Se pun presiuni pe Ursula von der Leyen. ”Nu i s-a mişcat nici măcar un singur muşchi pe faţă”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află sub o presiune în creştere pentru a declara dacă intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat în această funcţie, ea fiind întrebată ”politicos” despre planurile sale în timpul unui prânz cu ambasadorii statelor membre pe lângă Uniunea Europeană, comentează marţi Politico.

După ce preşedintele Consiliului European, belgianul Charles Michel, a anunţat că va candida la alegerile europarlamentare din iunie drept ‘cap de listă’ pentru Mişcarea Reformatoare (liberalii francofoni), au apărut voci care îi cer Ursulei von der Leyen să-şi clarifice la rândul său intenţiile.

”Nu i s-a mişcat nici măcar un singur muşchi pe faţă”, a mărturisit unul dintre diplomaţii participanţi la prânzul organizat în urmă cu câteva zile de Comisia Europeană.

Decizia de a-şi anunţa intenţia de a obţine un nou mandat la conducerea executivului UE este una periculoasă pentru Von der Leyen. De îndată ce ea îşi anunţă candidatura, va apărea întrebarea dacă ea acţionează în calitate de preşedinte al Comisiei sau în cea de candidată. Deja mai multe acţiuni politice ale Ursulei von der Leyen – precum participarea la o conferinţă a grupului Renew Europe desfăşurată în septembrie, în Franţa – sunt analizate în detaliu pentru a identifica semnale ale intenţiilor sale.

Potrivit Politico, candidaţii potenţiali la poziţia de ‘cap de listă’ al Partidului Popular European (PPE), la care este afiliat şi partidul Ursulei von der Leyen, Uniunea Creştin-Democrată din Germania (CDU), îşi pot anunţa candidaturile până la 21 februarie, după care PPE va supune la vot în congresul său de la Bucureşti din 6-7 martie.

Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a afirmat că Ursula von der Leyen va fi prima opţiune pentru candidatul ‘cap de listă’ al PPE.

Von der Leyen nu are nicio obligaţie juridică de a-şi anunţa intenţiile. Potrivit unui proces convenit de partidele politice europene – nu însă şi de şefii de stat sau de guvern – candidatul ‘cap de listă’ din familia politică ce obţine cea mai mare proporţie din voturi în alegerile pentru Parlamentul European ar trebui să fie implicit opţiunea pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

Urusla von der Leyden, care a fost numită de liderii statelor UE şi confirmată de Parlamentul European fără ca ea să fi participat la alegerile europarlamentare din 2019, a fost ţinta criticilor potrivit cărora ea nu avea ‘legitimitate democratică”.

Dacă decide să candideze, Von der Leyen nu va trebui să demisioneze din funcţia de preşedintă a Comisiei sau să-şi ia concediu fără plată, conform regulamentelor interne actualizate în 2018 care le permit membrilor Colegiului Comisarilor să-şi păstreze posturile în timpul campaniei pentru o funcţie UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

31 de Comentarii

 1. N-are … obraz și de-aia nu i s-a mișcat niciun mușchi.

 2. O iubim. Cu ranga. Da, da, da, o susținem. Numai să i se deplaseze mușchii feței.

 3. ar trebui sa fie in boxa acuzatilor pentru crima! criminalii de la putere…

 4. Femeia de Plastic … 🙂

  ARE de TOATE Relele:
  BisFenol,
  Particule de MicroPlastic peste LIMITA chiar a UE,
  Metale GRELE, Reziduuri Petroliere, CO2 StraVechi, Lapte SPECIAL pentru HRANIREA Naparcilor Gen GRETA Autista …

  OARE depaseste LIMITA Decentei la FARTS Zilnice, de 20 Farts/Day ?

  PRECIS pe DeDeSUPT are Solzii NECESARI, altFEL NU ar fi eligibila nici ca Muiere de Serviciu la Stabilimentuu’ IOROPEAN.

  PS IO stiu din Surse Specifice ca a ramas intzepenita in Ipsosuu’ FARDurilor de cand a fost in China si Aia s-au „uitat” with Their CURs to HER … 🙂
  Au uitat-o in Ashteptare, undeva pe Hol cand Dansa se astepta la o Primire de Sef de Continent.

