Se cere demisia și audierea lui Anton Rog de la SRI

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, solicită Comisiei parlamentare pentru controlul SRI să-l audieze de urgență pe generalul Anton Rog, în legătură cu afirmațiile sale publice, „realmente periculoase”, referitoare la așa-zisele atribuții legale de control și intervenție pe care Serviciul le-ar avea în privința influențării politice a electoratului.

„După perioada neagră când justiția a fost capturată efectiv de SRI prin protocoalele denunțate ca toxice de însuși SRI, acum un general activ al principalului serviciu secret din România vorbește, cu o seninătate și o aroganță uluitoare, inclusiv despre existența unui departament de inginerie socială cu capacități intruzive, capabil, ba chiar obligat să schimbe atitudini și comportamente sociale pe scară largă. Afirmații de genul celor făcute de Anton Rog atentează la fundamentele ordinii constituționale ale regimului democratic. În orice stat de drept, astfel de afirmații conduc automat la evacuarea unui asemenea personaj din peisajul instituțional”, a declarat Claudiu Târziu.

AUR spune că generalul SRI Anton Rog, șeful centrului național Cyberint, a anunțat public că, începând cu alegerile de anul viitor, nu se va mai putea repeta situația din 2020, când „unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a manipula voturile cetățenilor”. Același general a dezvăluit că SRI deține un departament specializat în manipularea oamenilor, până la punctul la care îi determină pe aceștia cu lejeritate să facă lucruri pe care în mod normal nu doresc să le facă.

Ce a spus Anton Rog

Întrebare moderator: ”Dacă un partid X, sau AUR, s-a folosit de social media în 2020 printr-o agenție aparent necunoscută din Iași, dacă există argumente, dovezi că cineva care participă activ la un proces electoral, e finanțat, sau are consultanță de la cineva văzut ca potențial dușman și folosește respectivele informații pe social media, care e mandatul cyberint?”.

Anton Rog: ”Noi n-avem voie să facem politică. Rămânem la X (numele partidului – n.red.). Mandatul e simplu: legea 51/91 privind securitatea națională. Pe 14 martie 2023, după ce a fost atacată la CCR legea securității și apărării cibernetice – CCR e o curte care văd că acum ține cu România, nu mai ține cu alte lucruri – a declarat legea constituțională în integralitatea sa. Așa că acum avem legea 58/2023, care la un articol a modificat și legea 51. La articolul 3 s-au adăugat 3 litere. Litera p se referă la acțiuni hibride, dezinformare care schimbă ordinea constituțională. Dacă discutăm de alegeri, ne aflăm în această situație”.

Rog a explicat apoi ce face SRI în aceste situații.

”Deci din 14 martie avem lege care ne obligă să acționăm. Ce face centrul Cyberint în această situație? Dacă acea campanie e de dezinformare, de influență, un atac hibrid la ordinea constituțională, adică influențează alegerile – înseamnă că voința electoratului, parte din Constituție, e schimbată – atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune un serviciu de informații pentru a elimina acea amenințare”, a spus Rog.

El a declarat că SRI ia măsuri precum închiderea siteurilor.

”Ce înseamnă? Contracarăm campania în online. Dacă discutăm de o agenție de informații sau site-uri le punem jos, le închidem cu ajutorul ANCOM, al Directorarutului Național de Securitate Cibernetică. În multe situații nici nu se știe că suntem noi în spate, că noi am făcut toată treabă: mergem la instituțiile cu atribuții legale de a închide, le furnizăm toate informațiile și ele iau acele măsuri. Dacă ajungem și la persoane dacă știm sigur că fac treaba aia luăm mandat de securitate națională semnat de director, avizat de procuror, semnat de procurorul general, aprobat de un judecător”, a spus oficialul SRI, citat de g4media.ro.

El a adăugat că SRI operează electronic toate documentele și că ar fi ”cu 10-20 de ani înaintea societății”.

”Un astfel de mandat îl putem obține în mai puțin de o oră. Avem sisteme electronice, nu se mai întâmplă nimic pe hârtie. În SRI managementul tuturor documentelor e exclusiv electronic din 2012. Serviciul e cu 10-20 de ani înaintea societății tehnologic și în multe feluri, cum e și normal și sănătos la cap”, a încheiat generalul SRI.

La rândul său, Marian Cucșa, președintele Partidului Republican, îl acuză pe generalul SRI Anton Rog, director al Centrului Naţional Cyberint, că amenință public partidele politice care nu sunt de partea sistemului și îi cere demisia. 

