Se dau bani deţinătorilor de titluri de stat

Depozitarul Central începe de luni distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 3 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2603AE).

Conform unui comunicat, emitentul va plăti deţinătorilor de titluri de stat aceste sume utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 1,55 euro.

Deţinătorii de titluri de stat care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 14 martie 2024, mentionează Depozitarul Central.

Deţinătorii de titluri de stat îşi pot încasa sumele de bani aferente Cupon 3 în conturile de fonduri dedicate ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. E valoare uriașă pentru acești ‘escroci’ care și-au permis cumpărarea acestor titluri. Sunt mult mai mari decât la dividendele proprietate a cetățenilor.

  2. Este bine sa ai Titluri de Stat de 100 de Milioane de lei ca sa gastigi 7 Milioane de lei ! Dar la o Valoare Mica nu are rost sa bagi Banii in Titluri de Stat !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.