Se așteaptă grindină în București

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  avertizează că, astăzi și zilele următoare, vom avea parte de furtuni, vijelii și ploi în aproape toată țara.

„Vremea va fi instabilã în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în zonele deluroase şi montane, în nord-estul, centrul şi sud-estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza şi seara. Local, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi izolat vor fi posibile căderi de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade”, arată prognoza meteo ANM modificată.

Posibil grindină în București

 

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru capitală valabilă pentru intervalul  29.05.2024 ora 10:00 – 30.05.2024 ORA 20:00. Specialiștii spun că vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse moderate cantitativ (10…15 l/mp), descărcări electrice și posibil grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor.
Temperatura maximă va fi miercuri de 22…23 de grade și joi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. No problemos, aruncă cîteva rachete anti-grindină și totul va fi bine, frumos. Thenologie, progres, că ce știe Natura…stați un pic, nu sînt acele rachete de care zic oamenii că de cînd le folosesc grindina e mai stricătoare?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.