Se anunță cutremur printre bugetari

Se anunță cutremur printre bugetari. Îngrozit de deficitul bugetar și temându-se că nu vor face față cheltuielilor, premierul și ai lui se dau peste cap să ia decizii salvatoare. Și unde e cel mai la indemînă de lucrat dacă nu în sistemul bugetar, multă vreme ținut în brațe. De aceea, guvernanții analizează un plan de măsuri prin care să reducă deficitul bugetar, dar și cheltuielile statului. În prezent, se discută pe un Plan cu 16 măsuri prin care vor fi desființate posturi în sistemul bugetar, scriu jurnaliștii de la Știri pe surse.

Spre exemplu, numărul de funcții de conducere va fi redus de la 12% la 8%, iar numărul de secretari de stat va fi redus cu 30%. De asemenea, se ia în calcul să se acorde vouchere de vacanță doar pentru bugetarii care au salarii de sub 10.000 de lei, iar instituții cu rol similar vor fi comasate.

O altă măsură prevede desființarea institutelor de cercetare/institutelor autonome care nu sunt relevante în actualul context socioeconomic (exp. INCD Turism, Institut de cercetare în domeniul muncii și protecției sociale, Institutul Levantului)

Citeste intregul plan de măsuri pe stiri pe surse

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

15 Comentarii

 1. Pe cine-au pus prim-ministru! Nu că ar conduce și hotărî ceva.
  Facultate neacreditată iar după Ștefan Gheorghiu pe stil nou, revoluționar de Buzău unde chiar nu s-a-tîmplat nimic, nici măcar n-au înscenat împuușcături și morți. Că este parte a serviciilor o arată înhăitarea cu Omar Haissan, cel cu înscenarea răpirii din Serai, cel al cărui tată făcea afaceri cu Dunărea. O mai arată și fptul că e fiu de ofițer de aviație. În State aviața are serviciile cele mai mari în grad, mai ascunse.
  Mai jos nu se poate ar zice unii. Se poate, a se vedea Biden și Trump.

 2. Secretarii de stat si consilierii ar trebui redusi cu, cel putin, 50%…

 3. PAS cu PAS Ciolacu , taie fratii de la CIOLANU ramas doar os. Lupta este pe măduvă.

 4. Bla,bla,bla! Nu are nimeni curajul sa ia taurul de coarn! Daca la doi șmecheri bugetari unul e șef si ia prima de sef 50% și mai ia încă 50% spor pentru „lucrări de excepție”, nu se va realiza nicio economie. Ce sa mai zic de sporul de „doftori în științele furatului”!

 5. „Îngrozit de deficitul bugetar”

  Primii care nu asculta declaratiile ministrului de finante sunt singurii care ar trebui sa le asculte, presarii care preseaza. Deficitul este cauzat de proasta definire a bugetului, adica de un cretin pus sa conduca. Venituri supraevaluate combinate cu cheltuieli subevaluate de peste 10 miliarde de euro, pana acum, jumatatea anului. Analfabetism functional !

 6. Mai degraba ar trebui sa fie ingroziti cei vizati. Ciolacu e incantat. O sluga fara minte, un instrument nu poate fi ingrozit.

 7. „Institutul de tăiat frunze la câini” scrie cam peste tot la fonctionarimea de partid si stat. Bube-n cap pleaca de la aia condusi de Nicusor Dan ce-i drept „greau mostenire” din mandatul lui Fii-Rea, in subordinea guvernului gramezi de agentii, inatitute de care n-a auzit nimeni si daca ii intreaba cineva nici ei nu stiu sa spuna ce fac. Pana jos la primarii duduie (in)competenta cu sunt localitati cu drumuri (ne)asfaltate, la fel alea judetene. Ce exista vai de …

  Romania tara cu cei mai multi bugetari, milionari, concedii de lux pe banii statului la mii de kilometri si multe se cam duc in cap, cel putin ce e legat de indatoririle statului.

