Se întorc ninsorile

După cel mai călduros aprilie din istorie, luna mai se dovedește deosebit de capricioasă. Temperaturile mai mici decât cele normale, ploile, furtunile și ninsorile încă sunt prezente deși în mai puțin de trei săptămâni vine vara.

Astfel, în următoarele 2-3 zile, vom avea parte de vreme extrem de urâtă, anunță directorul ANM, Elena Mateescu. vom avea ploi și rafale de vânt, iar în zonele montane vom avea lapoviță și ninsoare. De asemenea, în zonele depresionare temperaturile vor ajunge la pragul înghețului.

„Pe parcursul acestei săptămâni, din punct de vedere termic, contăm pe o vreme mai răcoroasă față de perioada din calendar, în cea mai mare parte a țării, chiar o vreme în care temperaturile maxime pe parcursul zilelor următoare se vor situa ușor sub mediile specifice datei din calendar în partea de sud, sud-est, est a țării, acolo unde nici astăzi nu am depășit 18-19 grade în timp ce în nord, nord-vest ne apropiem de mediile datei din calendar, așa cum s-a întâmplat și astăzi, cu 22-23 de grade.

Din punct de vedere al regimului de precipitații, o vreme în general instabilă. Este posibil să consemnăm, începând de mâine, în zona montană dar și submontană, precipitații, iar la altitudini mai mari de 1800 m, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

In zonele mai joase de relief, în majoritatea regiunilor, precipitații sub formă de ploaie. Aversele vor fi și însoțite de intensificări ale vântului care pot depăși la rafală viteze de 50-55 km/h”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, la Romania TV.

Spre finalul săptămânii, temperaturile vor fi în creștere, iar maximele ar putea ajunge la 25 de grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Călduros pe naiba! Călduros scriptic dar în realitate, vremea și căldură sunt in parametri normali! Că va ninge, e normal să ningă la mare înălțime! Pe alții elvețieni și italieni, este zăpada nu din belșug dar este. Și e capătul primăverii in zona că în oricare tara!

  2. Aurore, dâre….. Mă mir că ăștia de la ANM mai nimeresc și ei prognozele. Hehe ,cum se mai încălzește planeta precum se bese vaca. E plin de codoi in capul vostru,hastagistilor climatici.

  3. De-aia citesc eu ziarul ca să mă enervați voi cu prognoze de-astea? De-alea cu căldură n-aveti?😂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.