj s-a pomenit de ingrozitoarea pandemie televizata de dictaturita acuta. S-au lamurit multi, instant, care e provenienta mesajului.

 9. Mi se pare perfect in traditia marxistoid/bolsevicoida ca NEPOTZEII unor LEADERSHIP-uri, indiferent pe ce paliere ar fi combatut pt Cauza, propaganda, politica, geopolitica, militarism si in chestiuni „stiintifico-distrugatoare”, sa continue OPERA TATICUTZILOR si BUNICUTZILOR lor…

  Nobel si Oppenheimer fiind reprezentativi ca inventatori/fabricanti in MIJLOACE DE DISTRUGERE IN MASA!!!Gaselnitza cu „LEADERSHIP -ii de LUNGA DURATA” e la mintea Cocosului galic, mai Putin a unineuronilor ORATANIILOR SOVIETIVE de pe forum, ca vizand copierea in Occident a FORMULEI BOLSEVICE A TIRANILOR PE VIATA, precum in zilele noastre Rasputin, Tzi Ohm Phing, care vine din urma si FAMILIA de LEADERSHIP din Coreea de Nord…

  Ma refer la POLUAREA cu MATERIALE PLASTICE, INGRASAMINTE CHIMICE si REZIDUURI INDUSTRIALE, NU LA INCALZIREA GLOBALA!!!Dupa ultima GLACIATIUNE de acum cateva ZECI DE MII DE ANI atmosfera Planetei este intr-o CONTINUA INCALZIRE GLOBALA NATURALA!!!

 10. Și Oppenheimer tatăl este o păcăleală de la cap la coadă și de coadă la cap. Bunicul a fost întemeietor la Felix Adler’s Fieldston School din al cărui semn s-a făcut semnul pt pace.
  Treaba cu bunicul se pare deja-i tradiție; bunicul lui Charles Darwin a descoperit primele oase de dinozaur, bunicul lui Greta Thumberg a venit cu schimbările climatice.
  mileswmathis. com/oppen.pdf (scoateți pauza dintre . și com)
  PS Cei ce nu știți engleză, copiați paragrafe întregi și traduceți-le cu google.translate de pildă. Traducerile sînt din ce în ce mai bune și-n română.

 11. TOATE EXISTĂ -AȘA CUM ZIC AUTORII SCRISORII! DAR UNDE SUNT PERSOANELE BUNE DE CONDUCĂTORI :DEȘTEPȚI,SĂNĂTOȚI,EMPATICI,AMBIȚIOȘI ȘI VOITORI DE BINE,HOTĂRÂȚI, ONEȘTI,SINCERI,ORGANIZAȚI,HARNICI,CUMPĂTAȚI,ENERGICI,GENEROȘI, …ETC ȘI UTOPIE —SINGURA SOLUȚIE -DICTATOR ÎNȚELEPT!

 12. …VRAJELI…!LUMEA A LUAT-O RAZNA .., NE OCUPAM CU MANIPULAREA CLIMEI , CU INARMAREA , CU RAZBOAIELE ..!INCET, SE APROPIE SFARSITUL OMENIRII , PTR CA IDIOTII AU AJUNS O MAJORITATE ..!MERITAM SA DISPAREM CA ‘ SPECIE ..! NICIO LEGATURA CU RELIGIA , PUR SI SIMPLU, PROSTIA OMENEASCA PRIMEAZA !MULTI VOR SPUNE CA SUNT ” PUTINIST” DAR GROZAVIA VA VENI DE LA AMERLOCI ..!

 13. „„„ CE ERAU MONARHII FRANCEZII-CÂND FRANȚA ERA LUMINA LUMII? NIȘTE DEMOCRAȚI? DAR PRUSACII FREDERICH I ȘI II, DAR SOLIMAN MAGNIFICUL ? PĂI DOMNILOR FĂRĂ ASCULTARE ȘI DISCIPLINĂ AJUNGEM LA(SCUZE PENTRU COBORÂREA DISCUȚIEI) ANTRNORUL VIOLEAZĂ FETIȚA–SCUZE..DAR..!
  —-ÎN ALT REGISTRU -DAVID ȘI SOLOMON CE AU FOST: DEMOCRAȚI ORI DICTATORI ?

