Se modifică vaccinurile anti-COVID

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a cerut modificarea vaccinurilor anti-COVID-19 pentru ca noile versiuni ale acestor seruri să fie utilizate în cadrul următoarei perioade de vaccinare, în toamna acestui an, informează DPA, preluată de Agerpres.

Vaccinurile anti-COVID-19 ar trebui adaptate pentru a combate varianta XBB a virusului SARS-CoV-2, care este dominantă în prezent în Europa şi alte părţi ale lumii, au transmis marţi reprezentanţii EMA.

Substanţele active deja autorizate sunt în continuare eficiente şi previn formele severe al bolii, spitalizările şi decesele, însă protecţia împotriva riscului de a contracta virusul scade odată cu timpul, pe măsură ce apar noi variante.

EMA recomandă vaccinări cu doze booster pentru persoanele care prezintă riscuri medicale sporite din cauza maladiei COVID-19. Această categorie include persoanele de peste 60 de ani şi oamenii cu sisteme imunitare slăbite.

De asemenea, ţările Uniunii Europene ar trebui să aibă în vedere şi vaccinarea angajaţilor din sistemul sanitar care sunt mai expuşi în faţa riscului de infectare.

O singură doză cu un ingredient activ va fi suficientă pentru a funcţiona ca vaccin booster, au precizat reprezentanţii EMA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Ăștia nu au leac, au luat-o pe arătură rău de tot, o țin langa cu covrigul, lacomi și malefici, nimic bun de la iei. Să se vaccineze de covrig ei de doisprezece ori pe an, pe noi primitivii să ne lase împace în primitivismul nostru nevaccinați și certificați. Alege-s-ar praful de civilizația lor!

  2. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a cerut modificarea vaccinurilor anti-COVID-19 pentru ca noile versiuni ale acestor seruri să fie utilizate în cadrul următoarei perioade de vaccinare, în toamna acestui an, informează DPA, preluată de Agerpres.————-Auzi la specialistii astia ,sa modifice vaccinurile de parca modificarile astea sint la fel cu modificarile in politica de se schimba de la o zi la alta totul.Pai ca sa modifici un vaccin iti trebuie timp indelungat ca sa faci experiente si sa constati ca modificarile facute nu sint in detrimentul sanatatii omului.Astia se joaca cu sanatatea noastra si bine inteles si cu nervii si rabdarea oamenilor.Sper sa nu mai cadem in capcana lor si sa ne lasam convinsi cu vaccinul asta modificat.

  3. Site-ul oficial cu excesul de mortalitate in Europa pentru „26 participating countries”…https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/ …voi vedeti ceva deasupra liniei de normalitate, vreun exces incepand din 2021, ca in 2020 au raportat datele tarziu ca sa faca un pic ascutit si inalt, pentru cine pricepe, doar suprafata de sub pic conteaza. In 2020 este un pic inalt dar cu suprafata mica, adica exces mic. Dupa aceea nu prea mai „intelegem” de ce exces mare chiar atunci cand a inceput vaccinarea in 2021. Daca ar adauga Romania ca si cel de-al 27 stat si-ar mai reduce excesul…pentru ca romanii nu s-au vaccinat…amuzant! Din pacate sau din fericire autoritatile medicale romanesti arafate nu sunt capabile sa dea o statistica credibila. De ce s-a inrautatit situatia in 2022 ca doara se vaccinara? De ce au inceput sa moara oameni tineri pana si vara cand de fapt un exces mic se producea istoric doar in sezonul rece si mai ales la persoanele varstnice…normal cu cresterea sperantei de viata, cu cat esti mai batran cu atat esti mai sensibil la o viroza. Ma va publica Cotidianul? Libertatea expresiei sau nu?

  4. Hai sictir cu agentura asta europeano-americana . „Pfizerienii” care lucreaza acolo continua maretul program de prostire a europenilor. Chiar nu putem sa oprim minciuna ?

  5. Eu când văd cu câtă senilitate este tratată această penibilitate , ipocriziei , idioțenie …se naște în capul meu întrebarea …. „AȘA SUNT TOATE VACCINURILE DEFAPT ?” și încep să am serioase dubii ….in primul rând am serioase întrebări legat de virusul HIV (eram mic și aveam un almanah 1989-1992 era o poză cu maimuță verde și un articol despre virusul transmis la om ) după era zvonul că de la homosexuali de ieri Lgbt-isti de astăzi … promovarea sa făcut de vedete mari …. într-un timp și de Tudor Gheorghe era acest zvon de Mazăre .. și dintr-o dată sa descoperit un leac NIMIC SENZAȚIONAL … și dintr-o dată numai este periculos … hopa ??? Acum luăm o altă boală lepra …care din cunoștintele mele medicale este imposibilă de explicat căderea mâinilor și picioarelor seamănă cu poveștile de la țară cu ,Vampiri ” cu țărușul înfipt in inimă …etc sau cu fantoma lui Diaconescu …eu cred că această lepră a fost folosita pentru a manipula simpli oameni din sate …. mă rog …….

  6. Ce insistenti sunt civilizatorii in Agenda destinata reducerii populatiei.

  7. @Mihnea pregătește-te.Se dă drumul la zeamă. Trece-te pe lista de așteptare ! Îți ținem pumnii să le iei pe toate !!! ?

  8. Vaccinarea obligatorie este singura cale prin care vom ieși împreună cu bine din pandemia asta

  9. Aha,sa traiasca domnu’ Putin ca a eradicat covidul in cateva ore in toata Europa,trist e ca inca mai vad botnitari panicati de o gripa atipica! Nu-i uitam c-au vrut sa intepe cu serul experimental pana si copiii de gradinita grupa mica!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.