Se împlinește ”profeția” lui Nicu Ceaușescu? La Palatul Parlamentului cade tencuiala!

În timp ce de la tribună se citeau declaraţiile politice  un incendiu a avut loc în sala de plen a Senatului.  A fost anunțat de preşedintele de şedinţă, senatorul PNL Sorin Cîmpeanu.

Au declarat că totul este sub control, dar sala tot a trebuit să fie evacuată.

Pompierii au solicitat decalarea începerii şedinţei de plen, cu jumătate de oră, pentru aerisirea sălii.

În sală era fum, senatorii au continuat să citească de zor declaraţiile politice. Ce imagine!

Dar nu doar în  Parlament  sunt în pericol aleșii, ci și în afara acestuia!

Sunt restricții în anumite zone ale Casei Poporului pentru a evita posibile accidente.

Pe fațada Parlamentului vor fi montate plase de protecție până ce acestea vor fi reparate.  Cade tencuiala, cad și bucăți  mai mari din clădire!

Protejarea va fi asigurată și prin amplasara unor copertine.

Elementele de placare a faţadei Palatului Parlamentului prezintă un risc iminent de a se desprinde și pot răni în orice moment oamenii care trec prin zonă.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât să instituie restricţii în anumite zone ale Casei Poporului.

De asemenea, au fost demarate „procedurile de achiziţie pentru montarea de plase de protecţie pe faţada imobilului, ca o măsură temporară pentru punere în siguranţă până la reparații.

În perioada procesului, lui Nicu Ceaușescu i s-ar fi atribuit o remarcă potrivit căreia noii conducători ai României nu vor fi în stare să se ridice la nivelul tatălui său,  Nicolae Ceaușescu.

Declarația din 20 iulie 1992 a acestuia, la proces, a căpătat ulterior ”valențe profetice”.

”Nici în 20 de ani nu veți reuși să zugrăviți măcar ceea ce a construit tata. Darămite să construiți ceva nou!”, ar fi spus ”Prințișorul”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

25 de Comentarii

 1. nu stim de ce nu l-au reabilitat termic….

  -pe Căsoi
  nu pe Tovarashul!

  (Antihristu o fi prin Dubai
  n-are treba cu a 2a cladire din Lume)

  o propunere constructiva:
  -etajele retrase in terasa sa fie demolate,
  arata ca dracu.

 2. Au gasit ai nostri o solutie: daca nu mai exista nimic, nu au ce sa zugraveasca.

 3. Aia e treaba primarului sa vada ce cladire e terminata in orasul in care are cheia cetatii in speță Nicusor. Asa stau si romanii in orase unde primarii sunt interesați de podoabe artificii si cantari in loc de renovări acoperiș si hidrante functionale…

 4. Trebuia să cadă tavanul peste cretini!…scăpăm de niște bandiți!…

 5. Atunci era un prințișor,azi fiecare neocomunist din poza aceasta are prințișorii lui postați in funcții importante că sa paraziteze statul român.A stai ,,statul,,cocon, e al lor ei l.au făcut tot ei îl locuiesc.Pana v.a.veni vremea curățeniei,poate chiar a Monarhie

 6. Tipic romanesc: construim ceva si apoi nu mai facem absolut nimic pentru intretinerea acelui obiectiv. Dupa 30 de ani in care nu s-a facut nimic era normal sa apara fisuri.

 7. Ei lasă , că o fi construit tact-o mult, dar a construit prost de vreme ce clădirea aia n-are nici 50 de ani.

 8. @IMRE,
  Aiurezi cu Monarhia … 🙂

  Sper ca esti SINCER, adica NeVinovat … 🙂
  Altfel te adaug la Preferatii mei, AXON si Marele ScurS … 🙂

 9. Pai daca nu pusera Ciment Mult la Marmora , daia se degrada ! Daia ! Cand luasera cate unul cuvantul la Tribuna se facura un Ecou ! Ca se miscara Marmora ! Pai Daia !

 10. Din câte am citit,superbul palat care găzduiește Parlamentul maghiar e construit dintr’o marmură care se degradează destul de repede;de aceea,planificat,”prin rotație”,în fiecare an o aripă a clădirii este reabilitată,fără tam-tam,dar cu dorința de a nu pierde un astfel de monument…desigur că după atâtea decenii de izbeliște și de nepăsare,să nu mai reziste(ca toată țara,dealtfel)

 11. Ar trebui de folosit Bani Europeni pentru Incubatoare pentru Copii in toata Tzara !

 12. TOT CEAUȘESCU POARTĂ VINA CĂ S-AU RUINAT-FABRICILE ȘI UZINELE,TERMO ȘI HIDROCENTRALELE,SISTEMELE DE IRIGAȚIE,CĂILE FERATE, TERENURILE AGRRICOLE -foste-62% DIN ELE- AU DEVENIT TUFIȘURI,CRÂNGURI,ARINIȘURI ȘI PLOPIȘURI-NU ȘTIU DE CE PLĂTIM ”CARBONARA„ CĂ ORAȘELE S-AU ÎNCONJURAT DE VILE FĂRĂ DRUM ȘI CANALIZARE-BA ACUM SUNT 30% DE VÂNZARE -RATE NEPLĂTITE,20 % PUSTII -LOCATARII-S LOS CĂPȘUNOS-BADANTOS-ȘOFERI DE TIR CE AJUNG LA 55 DE ANI ÎN CĂRUȚ,,CĂ PENSIONARII-DA UNDE-S GENERAȚIILE CE TREBUIAU SĂ VĂ „FACĂ„ PENSIILE !! ȘI MAI CITEȘTI ABERAȚII ANTICOMUNISTE! RUȘINICĂ,RUȘINICĂ!