 14. Satan USA crede ca impreuna cu pudeii din Europa vor reusi sa bata Rusia intr-un razboi termonuclear si de aceea imping Urcacania pe care o aprovizioneaza la greu cu arme sa-i zgandareasca pe rusi pana ce conflictul pe mana urcacanilor cu rusii va excalada intr-unul apocaliptic. Ceeace nu-si dau seama slujbasii Satanei este faptul ca Rusia va castiga si acest razboi termonuclear. Legile karmice nu pot fi nesocotite la nesfarsit de cei ce umbla cu bombele-n ghiare si Demucratia LGTB-stilor si Drogangiilor in cioc ca cele doua orase ale lor, New York si Houston vor avea soarta Hiroshimei si Nagasaki, orasele lovite atomic de catre amerloci la sfarsitul celui de al 2-lea Razboi Mondial. Lailuia.

 15. Un Leadership care sa redea speranta trebuie cu asupra de masura sa fie Feminist si Inteligent, deci compus din mine (Hitlary Clinton), Kamila Karris, Analeana Berbecboc, Ursula Pfizer si Helen Cocos (dupa ce se libereaza din brutarie).
  Noi unite vom duce planeta pe noi culmi de Pace Globalista Digitala.
  Slava noi!

 16. Volens/nolens … „ceea ce tre’sa se’ntample, se va intampla” !

 17. Poate așa o fi,planeta se încălzește daca ziceți voi,dar începeți măsurile cu voi!
  Credeți că Rusia ,China,India și lumea arabă pot aplica masurile voastre?Mă îndoiesc că noi 10 la sută din populația lumii o să rezolvăm problema.

 18. le e frica de IA ca dracului de tamaie;Se vor prabusi imperiile datorita IA

 19. Nu numai „leadership-ii de durata” de tip marxistoid/bolsevicoid/nazistoid, statali, ne sunt recomandati cu caldura globala, ci si LEADERSHIP-II MONDIALI DE DURATA, adica TOT PE VIATA!!! Sa fie o intamplare ca majoritatea oamenilor de „stiinta” care au „revolutionat” MIJLOACELE DE DISTRUGERE IN MASA au fost MARXISTI/COMUNISTI/BOLSEVICI? Einstein, sotii Curie, Oppenheimer
  SUB ACOPERIRE, Nobel etc etc etc?

  Cand au amintit de ONU, nepotzeii de ce nu au pus problema LIPSEI DE REACTIE in 2020 cand China BOLSEVICA a fabricat si exportat
  VIRUSUL BOLSEVIC chinez BLOCAND Planeta si EXTERMINAND ZECI DE MILIOANE DE CETATENI PLANETARI prin SUFOCARE sau REFUZ TRATAMENTE
  VITALE? Statisticile Cominternului privind „decesele de Covid” sunt de ZECI DE ORI DIMINUATE, la fel ca dupa LOVITURA DE STAT KGB /GRU/Comintern, vezi Ticacalosu tomlin maxtor alias marius!!!

  Nici de LIPSA DE REACTIE din 2014 sau si mai monstruoasa lipsa de reactie din 2022 cand ILEGALII legendati de Comintern la Onu de la infiintare si mereu IMPROSPATATI de aproape un secol!!! De ce NU S-A MODIFICAT Charta care ASIGURA CONTROLUL MARILOR PUTERI printr-un Consiliu de Securitate care are prevazut AUTOBLOCAJUL printr-un „drept de VETO” descreierat? De ce NU S-AU TRIMIS TRUPE ONU in 2014 in Donetzk, Lugansk si Crimeea care sa impiedice ANEXARILE si la fel in 2022?

 20. Da triada deiude Openheimer-Bohr-Inshtin nu au gandit la cosecinta? De ce domnul Heisenberg a gandit?

 21. Dacă,daaa, clima.Să vă dăm vouă tot și voi să vă jucați de-a stămpânii.Nu v-ați săturat încă de flegme, mincinoși jegoși ce sunteți? Vă privesc banii nemunciți, otrepele naibii, să se ducă lumea la naiba ca să trăiți voi că belferii, da, da, imediat, stați puțin și o săvă iese pe nas.