  EXACT ca pe o Valiza’n’Gara, gasita de Aurolaci si chiar si AIA au simtzit Miros de Pucioasa de la Ta’suu’, DREACuu’ 🙂

  IA uite de CINE sa sparie Caricaturile NOASTRE PUSE in Carcile NOASTRE de Alde D’Ashtia, Fratzii Danshii de IAD!

 5. reptila cu masca umana… Calin Georgescu cand a parasit onu : nu sunt oameni…

 6. Charles Michel e perfect pentru functia de conducere in UE. Incet-incet nu mai e nevoie de un frontman care sa para european. Ce rost mai are? Meciul pare castigat de tribul sau.

 7. În 1947 Gregory Klimov, ofițer al Administrației Militare Sovietice (SVAG) din Germania de Est a dezertat în Occident. Klimov a descoperit că sistemul sovietic era dominat de o elită de sociopați cu o patologie comună numită „complex de putere” care este de obicei asociat cu sadismul suprimat aka homosexualite latentă. Oricine cunoaște această zonă interzisă poate influența și promova viitori lideri în poziții de putere prin apartenența la societățile obișnuite – „Masoni, Shriners, Iluminați, Teozofi etc”. Scopul acestor „cluburi” este să selecteze maniaci SM si pedofili activi la săvârșirea de infracțiuni pentru a fi recunoscuti și promovati, servind în fundal ca decor și apoi ca tapi ispașitori. Creierul psihopaților are mai puțină substanță cenușie în cortexul prefrontal rostral anterior și polii temporali decât creierul persoanelor non-psihopate, zone asociate si cu empatizarea. Ei se bazează pe o structură socială a ierarhiei bazată pe frică, invidie, lacomie și o dihotomie a competitiei/colaborarii, cultura „dog eat dog”. El a văzut că indivizii productivi obișnuiți ca el sunt în esență prizonieri în sistemul care îi slujește aceste elite degenerate. Lucrând la nivelul suprem al CIA, nu a trecut mult până când a recunoscut că aceeași cultură a degeneraților operează de ambele părți în culise. Descoperirea acestei mafii sado-homo-cidă internationale, coincide cu investigația lui Jim Garrison din 1967 asupra asasinatului Kennedy care a mentionat „elita homosexuală” din WDC. El concluziona că unul din motivele pentru care fost ucis flagrant și brutal înaintea publicului a fost disprețul lor față de heterosexualitatea lui Kennedy.

 8. Staţi liniştiţi că mai au corporaţiile şi băncile suficiente slugi credincioase disponibile! 👍

 9. Pentru cine a uitat sa menționăm ca doamna v d leyen nu a „candidat” nici în 2019 ci numirea dânsei a fost o targuiala secreta.
  Întrebarea e dacă doamna v d leyen e un dictator sau o marioneta

 10. Numai Ciucă , Ciolacu și Johannis își încordează mușchii creierului cănd sunt întrebați…

 11. Poate i se vor misca altii, mai in jos……[Rumburak]

 12. Nesimțire e una dintre calități.. Lichelismul de boarfă e alta.. UE e ca și inexistentă.. Nu doar pentru că au revenit controalele la frontiere, ci practic s-a ajuns la fundul sacului.. Ukraina și războiul sunt prioritatea borfqșilor lgbtq.. Bani nu mai sunt și se pare că nici nu vor fi. Germania e pe tobogan și chelu a recunoscut in public la protestul german că NU MAI SUNT BANI.. Deci eschiva romînească cu ”europa” sau PNRR sunt bancuri pentru proști. De acu te descurci singur sau mori. Autosancțiunile contra ”rusiei” iși arată efectele.. Crizele sunt ținute in frîu cu mari sacrificii de guverne obtuze belicoase și impotente..Dar la un moment dat ața se rupe și bulgărele pornește.. Atunci să te ții bre ,. cu unghiile,..

