Se schimbă definiția antisemitismului. Vot în Congres

Camera Reprezentanţilor a Congresului american a votat miercuri pentru extinderea definiţiei antisemitismului folosită de Ministerul Educaţiei, măsură propusă ca răspuns la manifestaţiile pro-palestiniene care zguduie campusurile din întreaga ţară, notează AFP.

O parte a clasei politice americane îi acuză pe manifestanţii din universităţi de „antisemitism”, evocând, printre altele, sloganuri ostile Israelului, mare aliat al Statelor Unite în Orientul Mijlociu.

Proiectul de lege, adoptat în cursul după-amiezii de aleşi din ambele partide, preia definiţia antisemitismului propusă de Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Potrivit acesteia, „antisemitismul este o anumită percepţie a evreilor care se poate manifesta prin ură faţă de ei. Manifestările retorice şi fizice ale antisemitismului vizează indivizi evrei sau nu şi/sau bunuri ale acestora, instituţii comunitare şi lăcaşuri de cult”.

Detractorii proiectului de lege propuse consideră, însă, că această definiţie împiedică anumite critici la adresa statului Israel, ceea ce IHRA neagă. Ei îi acuză pe parlamentari că depun eforturi pentru adoptarea acesteia cu scopul a reduce libertatea de exprimare în campusurile americane.

„Afirmaţiile critice la adresa Israelului nu constituie în sine o discriminare ilegală”, a avertizat alesul democrat Jerry Nadler, opunându-se textului.

Pentru a intra în vigoare, această măsură trebuie să fie adoptată de Senat, unde viitorul ei este deocamdată incert, apoi promulgată de preşedintele Joe Biden.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

21 de Comentarii

 1. ” PAS CU PAS”SPRE CULMILE DEMOCRATIEI !!! TU-VA-N GATZI…

 2. se incerca stergerea n a zi smului…apropos ati observat ca anumite carti care vorbeau despre medicii criminali dispar de pe piata? pentru ca ceea ce traim este un neo-nazism amestecat cu neo-bolsevism – sheitanii lucreaza la toate capetele, nu mai conteaza stanga sau dreapta, ci doar inainte – adica planul lor de eradicare a si stergere a IDENTITATII UMANE! abominatii si lagare au fost in toate tarile acestei „lumi”. pentru ca va inchinati la saklas si habar n-aveti. un dement crud, sangeros, o entitate care iubeste sangele si energia din suferinta…si voi ii spuneti „Dumnezeu”…prin rugaciunea voastra (energie) ii dati putere…pri frica voastra ii dati putere…”Imparatia Mea NU este aici”…”Cui va rugati voi?” …

 3. E foarte normal, cine nu-i pupa-n dosurile lor sau nu stau in pozita ghiocelului in fata alesilor lui Satana pe acest Pamant, e anti-semit.

 4. Planul musulman de dominare prin numar incepe sa-si arate rezultatele si in SUA.

 5. ‘Miscarile pro palestina’ este propaganda araba sub nasul americanilor. Protestarii trebuie luati cu totii si parasutati la rebelii aia din yemen, sa protesteze de acolo. Sa se bucure civilizatia araba. Asta este tupeu arab maxim, sua te primeste la studii si tu iti bati joc de sistemul lor de invatamant.

 6. A fi propalestinian (fara nici o legatura cu actul terorist si abject de la 7 octombrie, ci cu drepturile acestui popor de a avea o tara proprie, libera si prospera, la fel cum aceleasi drepturi le-ar avea si kurzii, de exemplu) nu inseamna automat a fi antisemit. Cele mai tari insa mi se par doua chestii : 1. Includerea „bunurilor indivizilor evrei” (!!!) in subiectele (sau obiectele, daca preferati) „manifestarilor antisemite” (!) … adica daca eu ies din banca dlui Silberstein din New York, care tocmai mi-a refuzat un credit, si ii injur banca, sint considerat „antisemit” ? ; 2. Faptul ca unul din principalii finantatori ai ONG-urilor care organizeaza zilele astea manifestatii propalestiniene (si antiisraeliene, da) este tocmai reptilianul blestemat de Soros !!

 7. Cum e turcul si pistolul. Coloniile est-europene se vor executa constiincios reproducand cuvant cu cuvant textul din senatul american.
  Chestiune de timp. Fratii Muraru vor ajunge viceregii Romaniei.