”Astfel, potrivit generalului SRI, începând cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situația din 2020, când unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a convinge românii să voteze, invocând modificările recente ale legislației, prin care consideră mesajele unor partide pot fi considerate drept atacuri la ordinea constituțională în mod total subiectiv de către oameni precum domnul Rog, care își doresc crearea unui nou câmp tactic.
Este înfiorător avertismentul pe care domnul Rog îl lansează public. În perioada în care am fost vicepreședinte al Comisiei de control a SRI din Parlamentul României, nu mi s-a întâmplat să văd o asemenea atitudine din partea reprezentanților serviciilor. Însă, observ că domnul Rog nu are niciun fel de rețineri când vine vorba despre încâlcarea tuturor principiilor democratice și constituționale.
În loc să se ocupe de gestionarea situației geopolitice, domnul Rog de la SRI se gândește cum poate reduce libertatea de exprimare, libertatea de opinie, dacă ea este contrară intereselor celor aflați la butoane.
În orice țară din lume reprezentanții serviciilor de informații se ocupă cu gestionarea problemelor geopolitice, cu siguranța națională. Numai la noi, indivizi precum generalul Rog își propun să creeze un nou câmp tactic și să restrângă libertatea românilor”, arată Cucșa într-un comunicat de presă.

Acesta îi solicită  de urgență lui Anton Rog să își prezinte demisia din funcțiile pe care le deține. ”Totodată, condamn lipsa de reacție a Comisiei SRI a Parlamentului, care asistă impasibilă la un atac al generalului Anton Rog la ordinea constituțională din România. O astfel de gândire, precum cea a domnului Rog, reprezintă o amenințare pentru democrația din România și un pericol pentru viitoarele alegeri din 2024”, se mai arată în comunicatul citat.

Citiți și

Halucinant: SRI te poate face să acționezi cum nu visezi

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

31 de Comentarii

 1. aceste „servicii” trebuie RESTRUCTURATE TOTAL. CA SI „CLASA POLITICA”. Romania curata-te de TRADATORI! iar pentru asta, trebuie sa cauti CAPUL RAULUI. AL SARPELUI. acest parazit este ultimul di lantul lui. trebuie inlaturati CAPII CARE II PAPUSEAZA PE CEI CARE IES IN LUMINA. ASTIA SUNT MOMAI PENTRU P000LIME SI ATAT. CINE SUNT CEI CARE II PAPUSEAZA ?

 2. sarpe in sens biblic…neavand nimic cu bietele vietuitoare create aici cu un scop precis:) este un ciclu natural: unde sunt broaste sunt serpi. unde sunt serpi sunt arici… totul este lasat cu un scop aici… in tarile mediteraneene si tropicale in case exista soparle care se hranesc cu insecte. din cauza caldurii insectele se inmultesc nemasurat, prin urmare aceste soparlitze super-simpatice sunt „la datorie” sa faca curatenie. a fost primul lucru pe care l-am aflat: sa nu va speriati sau sa omorati soparlele! ne protejeaza casele! ha!

 3. Marian Cucșa, președintele Partidului Republican :)))?Cine mai e si panarama asta ?E prietenul vostru?
  Ca Rog e prost de ingroapa si da pe goarna ca o țață proastă ,poate fi de la caldura,sau e alt scandal declansat la cerere de SRI sa sublimeze scandalul existentei lagarelor de batrani , o rusine pentru civilizatie si pentru o tara NATO ,exact ca prostia aia pesedista cu da-o afara pe Turcan de la Cultura,ca e implicata
  Pe Patriarh nu il vor dat afara romascanii,ca s-a implicat si BOR ?

  PS de cand a plecat Hellvig a ramas stana fara caine

 4. Domnul acesta este sau tâmpit sau diversionist SRI. Când cineva din interior atrage atenția în ce lume trăim, care este adevărul despre libertăți, democrație, alegeri, liberă exprimare, conducători, societate civilă, dau exemplu că un IT-ist sau procuror se aruncă pe geam și lumea se întreabă de ce de fapt unii știu de ce, tu vii și ceri demisia, că nu-i adevărat că este o sperietoare etc… Domnului acesta nu-i pare bizar cu apar brusc crime simultan la copii, bătrâni, cupluri conjugale spre distragere de atenție după care liniște?