 13. Von der Leyen este cea mai importanta figura a ” Grupului 15%”, din UE. Asa chemat de Dr. Roberto Centeno, fostul ambasador al Spaniei la UE la Brussels. El a declarat, public, ca e vorba de o gisca de inalti functionari UE care cer 15% din costul projectelor UE ca mita, altfel ne le aproba. Prin urmare von der Leyen nu are nicio nevoie de alegeri ca sa fie aleasa de catre UE.

 14. Adevarul e ca HOASHKA batrana nici NU CLIPESTE
  desi nu se lauda REPTILOIDA ca … PELOSI (nume unguresc ca …SOROS) 😛

  SHALOM alor mei ! ❤️🤐❤️

  Deocamda — POLONIA ! … N-asa URSULA ! Credeam ca MISHTEUAX halicineaza insa
  in timp ce-n POLONIA tanatalaii se bat „PROGRESIST” intre ei ( a la DIVIDE ET IMPERA)
  rusii si nemtii se bucura ca POLONIA nu va devenii capul de pod yankeu in UE dupa BREXIT 😀 !

  Credeti (pas-cu-pas) in MISHTEAUX ! Vedeti SCOALA DE LA RAND Corpo. 🙂 ?
  Sunt „democratii” in CLENCI … iudeo-ukran ? Ghicita PROPHETUL ce va urma … ?

  MAGA !
  TRUMP = POTUS !
  ❤️❤️❤️

  [uRSULA tine la urma de tot mai mult cu nemtii, isi doar joaca un rol acum cat-s NULANDIERII, si-l joaca bine … in rest tot: DEUTSCHLAND UBER ALLES! 😀 SPER ca nemtilor sa le resuseasca PLANUL de-a distruge INTERN POLONIA care atenta yankeu la pozita lor de lup-german in UE ! Nu-i tot ce se vede ce pare a fi ! ]

 15. Asta este o infractoare de drept comun si o criminala in serie care ar trebui sa ajunga in puscarie pe viata si nu SA MAI VREA UN NOU MANDAT.

 16. CONTINUARE
  IO aveam atunci 17 – 18 Ani si SARACIA NeDREAPTA in care Regimul Comunist NE condamnase Far’de Vina, pe mine si pe Mama, ma facuse de MIC sceptic la Vorbe MARI (Saracia MaiMareDecatMedia Sociala Curenta) ..
  Mai ales ca:
  – Si in Romania COMUNISTA ni se serveau CAM aceleasi Gulgute Sforaitoare, intoarse pe Dos, ca SI in SUA … 🙂
  -SI in Romania Comunista Boierii Comunisti,
  (Unuu’ era Sef la ‘HIGIENA” si avea Masina Volga FuNeagra la Scara, zilnic, pana a plecat in Israel … 🙂 in aceeasi CASA de pe fosta Strada Cuza Voda, unde stateam si IO cu Mama.
  Ce este DREPT, la Comunisti aveam Doua Camere cu Chirie
  (34 de lei lunar, Mama avea cam 350 lei1955 Salariu de Secretara Dactilo),
  Mama si Fiul, ca daca eram IO FIICA in Loc de FIU, stateau amandoua intr-una, intr-o FOSTA Vila a unor Macedoneni BOGATI, nationalizata si in care ii lasasera pe Fostii, Familia TOTU, iar in 1962 cand ne-au daramat sa faca Magistrala, le-au dat SI LOR, Casa la Bloc, Doua Camere.
  NI se spunea cam acelasi lucru pe cae il spunea ASHADE frumos si CivicInaltzator Kennedy,
  CE sa vezi, TOT un Fel de BOIER, in Schimb MARE Boier, Cetatean COMPLICAT adica … 🙂
  ASHACA m-am cam vaccinat de MIC vis a vis de Idei MARETE, da’ABSTRACTE,
  Pai CUM sa FAC Io, Cetatean American (sa supozam …), CEVA pentru SUA, cand IO in SUA NU aveam Casa GRATIS de la Stat, cu o Chirie MODICA …
  Ma asteptam ca Aia, Boierii Americani, Cetatenii COMPLICATI, Gen Kennedy, MILIONARII sa ORGANIZEZE Societatea astFEL incat sa imi asigure un MINIMUM Civilizat de Existentza (prin MUNCA si la EI, Boierii, INCA NU ma vindecasem … 😊, evident) si apoi sa POT sa ma incadrez in Organizarea visata, sa FAC in Adevar CEVA pentru America!

