Se vinde celebrul Doraly

Compania de consultanță imobiliară iO Partners anunță vânzarea Expo Market Doraly către WDP.

Astfel, dezvoltatorul de spaţii industriale şi logistice WDP achiziţionează Expo Market Doraly din Afumaţi, judeţ Ilfov, de la ARA Europe şi Gheorghe Iaciu, cel care a fondat proiectul în 1993. Expo Market Doraly este descris drept cel mai vechi parc en-gros, cash & carry şi logistic urban din Romania, valoarea tranzacţiei nefiind dezvăluită.

”WDP achiziţionează Expo Market Doraly de la ARA Europe & Gheorghe Iaciu, cel care a fondat proiectul în 1993. Expo Market Doraly este cel mai vechi şi cel mai de succes parc en-gros, cash & carry şi logistic urban din România. Amplasat în nord-estul Bucureştiului, Expo Market Doraly acoperă o suprafaţă de aproximativ 110.000 de metri pătraţi şi cuprinde un total de 37 de pavilioane, în care îşi desfăşoară activitatea peste 400 de comercianţi, având o istorie lungă de creştere continuă şi durabilă”, anunţă WDP.

Împreună cu WDP, care va efectua administrarea activelor, Iaciu şi echipa actuală de management a proprietăţii vor continua să gestioneze proiectul.

“Ne bucurăm că am achiziţionat acest activ promiţător, care completează portofoliul nostru existent din România. Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm succesul Expo Market Doraly şi să facem din aceasta o afacere şi mai puternică, facilitând creşterea viitoare împreună cu domnul Iaciu şi echipa sa”, a declarat Jeroen Biermans, country manager WDP România.

WDP a fost sprijinită în această tranzacţie de Ţucă Zbârcea (juridic), Mazars (financiar şi fiscal), Brown Marinescu Consulting (tehnic) şi CBRE (comercial).

Vânzătorii au fost susţinuţi de Reff & Associates (juridic), Deloitte (fiscal) şi iO Partners (comercial).

„În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluţie pentru evoluţia Doraly, în concordanţă cu aşteptările chiriaşilor şi satisfacţia clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potenţialul proprietăţii. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriaşi de producători, importatori şi distribuitori, unde clienţii pot găsi o gamă largă de produse, un centru comercial în continuă evoluţie şi creştere”, a spus Gheorghe Iaciu, reprezentând vânzătorul.

WDP dezvoltă şi investeşte în proprietăţi imobiliare logistice (depozite şi birouri). Portofoliul imobiliar al WDP se situează la aproximativ 7 milioane de metri pătraţi. Acest portofoliu internaţional de clădiri pentru industrie uşoară şi logistică este repartizat pe aproximativ 300 de amplasamente în centre logistice de primă mână pentru depozitare şi distribuţie din Belgia, Franţa, Ţările de Jos, Luxemburg, Germania şi România.

WDP România are un portofoliu de aproape 1,7 milioane m². Parcurile industriale ale companiei sunt amplasate în întreaga ţară, în toate zonele urbane importante – Bucureşti, Timişoara, Piteşti, Arad, Cluj, Braşov, Sibiu, Brăila, Deva, Constanţa, Râmnicu Vâlcea şi Ploieşti. WDP România este lider de piaţă în dezvoltarea de facilităţi built-to-suit şi în oferirea de soluţii personalizate pentru companii din diverse domenii, cum ar fi producţie, retail, farmaceutic sau logistică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4560 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Doraly reprezinta varful de top al industriei evaziunii fiscale din Romania, o locatie de mare cautare printre cei care inchiriaza spatii pentru vanzari de succes.

  2. @ Tomlin, corect! Nimeni (cu cîteva excepții-foarte puține) nu dă factură, sau garanție. ANAF-ul tolerează.

  3. Parea locul predilect pentru milogii din ANAF care-l calcau conform unui ritual dinainte stabilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.