 5. Guvernul României a adoptat ordonanţa de urgenţă privind aprobarea şi finanţarea programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii – Programul Construct Plus, plecând de la faptul că România importă, în momentul de faţă, materiale de construcţii în valoare de 8,2 miliarde de euro.
  În anul 2022, în România a fost produsă o cantitate totală de materie primă de 125 de milioane de tone de roci utile, dintre care: 25 milioane de tone roci dure, 20 de milioane de tone roci carbonatice şi 80 de milioane de tone nisipuri şi pietrişuri, asigurându-se materia primă în principal pentru: 100 milioane de tone de agregate minerale, 9,1 milioane de tone de ciment, 0,9 milioane de tone de BCA, 0,1 milioane de tone de marmură etc.
  https://ortodoxinfo.ro/2023/07/18/romania-importa-masiv-desi-avem-resurse-uriase/

 6. @ „Câțuvencu”, 18 iulie 2023 la 11:04
  Meeey, dobitocule dîn Pădure („~a cu butuci, io mă c.. și tu îmbuci!”), nu trebuia să-i ceară demisia papagalului care mănîncă banii noștri degeaba în postu’ ăla, ca apoi să ne mai și încalce drepturile cetățenești, că așea vrea mușchii lui! NU! …trebuia să ceară SĂ FIE DEMIS iepoolețaru’, dă Plăvan, în ședință C.S.A.T. unde papagalii pierd-vremea discutînd cum să-i dea măscăriciului criminal de la Kiev BANII MEI! …’țăleji tu, maimuțoiule?

 7. interesanta perspectiva…
  generalul respectiv a facut cunoscut ceea ce exista in lume dind si nume de tari care sint implicate in astfel de programe. nu a fost mentionata Rusia. faptul ca exista si in Romania se stie si s-a scris de ani de zile.

  eu as discuta alta perspectiva: cum ar fi posibil sa ne protejam de aceste lucuri. ne este la indemina. omul nu e doar corp supus celor 5 simturi. este mult mai mult decit atit.

  ceea ce se acceseaza, de exemplu, prin remote viewing este de fapt acel plan astral care insoteste fiecare fiinta umana.frecventa vibratiei este determinanta iar accesul la cea potrivita iti ofera acces atit la trecut cit si la viitor. looking glass un alt aspect care merita dezbatut.
  sint pasi premergatori care, in mod normal, ar fi trebuit de mult timp sa fie introdusi in scoli pentru a accede la o asemenea performanta.

  azi este un domeniu care teoretic intra in sfera serviciilor secrete atit private care dispun de fonduri imense, cit si a celor apartinind statelor. insa dincolo de ele exista foarte multe alte persoane capabile, care practica remote viewing si nu sint inregimentate.

  asa ca pina la a vorbi despre democratie, economie, legi, justitie poate ar fi timpul sa intelegem cine este omul si care ii sint abilitatile reale iar prin practica sa si le reactiveze. cu cit vor fi mai multi oameni capabili de remote viewing, exeprimentarea unitatii (in acelasi timp peste tot, adica unde spatiul si timpul sint una), cu atit ceea ce stiu si experimenteaza serviciile nu le mai confera monopolul asupra domeniului.

  asa ca de fapt generalul a adus in mentalul colectiv o chestiune ce merita mai multa atentie si dezbatere. poate trebuia sa faca asta si sa avizeze lumea asupra acestui aspect. a o lua otova si a o considera o manipulare indreptata catre politic ii duce in derizoriu esenta care este foarte interesanta.

  am facut o referire la aceste aspecte intr-o postare acum vreo 2-3 saptamini. acum a venit confirmarea de la sursa.

 8. Intr-o lume moderna si din ce in ce mai nebuna, sunt o groaza de amenintari la adresa securitatii nationale, dar SRI, la ordin de peste ocean, se ocupa prioritar cu supravegherea, indexarea si indosarierea propriilor cetateni.
  Ca si orice alta institutie, SRI nu mai reprezinta statul roman, ci Statul Global.

 9. Cetățean din cocină grohăie și depuneți dejecțiile de unde vii.

 10. ni se tot spune ca lumea nu ar fi pregatita sa afle lucruri esentiale care tin de surva vietii, aparitia si evolutia omului, abilitatile umane etc. multe din comentarii justifica o astfel de abordare pentru ca in loc privim persepctiva de ansamblu, fiecare o reduce la ceea ce este el si crede ca stie. cita vreme acceptam ca stim ca nu stim nimic am avea ceva sanse. peste ceva ce este scris deja, daca revenim si scriem inca o data, nu se va mai intelege nimic. ca sa poti aborda un asemenea domeniu este necesara mintea incepatorului, rescrierea circuitelor neruonale.