 8. Daca vreti sa va lamuriti dece si la noi se bate moneda pe antisemitism, vizionati filmul ” Crucea de Piatra „. Cat il mai gasiti pe net.

 9. Astăzi schimbă o definiție, mâine alta, poimâine încă una și tot așa. Oare când le va trece unora prin minte să schimbe definiția vieții, a omului, a omeniei, înțelepciunii, libertății sau prostiei, etc. și să le mai și aplice în practică? Mare este grădina lui Dumnezeu!!!

 10. Legi vechi completate cu dedicație fara a tine cont de viață celor asupriți și uciși tocmai de cei care beneficiază de aceasta dedicație prin lege.

 11. Deci dacă eu spun cu admirație că familiile evreieşti Rockefeller, Rotshschild etc au reuşit să preia întreaga bogăție a statelor occidentale, îndatorându-le până la pierderea puterii în fața fondurilor financiare care le dictează politicile naționale, că scopul lor este distrugerea civilizației moderne şi a omenirii fiindcă sunt foarte inteligenți şi puternici, nu sunt antisemit, ci pro-semit.

 12. LEZMAJESTATE s. f. (În regimurile monarhice; mai ales în expr. )
  Crimă de lezmajestate = ofensă adusă de cineva unui suveran și care este încadrată de lege …

  in Romania asemenea legi sunt neconstitutionale
  si introduc „crima de lezmajestate” la adresa Ji’danului Suveran!

 13. Si daca ,,sloganurile ostile Israelului” sunt justificate, argumentate unde mai este antisemitismul care oricum are definitii absurde?! Taman absolutizarea artificiala a antisemitismului, va genera antisemitism autentic.

 14. Hamas isi ascunde crimele si luarile de in spatele indpendenta Palestinei.
  Israelul este facilitat sa acapareze prin orice mijloace pamanturile palestinienilor, mai putin palestinieni care trebuie deposedati, daca inca n-au fost omorati de bombele americanilor musai sa fie alungati, ca unde se afla nu mai pot sta in siguranta.

  Israelul sa fie extins, sa traiasca teritorii palestiniene. Palestinienii sa traisca si ei. Daca or mai scapa

 15. Adevărul= antisemitism. Și asta în „democrația” occidentală. Cât de imbecilizat să fii încât să mai afirmi că asta e „libertate”?!

 16. Ortodoxia are un cuvant:” SMERENIE” , A fi „smerit” adica cumva respectuos, cu modestie, plin de bunacuviinta. Evreilor nu le-ar strica mai multa „smerenie”. Lipsa smereniei i-a dus la atatea nenorociri, pogromuri, ura etc. de-a lungul a sute de ani.

 17. deja ca „covidul” a inchis gura specialistilor zero dezbateri doar cu acul inainte asa si acum „antisemitismul” este eticheta universala pentru a impiedica orice critica sau interpretare a comportamentului statului sionist si al celor care il subventioneaza de la presedintele lbjohnson incoace
  aceasta ideologie fundamentalista nu suporta dezbaterea libera ci pune lesa intelectuala se vrea adevar unic indiscutabil

 18. „O parte a clasei politice americane îi acuză pe manifestanţii din universităţi de „antisemitism”, evocând, printre altele, sloganuri ostile Israelului,”
  E o frauda semantica . Ca sa dau un exemplu :
  eu sunt antisemit dar pro-Israel . Ce inseamna asta : ca doresc un Israel f puternic , care sa adune acasa pe toti evreii in acelasi timp cu plecarea tuturor evreilor din Romania.

 19. Adica nu mai avem voie sa-i criticam pe satanisti pentru ca vom fi acuzati de antisemitism? Cei care se considera ca sunt evrei, sa respecte cele 10 porunci, fara alte viclenii pe care ei le folosesc in mod curent pentru a insela. Cine umbla cu viclenii impotriva semenilor si a intregii lumi nu poate fi considerat evreu din neamul lui Iisus Hristos si trebuie sa dea socoteala, nu sa fie protejat atunci cand unelteste si umbla cu faradelegi.

 20. @ Mr. Proctor
  Ioan , 1:47
  Isus a văzut pe Natanael venind la El şi a zis despre el: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleşug”.
  Ne dam seama ca acel evreu e mort de 2000 de ani

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.