 8. Incet, incet ,se taie toate puntile de felul portului Constanta si a Tarom si altele ce sunt mari producatoare de pierderi pe care pina in prezent politicul le realimenta baneste din banii nostri ai tuturor .Aici este deranjul .Romania a demonstrat inca de pe vremea lui Ceausescu ca nu poate fi competitiva si nu poate produce plusvaloare prin produsele ce sunt vindute la „export ”.O masina Dacia ceausista costa la vinzare 3000 de dolari iar costurile de productie erau de 3500 de dolari .Fara tehnologia occidentala nu aveam acum PIB mai mare decit Ungaria si Portugalia .Uitati de trecutul recent atunci cind se dorea nationalizarea unor bunuri ba chiar cind s-a incercat oferirea autonomiei Tinutului Secuiesc .Miliardele de Euro din PNRR plus oferirea accesului Romaniei la noi tehnologii nu sunt date drept pomana .Conditiile sunt cunoscute .

 9. anulati legea pensiei viagere ptr sportivii medaliati! ei trebuie rasplatiti punctual, la obtinerea unui rezultat deosebit, dar nu pensie(foarte speciala),la 18 ani de ex.,pe viata. daca-mi bagati vrajeala cu tricolorul,imnul,lacrimile lui Crin, va zic: sportivii muncesc (si bine fac)exclusiv ptr gloria personala, plimbari pe afara si bani!

 10. Cat de parsiv acest guvern.Cat de parsiv si acest ziar.Ce sa desfiinteze? Ceea ce urma sa infiinteze.O prosteala pe fata.
  Dar la dacii liberi,crestini ortodocsi prosteala pe fata merge.Pensiile speciale ba trebuiesc desfiintate.Aparatul bugetar trebuie redus si renuntarea la sporurile inventate pentru toate tampeniile.

 11. Romanistanul e terminat oricum. Timp de 30 de ani bugetarii, ministrii, presedintii au tocat banii tarii degeaba, sau dimpotriva, au primit salarii pt distrugerea tarii. Ar trebuie sa restituiti salariile nemuncite.Paduri defrisate, rauri nesistematizate, industre si agricultura la pamant.De ce au primit salarii ministrii, parlamentarii?

 12. De ce nu desfiinteaza sau reduce „Institutul bugerarilor angajati politic in guvern si parlament”? Ca nu mai are cine sa execute porcariile vagabonzilor din guvern, parlament si cotroceni pe bani multi? De ce nu respecta institutia ministru si cotroceni sa semneze ei tot ce trebuie, sa nu mai fie nevoie de lingai executanti?

 13. … cu ce își mai alimentează jeep-urile sărmanii? Sunt familii în care ambii soți ai jeepane … ce fac ei cu impozitul și alea alea? Cu pandemia le-au dat bani la unii de nu știau cum îi cheamă și ce noroc a dat peste ei. Vai de capul nostru cu așa căpetenii ..

 14. le plangem de mila celor cu salarii sub 10 000 de lei! Nu mai ptimesc 1450 lei vaucere de vacanta, auzi!
  Aloooo, merita un singur bugetar 2000E salariu??
  Sa scrie aici, cel care crede ca munceste pentru 2000E pe luna!
  De la presedinte in jos, merita macar unul singur?
  Ca ei su facut 150 miliarde E datorie, nu poporul!!!!!!

 15. S-au mai văzut astfel dă Proklamațîi în acești ultimi 30 dă ani! Levantinii dă la Bukale, chiar dacă vor desființa sinecuoorile ca „Muzeu’ Levantului”, vor muta personalul (neveste, fiice șî nepoate dă Partid) în alte locuri generoase, mai umbrite, pă străduțe mai anonime dîn tîrgu’ levantin Bukale! „Dăcît” Milikă va rămîne fără sineCoora d’-acolo, da’ el e oricum pensionat cu merite militare, șî cu casă plătită dă noi, că bine-merită dă la Patrie că N-A FĂCUT NIMIC ca prezidel…
  Voi dîn ce credeți că trăiește Partidu’? Hă? Dîn „cotizații”! …iar „cotizațiile” vin dîn astfel dă locuri dă putori pline, bre!
  Ei, acolo sus, se ocupă dă cheltuieli fără rost, dîn care „trag spuza”! Au construit DIN BANII NOȘTRI 10 stadioane moderne, șî mai fac acu’ unu’ păntru echipa falimentară a lu’ Stalin a Melițîiei, deși fuțibolu’ nu produce nimic în soțîietate, Rro’ iEșuată nu mai are fuțibol, iar stadioanele reșpektive e mai mult GOALE! GOL, parcă așea se strigă în ele! NU?
  Hoția fanariotă miticească să trăiască!
  https://www.banat.ro/academica/Vuia.htm

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.