Se clatină data alegerilor prezidenţiale? Primul semn

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri că, neexistând încă o hotărâre de guvern care să stabilească data alegerilor prezidenţiale. poate să intre în discuţie o schimbare.

Ciucă a fost întrebat la sediul partidului dacă data alegerilor prezidenţiale va rămâne în septembrie, cum s-a stabilit în coaliţie, sau se va reveni şi vor fi la termen în decembrie.

„În momentul de faţă nu există încă o hotărâre de Guvern care să stabilească data alegerilor, poate să intre în discuţie şi să analizăm să vedem care sunt părţile bune, care sunt părţile mai puţin bune vizavi de o campanie în timp de vară sau să le ducem acolo unde într-adevăr au fost de-a lungul timpului, aproape de alegerile parlamentare”, a afirmat Ciucă.

Chestionat miercuri despre organizarea alegerilor prezidenţiale la termen, în luna decembrie, liderul PSD Marcel Ciolacu a răspuns: ”Domnul Ciucă, alături de mine şi de colegii mei, trebuie să ne asumăm deciziile pe care le-am luat. Noi avem o decizie luată în coaliţie, că alegerile sunt în septembrie”. 

El a dat asigurări că actuala coaliţie va rezista, chiar şi cu candidaţi separaţi la prezidenţiale. ”Categoric, avem o responsabilitate”.

La începutul lunii mai, Ciolacu a declarat că există o decizie a coliţiei ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare pe 15 septembrie, primul tur, şi 29 septembrie, cel de-al doilea tur.

„Iertaţi-mă, eu n-am avut nicio discuţie. Noi avem o decizie în coaliţie că alegerile sunt în septembrie, pe 15 şi 29. E o decizie luată. Normal că n-am înaintat documentele în Guvernul României pentru că avem alte alegeri (europarlamentare şi locale pe data de 9 iunie – n.r.), dar decizia politică este foarte clară – în septembrie vor fi alegeri prezidenţiale”, spunea Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă nu va aduce în discuţie datele pentru prezidenţiale, după alegerile locale, în funcţie de scorul obţinut, liderul PSD a răspuns: „Staţi că nu facem alegeri în funcţie de scorul cuiva”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Ciuca a raspuns una, voi ati scris ce doreati. Continuati sa dezinformati pana dispareti.

  2. Bă, aveți grijă că Plavanul de lux nesimtit nu are loc de muncă pe continuitate și va ajunge șomer de lux cu scandal permanent! Sa nu va bazați pe ‘conflictul regional’ sa spuneți că rămâne în funcție până se termină conflictul din zona! Iau foc cetățenii români și nu știu pe unde veți fugi și cum veți conduce țara! Asta cam pute de la câteva mii de kilometri distanță de Romania, mai ales că milogului cerșetor de lux i-au întors spatele dandu-i cu flit.

  3. Propun sa ne bage in stare de urgenta ca e razboi la granita,astfel sa se amane alegerile,sa ramana pe veci Dulapu’ presedinte,iar noi sa ne ducem sa murim in neprietenoasa Ucraina pentru americani!

  4. nu e nici o hotarare de guvern,dar ‘se clatina data ‘,e tare!

  5. La cum au votat spalatii pe creiere, cu asa zisa dreapta și cu ajutorul sts-lui, în situația ca sluga tradatoare amerloca, ineptul iohannis, ar avea dreptul sa mai candideze încă un mandat fiți convinși ca ar câștiga alegerile din primul tur.

  6. Cred că vor fi în decembrie. Plăvanul i-a enervat pe șefii lui americani cu pretențiile de șef NATO și nu va pupa ceva mare la UE… Așa că președinte în România până în decembrie și plimbări fără număr cu JET-ul de lux…

  7. @Gigi, la cum se precipita lucrurile în Europa, in mintile bolnave ale slugilor pupincu.riste amerloce din SUBcolonia romanica fi convins ca figurează și acest ordin de la stapani, stare de urgenta, amânarea sine die a alegerilor.

  8. spun ca nea candidatul NATO nu mai are loc nici in CE, asa ca nu are motive sa mai demisioneze. alti rautaciosi se gandesc la schimbari in barca de pe balta si ca ar fi cazul sa fie dupa gustul noului carmaci…oricum dupa inaltele valori ce pare ca vor candida, un asudat gangav, un nebarberi alunecos/tenace ii a-si anihila rivalii din partid, un june si un Gusa cu gura mare care face pe aparatorul AUR, denigrandu-i si minalizandu-i, care face pe credinciosul si nu-i in stare sa deschida DEX-ul pt a intelege termenul Odovanie sau Fantoma de la teatru apelat p…nacul avem o adunatura super, desi inca mai cred ca Simion nu va candida si vor ”prezenta” o personalitate solida.

  9. In calendar este luna Sep. Iar ascultati opozitia pierzatoare care n-are voturi sa intre in turul 2 ? Lasconi presedinta !

  10. Vai de noi cu Ciucă președinte…Un plagiator fără rușine care insistă că vrea să fie stăpânul României. Unde ne sunt valorile? Unde sunt oamenii deștepți?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.