 22. Cine e Richard Branson nepotul lui J. Robert Oppenheimer?Un miliardar evazionist care se prevaleaza de numele lui Nelson AMndela ca da bine si al altuia de la ONu adica tot o sluga a miliardarilor ?Bursa-„Miliardarul britanic Richard Branson a afectat grav reputaţia Virgin Group prin reşedinţa sa într-un paradis fiscal, în timp ce compania aeriană Virgin Atlantic, cu sediul în Marea Britanie, a solicitat să fie salvată de guvern în timpul pandemiei, potrivit e-mailurilor interne ale Virgin, citate într-un proces de 250 de milioane de dolari din Londra, transmise Reuters, conform news.ro.Avocaţii Brightline au citat e-mailuri interne ale Virgin Group, potrivit cărora prezenţa fondatorului grupului în Insulele Virgine Britanice în scopuri fiscale „este o ucigaşă de reputaţie”, în timp ce un e-mail de la un consilier extern de relaţii publice spunea: „Richard trebuie să demonstreze că nu este miliardar care evită fără scrupule plata taxelor.”
  Într-un e-mail din aprilie 2020, CEO-ul Virgin Group, Josh Bayliss, s-a referit la rezidenţa fiscală a lui Branson în legătură cu cererea de salvare, spunând: „Richard nu poate scăpa de critici. Adevărul este că a plătit cât mai puţine impozite posibil”.

 23. Tovarasul miliardar vrea lideri pe viata sa nu-l deranjeze prea mult,vrea pe
  Davos si Klaus Schwab vrea „stat international” „rezolvarea” problemelor create de ei miliardarii si bancile excroci- cu clima, alimentatia globului,comertul si armele nucleare.A stat la evaziune pitit ca o capusa si a facut miliarde nepotelul ,si acum s-a trezit ca vrea solut.armamemntului nuclear dupa ce-au impinzit pamintul si l-au infectat!Acum vor sa ecologizeze,mosii astia perversi,full de averi,gem paradisurile fiscale sub ei si iata, vor”pacea”!
  Dupa ce au creat haosul,cosmarul,razboiul!
  Elon Musk a declarat în 2023 că FEM de la Davos este ca un guvern mondial neales, pe care lumea nu și-l dorește,dar ca deobicei apar onguri sorosiste de care AMerica geme si mai ales „comunitatea stiintifica”finantata de alta reptila Bill Gates sa arate ca vor pacea,adica razboiul si toatecalamitatile aduse de aceste ghionoaie putrede de miliarde,vicii si nemernicii antiumane!

 24. Openheimer, nu stiu de ce te procupa schimbarea climatica, tu este, dupa Jehova si Netanyahu, ” fiul ales lui Jahve” si deci nu o sa mor niciodata. De asemenea, conditia de fiu ales a lui Jahve, te elibereaza de orice remuscari pentru fapte urite pe care le faci. Bunicul tau, de exemplu, a fabricat prima bomba atomica si a testat-o fara mila pe japonezi civili din Hiroshima. Ca sa se convinga ca jucaria lui merge bine, a aruncat alta in Nagasaki: total 500.000 de civili japonezi morti, dar bunicutul tau dansa si cinta de fericire

 25. Omul este o ființă mult prea mică pentru a putea cuprinde cu mintea sa toate adevărurile sau realitățile Pământului. Pentru a-i veni în ajutor, Dumnezeu l-a înzestrat cu ochi, urechi, minte şi mijloace de locomoție sau deplasare cu ajutorul cărora să poată merge dintr-un loc în altul dar, cu toate aceste facilități, omul tot nu a reuşit să atingă marginile cunoaşterii. Mai nou, i-a pus la dispoziție şi mijloace de deplasare artificiale, i-a completat memoria cu IA dar marginile cunoaşterii tot nu se lasă atinse sau doborâte şi, asemeni personajelor din basme, niciodată nu va înceta să le caute căci nu poate găsi linişte şi pace mai mare sau veşnică decât atunci când marginile ei îl vor reaşeza înapoi în propria casă, tărâmul făgăduit de Creație şi Creator.

 26. Mizerabilii astia vor ca folosind amenintari (biciul) si cuvinte frumoase (zaharelul) sa ne faca sa inghitim galusca guvernului mondial si a sistemului totalitarist. Asa-zisa pandemie de cei cu interese impotriva omenirii a fost pusa la cale, utilizarea armelor nucleare e fortata de NATO care merge peste Rusia, problemele climatice sunt datorate in mare masura folosirii deliberate a HAARP, iar inteligenta artificiala nu e scapata de sub control ci treaba e ca vor sa o controleze tot ei si pe aia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.