 11. Dl.general sau ce zice ca este el, la SRI, poate sa stea in cap si-n koor cu recomandarile si interdictiile adresate cetatenilor pt cum si pt cine sa voteze in 2024, deoarece, romanii sunt perfect informati si constienti – ce bagabonzi si repetenti sa NU voteze, ce politruci pusi pe invarteli si vrajeli sa ocoleasca. Romanii cunosc ce au de facut la urne, in 2024.

 12. Vizionați clipul cu pricina și comentați pe urma
  Generalul Director e un prost cu fumuri care se laudă ca o țață cu ce poate el sa facă. Sau minte sau vorbește gura fără el.
  Demisia, p.r.o.s.t.o.v.a.n.e, treci la gheretă și păzește ce iese din garajul SRI !?

 13. cand a fost condamnat ptr propaganda electorala Nastase si Dragnea era bine si cand nu sunt lasati sa faca propaganda electorala ilegala pnl si usr e rau ? deci in ziare, tv , presa, bennere , stalpi si verbal este interzis si ilegal si pe on line este drept constitutional restrans? dar atentie la IA ca politicienii romani nu mai stiu sa scrie ( exista probe) si o sa puna vina pe IA.

 14. Cine, Anton, ala care toarna’n dos beton ? De ce demisia, tocmai am aflat cat il duce dovleacul !

 15. Ce atata il duce dovleacul.Asta se dovedeste a fi unul dintre ” jupanii ” din SRI vechea gasca Coldea Cucuveaua,protocoale,plicuri galbene,presiunui asupra justitei mele dependente.

 16. Îl ROG să aplice ce ne- spus, de 30 de ani partidele merg in alegeri ca la piata cu sarsanaua plina de minciuni!

 17. Anton Rog-Generalul SRI,șeful Cyberint,se refera la Art. 50 din Lg.58/14.o3.2023 care modifica art, 3 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României,in sensul ca – după litera m) se introduc trei noi litere, literele n)-p)-n) amenințări cibernetice sau atacuri cibernetice asupra infrastructurilor informatice și de comunicații de interes național;o) acțiuni, inacțiuni sau stări de fapt cu consecințe la nivel național, regional sau global care afectează reziliența statului în raport cu riscurile și amenințările de tip hibrid;p) acțiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spațiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituțională.”Cum „interpreteaza”el: „Litera ”p” e cea care se referă la acțiuni hibride, dezinformare, dar numai acelea care schimbă ordinea constituțională, și dacă discutăm despre alegeri, ne aflăm în această situație (”acțiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spațiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituțională” n.n. ).Deci din martie avem lege care ne obligă să acționăm. Ce face centrul în această situație? Dacă acea campanie e una de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constituțională, adică influențează alegerile, influențarea însemnînd că voința electoratului, care e parte din constituție, este schimbată, adică votul nu mai e conform voinței fiecăruia și există influențe care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare. Asta înseamnă că contracarăm campania online, înseamnă că dacă discutăm de o agenție de informații sau de siteuri, le punem jos, cu ajutorul ANCOM,

 18. baiatu-i dus cu capul…
  da-i BOULUI putere si vezi cita minte n-are.
  la munca cinstita tembelule…
  dati golanul afara…
  dar dati afara si pe cei care l-au mandatat…
  aia sint mai perversi si mai idiotzi decit el

 19. cu ajutorul directoratului național de cibernetică, în multe situații nici nu se știe că noi suntem în spate și facem toată treaba. Mergem către instituțiile care au atribuții de a le închide, le dăm toate informațiile, iar ele iau acele măsuri. Dacă ajungem și la persoane despre care știm sigur că fac treburile alea, la fel, luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ. Nu se mai face nimic pe hîrtie, totul e electronic”.(Bogdan Tiberiu Iacob).
  Aceasta inseamna ca ordinea constitutionala este incalcata de catre dl.Ro si serviciile,intrucit in stat suveranitatea se exercita prin vointa poporului care isi alege organele reprezentative-Deci Rog,intervine in alegeri si procesul electoral,interzicind campanii electorale,sustineri si dezbateri,devenin el organ de urmarire penala pt.”atacuri hibride prin dezinformare,amenintare la „schimbarea ordinii constit.”etc.Cum face acest incompetent asta ?Citeste ,mai,”parazit globalist nationalist cyber-habarnist” ce esti,art .387 c.p.,sa vezi ce inseamna !Plus ce alte dr.si lib.fundamentale incalci!