 17. INCHEIERE
  ESTE ASHACEVA in Romania pentru Cetatenii SIMPLI, acum , in “Prezentuu’ Actual ?”
  NUuuu . NU este!
  Nici macar la Nivelul Mizeriei Decente, Obiective din Anii ’55-’65, PLUS Scaderea in CAZuu’NOSTRU datorita Persecutiei “POLITICE” , Mama NU a avut ACCES la Serviciu intre 1959 si 1963, Perioada LICEULUI meu.
  ESTE ASHACEVA in SUA, acum, pentru Middle CLASS ?
  NUuuuu, NU este !
  Milioane de HOMELESS …
  Iata deci ca IO, la 17 Ani am avut MaiMultaMinte decat Boierii Comunisti si Capitalisti.
  NU ma bucur! Ma intristez si ma felicit ca NU am SERVIT niciodata pe Niciun SOI de Boier, nici Comunist, nici Capitalist !
  O IMENSA Scarba FUNCIARA pentru REAUA Calitate UMANA a TUTUROR Soiurilor de BOIERI Romani, Comunisti sau Capitalisti!
  Daca la Comunisti s-a mai avut in Vedere Inertial-DOCTRINAR “GRIJA FATZA DE OM”,l la Ashtilaltzi …
  SE VEDE!
  Distrugerea Rmaniei.
  Distrugerea Romanilor

 18. Ar trebui sa se intrebe. Cum am schimbat in mandatul meu Europa. Traiesc europenii mai bine? Apoi ar stii daca mai are rost sa isi mai doreasca un mandat. De pe luna se vede cat de dezastruoasa a fost aceasta perioada. Negura si secretomania din pandemie, printarea de bani fara acoperire si dezastrul produs prin liberalizarea pietei de energie care a culminat cu inflatie, iar in unele tari cum este Romania a dus la deprecierea cu 100% a nivelșului de trai. Da ce mai conteaza, pe fata doameni nu apare niciun semn de compasiune se emotie, un rictus barem pentru cat de mult rau a putut face cu gasca ei in acest mandat. Acum le e frica ca nationalistii vor prelua conducerea UE.

 19. Bre, dupa ce Urs$$ula ne-a sprijinit sa intram in sengan pe calea aerului si maritim- deci in mai mult de 3% din comertul coloniei, acum va luati de ea! Sa va fie rusine! Nu e suficiente supararile sotzului care a pierdut la bitcoini banii castigati cinstit de la pfaizer si donati cu atata marinimie de europeni familiei ei ( doar catzu un miliard euroi! ) Asa ca, ciocu mic, ca daca era doar o bruma de indoiala asupra preacinstitei sale fete- care nu tresare, pai nu intra pe mainile doctoritei noastre-4%, paznica la briusel pe banii ioropeni? da merita un al 2-lea mandat cu joiamis adjunct(care se refugiaza acolo, dupa ce a semnat deja, parteneriatul de razboi cu ukra!)

 20. Ca de Obicei (RAU …) , cand postez un Comment care este format in Mod Obiectiv din mai multe Parti, SOFTuu’ (Dreacuu’…) MI le aiureste la Ordinea LOGICA.

  Deci, SOFTuu’este obosiiit … 🙂
  L-AU … Hi ! HI ! HO! HO! PreaDestulDeMUUUULTI …

 21. TU nu.ntelegei HINT-ul GRATUIT al lui MISHTEAUX ?

  AMERICANII se opun pentru ca daca ROMANIA plina oricum de grane „ukrane” (de facto MULTINATIONAL-YANKEIE)
  va avea granita NECONTROLATA pe sosele cu UE
  toata tzaranimea UE (vezi scandele acum cand granita SCHENGEN e inchisa DAPOI atunci 🙂 )
  sar rascula in timp previzibil CONTRA americanilor via MULTINATIONALELE lor ind UKRA !