 13. La Casa Poporului nu se face Reabilitate Termica , deoarece , Trebuie sa dea gauri in Marmora , si sa Bage Dibluri in Marmora , si se Sparge Marmora daca are prea multe gauri , Marmora ! cu Polistirenul Expandat pe Deasupra si cu Tencuiala , este Prea Greu ! Zidaria pe deasupra !

 14. NO!ȘI CE! ÎNCĂ O RUINĂ ! CE MAI CONTEAZĂ!—RUINURILE TÂRGOVIȘTEI! DA,DA …RUINURILE TÂRGOVIȘTEI !

 15. Va agitati mult Este un casoi, …, care a fost facut sfidand ce e sfant in tara asta. S a demolat ca la nebuni sa o faca. Plus banditii dinauntru plus jandarmii etc, toti au adus doar uzura. O sa cada

 16. A facut si diliu ala de Cescutza o cladire asa de mare ca practic iti trebuue imprumut la Congresul Sua ca Volodea sa o renovezi sa pui parchet si țigla noua si niloneu. Cred ca si Kim plange cand o vede asa mare la cate o tarie Kim e melancolic la masa isi aduce aminte de necazurile vietii si plange ca un copilasi…

 17. M-am uitat pe Cardul de Energie dar nu plătesc nici cu facturi on line nici cu aprobare de la asociatia de proprietari ! Toate le plătesc doar Chash !

 18. După ce l-au lichidat agenturile străine pe Ceaușescu, naziștii care au preluat puterea nu au fost în stare să dea o mana ce var! Cică ploua in casa poporului!

 19. In anii 90, dupa mineriadele cu vedenii de rebeliune legionara a lui Y.Yliescu, cei care au vazut ca nu au alta cale decat bejenia in fatza acestor Hoarde de Aur, au vrut ca sa asigure la ADAS proprietatzile ce constau in locuintza la blocul facut de kamunishti. Efort zadarnic, pentru ca ADAS nu mai asigura locuintzele construite de Ceashka, pe motiv ca durata de viatza a unui bloc este cca 80 de ani, asha ca era riscant pentru asigurari, cu tote ca astazi se bate moneda pentru aceasta. Concluzia: dar daca aveau dreptate, nu numai ca venise capitalismul pragmatic? Asta inseamna ca la o viitoare zguduiala, vom avea surprize, shi asta ca mai ales statul nu mai cheltuieshte nimic pe renovarea cladirilor, mai ales cele vechi, de pot fi vazute chiar in centru strazi cenushii, cu cladiri ce stau sa cada, mai ales iarna, cand inghetzul este un adevarat pericol. Parlamentul inca neterminat, consuma o gramada de bani pentru grandomania pooliticienilor, fiind de preferat gasirea unui mod de exploatare mai econommicos a cladirii, dar asha cum nu vor sa gandeasca, nu se va intampla nimic pozitiv.
  O zi buna
  Con

 20. Fomistii aia care s-au autointitulat revolutionari au napadit ca paduchii fosta Casa a Poporului desi se stia ca inca era nefinalizata si nereceptionata. Orice lucrare a fost stopata pentru ca antrepriza principala s-a desfiintat iar muncitorii (toti din provincie) au plecat la casele lor sau la lucru in Germania cu unii ingineri care au privatizat parti din fosta antrepriza. Pentru ce le trebuia unor paraziti de cateva sute de parlamentari aceasta cladire uriasa a carei destinatie trebuia sa fie cu totul alta? Dar toti taranii adusi de securitate in Bucuresti au vrut sa se lafaiasca in in mostenirea lui Ceausescu.

 21. Con ori esti un diversionist de umplutura ori nu te duce deloc bibilica. Cred ca esti var cu Bode si cu Helvig.

 22. apropos,ne-am amintit:
  -tarziu prin 1990
  erau pe „casa Poporului” nishte furnicutze
  inca se trudeau,
  clădeau de zor.

 23. Cu stresul vietii politice istovitoare, pe fondul labilitatii psihice a generatiei de azi, s-ar putea ca de pe Parlament sa inceapa sa cada nu numai bucati din fatada – ci, din greseala, si persoane de prin interior… Asa, cu plase de protectie si copertine, nu vor pati mai nimic, vor putea fi usor recuperate si repuse in bune conditii la locurile lor, dupa momentele de ratacire…

 24. Pentru postacii de mai sus: Da, asa este: a construit Ceausescu prost. Lasa ca va construi Romania mai bine. Mai rabdati inca 60-90 de ani.

 25. Nu shtiu cum este acum, dar am avut ocazia sa vad subsolurile Palatului, atat cat s-a putut. Am avut impresia ca sunt asemanatoare catabombelor faraonice din Egipt. Nimic terminat, nefinisat, nevopsit, asta poate ca nu a mai fost timp de catre Ceashka. Se spunea pe vremuri, ca daca mai avea o jumatate de an, termina constructzia, shi se putea baricada acolo, fara shanse mari de a mai fi scos de acolo, binentzeles in afara cazului sa zboare cu elicopterul spre kamunizm in zbor. Deasemeni au spus-o complotishtii ca vroiau sa-i faca felul cu plugushorul prezentat ca deobicei, dar nu mai era cazul de procesul lui Brukan & Clica lui.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Este pe aici un tov.@textier, probabil din vechea garda de raspandaci shi fara argumente i s-a pus pata shi ma condamna cu manie proletara, samd. Adevarul este unul singur, poate i-shi revine, dar sa nu dea cel de sus sa am dreptate, iar interventzia mea este ca poate se mai poate face ceva de a preveni dezastrul. Nu sunt fatalist.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.