 20. La ora actuala sa marit foarte mult acest serviciu si nu mai exista profesionisti adevarati .Toti smecherii care au terminat o scoala militara, lucreaza in aceste servicii de informatii.

 21. Gen.Anton Rog,trebuie demis urgent,recunoaste in public procedura,metodele si infractiunea de implicare,impiedicare a procesului electoral privind alegeri libere,corecte si secrete ,incalcind prezumtia de nevinovatie a partidelor si cetatenilor electori,spunind ca acestia vor influenta sau vor fi inluentati -in Vointa lor,modificandu-se „procentele” ,actiuni viitoare si fara temei legal,impietind asupra unor drepturi legitime prin actiunea sa .Partidele sunt org.legale,inf.prin hot.judecatoresti -daca scopul lor nu este cf.legii,exista organe ce pot actiona in sensul desf.,radierii lor etc.Cer destituirea gen.SRI Anton Rog.

 22. Acest imbecil ar trebui demis imediat!
  Adică el ne povestește cum sri manipulează cetățenii României…

 23. SRI-ul trebuie desfiintat si infiintata imediat o alta institutie in care sa fie angajati „din fostul SRI” doar cei cu grade de la maior in jos…… Asa a castigat alegerile Iohanis, asa au fost arestati Nastase , Ponta, Dragnea….ordinul de peste ocean. Acum iata Firea. Dar…sa dea ceva pentru sprijinul gras oferit in aceasta zona : investitii, finantari pentru autostrada Ploiesti-Brasov(de exemplu), credite cu dobanzi mai mici (marele prieten nu ne ajuta sa reducem dobanzile de peste 6% la creditele luate de statul roman.Nici macar in Shengen nu suntem primiti (Iohanis nu se preocupa de bunastarea romanilor ci de apararea prosperitatii Austriei si occidentului in general). Suntem asa de usor de manipulat !

 24. Partidul republican? Habar n-avem că există. Cu demisia sunt de acord, am văzut emisiunea cu generalul Rog. Mi îmi pare un prost, vorbește mult și aiurea, nu are ce căuta în SRI.

 25. Margelatru este cand lautar ,cand latrau de serviciu al Padurii Baneasa.In fond este un neica nimeni delator frustrat din Calarasi,pe numele lui Tica. Desi isi mai zice si Darius Drajan.

 26. Generalul acesta e o dovada a ‘principiului de antiselectie’ enuntat de Hayek (‘de ce ajung in frunte cei mai rai’) dar, poate si mai mult, o dovada vie ca Darwinismul e gresit :)…

  Sase teze despre ‘manipulare’ pentru uzul cititorilor:

  1. Inducerea de convingeri si pareri nu este ‘manipulare’. Ea face parte din rindul celor doua mari categorii argumentative descrise inca de, hello, generale!, Aristotel in ‘Retorica’. Argumentele silogistice sint ca demonstratiile din matematica, cu rigoare deductiva, iar in viata sociala nu isi au locul decit la detectivi si in probatoriul juridic. In enorma parte a cazurilor, viata sociala si politica se bazeaza pe argumentatia zisa ‘entimematica’, adica _persuasiune_. Persuasiunea se adreseaza deopotriva ratiunii si simtirii, locul ei de actiune fiind _sufletul_.
  Generalul si toti zarghitii care ii inspira si incurajeaza vor sa inchida gura lumii, sa induca prin frica tacere, sa extermine spiritul public si civic. Ei ne vad ca, si ar vrea sa ne transforme in roboti executanti. Descriptivul potrivit pentru aceasta categorie este ‘sociopati’ si ei nu trebuie menajati prin eufemisme. Toti cenzorii sint sociopatici. Sociopatia nu este o boala psihica, ci o dezordine de personalitate, o deficienta a _caracterului moral_. Sociopatii sint manipulatorii prin excelenta, traind sub halucinatia machiavelliana ca spiritul uman ar fi infinit maleabil si manevrabil. Cind ei vorbesc despre schimbarile de convingeri ca ‘manipulare’, superb ilustrat de acest ‘general’, ei _nu fac decit sa proiecteze_ asupra altora propria lor constitutie psihica.

