Se scumpesc țigările

Liderul pieței distribuitoare de tutun, British American Tobacco (BAT), anunță o creștere semnificativă a prețurilor la pachetele de țigări, începând cu data de 8 aprilie. Conform datelor analizate de Profit.ro, măsurile vor afecta mai multe mărci populare, inclusiv Lucky Strike, Kent’100 și Rothmans Blue, care vor putea fi cumpărate cu 27,5 lei per pachet.
Această majorare vine după o ajustare similară efectuată de BAT la jumătatea lunii ianuarie.
Luna trecută, și Lugan Logistic SRL a luat o decizie similară, creșterea prețurilor afectând pachetele de țigări George Karelias & Sons și Karelia.
Noile prețuri practicate de BAT vor aduce scumpiri considerabile pentru consumatorii de tutun. Astfel, Rothmans Blue, Lucky Strike și Kent 100 vor costa acum 27,5 lei, iar Pall Mall Blue va ajunge la 26,5 lei. În plus, Dunhill va fi comercializat la 29 lei, iar Viceroy la 26 lei.
Aceste schimbări survin pe fondul unei creșteri continue a accizelor impuse țigărilor. Conform noilor prevederi ale Codului fiscal, acciza la mia de țigarete a crescut de la 625,97 lei în 2023 la 672,92 lei în 2024, depășind estimările anterioare.
În consecință, prețurile practicate de BAT în prezent vor fi cu 3 lei pe pachet mai ridicate decât cele din prima jumătate a anului trecut și cu 2,5 lei peste cele din a doua jumătate a anului trecut. Astfel, această creștere masivă a prețurilor va afecta profund buzunarul consumatorilor și va impune o reevaluare a cheltuielilor pentru fumători.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4643 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Tigaretele nu se fac cu curent electric la 3 lei/kwh ? Macar astia au bunul simt ca-curentul electric sa fie platit de fumatori, decat.

  2. Este efectiv un monopol al acestui viciu in mainile British American. Ultima fabrica romaneasca a fost distrusa acum zece ani si astfel consumatorii captivi (fumatorii care dependenti fiind de acest drog legal sunt o uriasa vaca de muls) sunt nevoiti sa cumpere, vor nu vor, de la unicul distribuitor de pe piata. Care stabileste preturile dupa cum vrea muschii lui.
    E greu de imaginat acum, dar ce ar fi daca o fabrica pur romaneasca ar scoate tigari Carpati sau Marasesti la 5 lei pachetul? Toata sandramaua falsei economii de piata, in realitate monopol, s-ar vedea din dinamitata.
    Iata de ce Petre Roman, prevazator, a inchis la acea vreme atatea fabrici. Ca sa fie romanii mai sanatosi, plus ca era vorba doar de „o gramada de fier vechi”!

  3. de tigari nu s-a cretinizat nimeni, n-a dat in cap si n-a facut accidente de masina! de la droguri si alcool, numai creiere incalcite, indivizi usor de manipulat, boli, violenta si accidente! cu toate astea, combatem furios tigarile si ne prefacem ca luptam cu bautura si drogurile

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.