Se naște un gigant românesc în telefonia mobilă

08.08.2016 Bonn Zentrale Deutsche Telekom AG/ Aussenaufnahme magenta Stele Freigabe nur fuer redaktionelle Verwendung !

A treia încercare a Deutsche Telekom de a vinde Telekom România, o subsidiară a OTE, este în plină desfășurare și, după cum relatează presa străină, a fost semnat un acord cu Clever Media Network, mai exact un grup de investitori condus de Adrian Tomșa, proprietarul Clever. Media Network Group.

Deși CMN nu are experiență în telecomunicații, se așteaptă să intre în acest sector prin filiala sa OTE.

OTE, care caută un cumpărător pentru filiala sa de telefonie mobilă din România, vede în CMN partenerul potrivit. Deși oficialii OTE nu au comentat oficial, ei au spus că grupul analizează orice posibilitate de a-și valorifica activele românești.

Achiziția este supusă aprobării autorităților competente din România. Este de remarcat faptul că autoritățile blocaseră cele două încercări anterioare de a vinde Telekom România Mobile. Dosarul este examinat de CSAT – Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care a blocat celelalte două acorduri semnate de DT și OTE.

Potrivit rapoartelor anterioare, United Group  (care în Grecia a achiziționat Nova și Wind) și un  grup ceh au fost interesați și de compania românească de telefonie mobilă, în timp ce s-a vorbit de un preț de aproximativ 200 de milioane de euro.

În noiembrie anul trecut, OTE a vândut către Orange România cele 54,01% pe care le deținea în compania de telefonie fixă ​​Telekom România Communications  (TKR), la un preț de 268 de milioane de euro. Conducerea OTE nu a exclus atunci să se procedeze la vânzarea companiei de telefonie mobilă.

De precizat că procesul de vânzare a firmei de telefonie fixă ​​sus-menționată durase cel puțin doi ani, însă în acest caz OTE avea nevoie și de avize de la Statul Român, care deține procentul rămas.

Dacă afacerea va fi finalizată, va marca sfârșitul unui ciclu lung pentru OTE, care a început în 1997 odată cu achiziția Telekom Srbija și a continuat cu prezența operatorului grec în diverse țări, inclusiv în România. Această expansiune a fost văzută fie ca o creștere a influenței grecești, fie ca o oportunitate de export pentru furnizorii greci ai OTE. Ciclul achizițiilor s-a încheiat în 2006 și apoi, în anii de recesiune economică, OTE a decis să vândă mai multe active în străinătate.

Telekom Romania Mobile, cunoscută anterior ca Cosmorom , este ultimul activ al OTE în afara Greciei.

Cine este Clever Media Network Group?

Clever Media Network, acționarul majoritar al grupului Vața Băi, se află în spatele grupului Prima TV, unul dintre cei mai importanți radiodifuzori din România, și deține drepturile TV pentru SuperLiga, Champions League, Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1. , Bundesliga, handbal Ligii Campionilor, calificări la EURO 2024 și Formula 1.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Cosmin Pam Matei 4644 Articole
Author

9 Comentarii

 1. fugiti de „giganti”. indiferent de „oferte”. oferta unui gigant inseamna manipulare si control. chiar daca in aparenta platiti un pic mai mult, respectul fata de client este mai mare si abuzurile mai mici.

 2. In spatele lui Tomsa se afla patronul DIGI, Teszari de la oradea. Intrebarea este cine se afla in spatele lui Teszari. Poate ne raspunde CSAT, care trebuie sa avizeze transferul.

 3. Da bre dezbrăcatu,.. E, ”romînesc”, ce mai,..Ai dat o palmă lakkat..

 4. Fridom end prosperiti Vine cataclisma cea mare, maica. Asa a lasat bunica cu limba de moarte „Near the day of Purification, there will be cobwebs spun back and forth in the sky”

 5. ” în anii de recesiune economică, OTE a decis să vândă ”
  -ia executat Merkel pa greci,
  mai precis voia si niste insule d-alea grecesti.
  (grecii puteau da jumatea lor din Cipru,
  au scapat okazia)

 6. se scrie „i-a”, „ea a”
  da’ in subsidiar tot de la „a luat,ea le-a luat”…..

 7. Limpede ne este !
  Germania e în plin AVÂNT ECONOMIC !
  PăZea, măRog…😂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.