 27. 2. Sociopatii politici neaga ca oamenii ar avea instinct de autoaparare, discernamint si capacitate de judecata proprie care, combinate, in cele mai multe cazuri, filtreaza actiunile ‘manipulative’ indreptate impotriva integritatii lor cognitive si/sau biologice.
  Dovada: dupa Serbia si Bulgaria, Romania este a treia dintre tarile cu cea mai mica rata de vaccinare covid (58%, conform Johns Hopkins Covid Center, FWIW). Prin aceasta, romanii au rezolvat cu succes in mare majoritate problema centrala in stiintele cognitive (judecata sub incertitudine, Herbert Simon, Kahneman & Tversky): cum ajungi de la A (frica) la C (decizie corecta), netrecind prin B (cunoasterea, de altfel inexistenta si imposibila, a tuturor faptelor relevante despre virus). Nevaccinarea este victoria bunului simt fata de propaganda oficiala (vezi mai jos).

  3. Manipularea nu consta intr-un exces informational de natura persuasiva (entimematica), ci in _sustragerea activa de informatie relevanta_, in ascunderea de fapte _incriminante_ in scopul crearii unei false reprezentari in auditor. Manipularea este ‘negativa’, ea apare primar _prin lipsa_, altfel spus, prin minciuna de ‘omisiune’, abia apoi devenind posibila ingramadirea de falsuri ‘afirmative’. Ca Iohannis: ‘ucrainienii nu fac nimic la Bastroie’; apoi ‘opozitia submineaza relatiile cu Ucraina’. La arest cu el?!

  4. Propaganda este ascunderea si minciuna ca instrument coordonat de _stat_ si extensiile sale, mass media si justitia, care ar trebui sa fie _puteri separate_ in republica. Ca: ‘Zelenski e un erou’ desi isi aresteaza oponentii, a scos in afara legii opozitia, vrea sa anuleze alegerile de anul viitor’. Adevarul? Zelenski e un tiran, cu nimic mai bun decit Putin iar, intrucit ne priveste, _mai rau_ caci minciuna propagandistica despre el distruge libertatea si democratia _acasa_.

 28. 5. Generalul e doar un exemplar local al unei specii care s-a puiat peste tot in lumea vestica, facind-o in fiecare zi mai necivilizata, mai ticalosita si mai decrepita. Ceea ce e o consolare slaba, dar macar nu e prilej de rusine. Pentru faptul ca nu am ramas o exceptie pozitiva, trebuie acordat credit lui Iohannis, Aurescu, celor doi Muraru (din care unul, la Washington, mijloceste eforturi prin MAE de implantare a DHS, Securitatea americana, in Romania, iar cel local este un recidivist al amenintarilor de ilegalizare a AUR; tot MAE se ocupa de achizitia de soft de supraveghere pe baza de inteligenta artificiala; https://anon.to/pzqdrR; https://tinyurl.com/2ze7xxym)

  6. Generalul se lauda, si prezinta fals niste capabilitati ‘manipulative’ care nu doar ca nu exista, dar nici nu sint posibile. Ceea ce el prezinta ca ‘expertiza’, ca ‘know how’, nu e de fapt decit forta bruta: forta de a deplatforma si definancializa discursul, mai ales partinic, indezirabil, forta legii de a-l interzice arbitrar, forta de a intimida si risipi sustinatorii acestora. Generalul face propaganda dictatoriala: nu doar ‘demis’ trebuie el, ci dat in judecata intr-un proces de clasa (‘class action’) – nu exista, parca, o prevedere in constitutie in acest sens?
  Indirect, generalul ne arata gradul de determinare al statului in a interfera cu alegerile din 2024 avind ca obiect principal AUR sau o alianta poporanist-libertara. Interferenta poate avea loc printr-o multitudine de mijloace: intoxicarea mediatica a discursului public, inscenarea unui conflict inter-etnic cu AUR drept protagonist, falsificarea numerelor electorale, ilegalizarea AUR inainte sau dupa alegeri. Nimic nou. Acelasi lucru se intimpla cu Trump in SUA, cu AfD in Germania, si de aceea 2024 este anul in care se joaca marea miza a libertatii in lume.

 29. Sociopatii nu au urechi de auzit: de fapt, lipsa de deschidere pentru celalalt de orice fel (ascultare, empatie, intelegere, remuscare, etc.) e trasatura definitorie de marca. Aceasta argumentatie este pentru indirzirea cititorilor: pentru cresterea gradului de intemeiere al pozitiei lor, a increderii in indreptatirea lor si, prin asta, a determinatiei lor egale dar de semn contrar cu a statului, de a rezista.

  Prevenit inseamna pregatit. Adevarul inseamna libertate. Intelegerea inseamna putere.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.