  asa ca YANKEII le-au zis AUSTRIECILOR ( cred ca puteti fi convinsi ca stiu ce-i subteran la austrici, insa VULPEA nu maca gainile din apropierea vizuinii 😉 )
  – Va e interzis sa deeschideti granitele SCHENGEn romanior (desi mishteaux DEJA , precum promis 😉 , aranjase ca OLANDEZII si AUSTRIECI sa fie de acord ! Chiar nu pricepeti … vreti „inregistrari” „ambientale” 🙁 [glumesc desigur, cum „glumesc” cu ne-reusitele-mi PROPHETII 😉 😛 )

  Voi nu stiti multe 😀 (sau stiti si taceti ca-porku-n-kukuruz ?)

  IQ=?
  😉
  [stiti ce ca GENIU REAL am observat ? faptul ca mediocrii nu pot gandi ipotetic-inductiv pe mai multe miscari STRATEGIGE-nainte 🙁 ]

 22. Cum se vad „ei” si cum ne vad categorialementE castic vorbind:
  -TOP DOGS
  -RUNNING DOGS
  -WHIPPED DOGS
  URssula este?

 23. La cit rau a facut aceasta femeie oamenilor, eu ii doresc sa aibe parte ea si intreaga familie a ei, de acelas lucru !

 24. Europa nu trebuie să se teamă de Putin dar trebuie să aibă teama de acește ființe cărora nu li se incordează mușchii pe față..
  Loturile de seruri vândute Europei cu miliarde și care acum trebuie aruncate la gunoi este o crimă maximă..

 25. Nu-ntelegi pentru ca-l doar crezi misto si nimic mai adanc-misterios 😮
  pe MISHTEUAX ! 🤐

  FARA BANII PE VAXXINE … se duceau dracului „niste banci” (deja incepusera: SILICON VALLEY BANK, CREDIT SUISSE, si DEUTSCHBANK … 😉 … banii din pandemie s-au dus direct in … BANCILE FALIMENTARE … ca doar nu crezi ca tine azi cineva IMENSA SUMA la CIORAP ! (greu la deal cu cortex subtire)

  multi nu-nteleg ALUZIILE straniu-„comicului” MISHTEAUX … (IQ=?)

  SHALOM , PUP !

 26. Cucoana ar trebui să se întrebe cât a costat și cât va mai costa pe europeni susținerea răzbelului ucrainian ? Pe urma să ne spună dacă mai candidează. Poate află și Iohăniță vodă în ce dezatru suntem , nu că i-ar păsa, dar vrea și el un loc în ”cuibul” ăsta de nobili.

 27. @INTOX,
  ASHAOFI,
  da’ IO crez’ca Motivuu’ principal al UCIDERII Rituale
  (In Adevar, PUBLIC si CINIC, „CineMaiFaceASHACeva, ASHAVaPati”)
  a fost FAPTuu’ ca Familia Kennedy si EL,
  Prezidentuu’ au luat in PreaDestulDeSerios Sistemul Politic_TEORETIC DIN America.
  Pe Familie, in CAP cu Patriarhuu’ o intzeleg, ca NU avea Stiintza POLITICA, doar de a FACE Bani
  Sa NU ii mai intrebam CUM, in Anii MARII Crize … 😊
  JOHN („Jack”) Kennedy AVEA, ca fusese trimis in Anii ’30 in Europa la Studii de … Stiinte POLITICE, inclusiv IN Germania.
  DECI …
  VIATA este BUNul CelMaiDePret.
  Mai ales CAND „LE STII” …
  Si-a facut-o cu Mana LUI.
  Ca era DestulDeIdealistSincer,
  (O MAAAARE Greseala, OriCAND, OriUNDE, OriCUM in Lumea ASTA, INCA f’o Cateva Secole …:)
  s-a vazut la si
  IN Celebra CUVANTARE in care indemna pe Americani sa isi puna Problema
  („CE ai facut TU, Cetatean (SIMPLU) pentru America, NU CE a facut America pentru tine”) de au cazut pe Cozi, precum Motanii, TOTI care au crezut ca au inteles … 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.