Se deschid 13 kilometri din Autostrada A0 București

Luni, 15 aprilie, este ziua așteptată de mulți șoferi și de toți cei interesați de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. Conform estimărilor oficiale furnizate de Ministerul Transporturilor, se va deschide circulației publice un tronson de 13 kilometri din Autostrada A0, parte a proiectului de dezvoltare a autostrăzilor din jurul Capitalei. Tronsonul este lucrat de compania turcă Alsim Alarko.

Conform informațiilor obținute de reporterul Radio România Actualități, Alexandru Lancuzov, la nodul rutier de la Popești-Leordeni, unde se încheie acest tronson, se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea acestuia. Printre acestea se numără montarea parapetelor, trasarea marcajelor și instalarea indicatoarelor rutiere.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a subliniat că acest tronson face parte din eforturile de conectare a Autostrăzii A0 cu alte artere rutiere importante, precum Autostrada A1 și Autostrada A2.

Într-un context mai larg, se observă progrese semnificative în dezvoltarea Autostrăzii A0, cu lucrări în desfășurare și termene estimative pentru finalizare. Astfel, se estimează că în luna iunie vor fi deschiși și ceilalți 10 kilometri de autostradă între DN4 și Autostrada A2. De asemenea, se așteaptă finalizarea lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii A0 Sud, de la A1, până la A2, până în toamnă.

Cu toate acestea, există unele îndoieli cu privire la capacitatea de finalizare a lucrărilor în timp util. Unii experți exprimă scepticismul lor cu privire la termenele propuse de constructori și autorități, în special în ceea ce privește finalizarea lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii A0 Sud.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4605 Articole
Author

4 Comentarii

  1. DOAMNĂ ANCA! VĂ ROG SĂ NE PREZENTAȚI LUNI MOMENTUL INAUGURĂRII!

  2. 13 KM prea multi, mai tregeti franaa! Vreti sa depasim 1000 de kilometrii? Ce, noi suntem Germania?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.