Se vorbeşte iar despre măsuri de „reducere a cheltuielilor bugetare”

lei, inflatie

Liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat, joi,  că guvernul va lua măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, însă forma acestora va fi stabilită în cadrul coaliţiei.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor. Sunt pregătite măsuri în acest sens. Ele trebuiau să fi fost finalizate ca analiză, doar că au fost câteva priorităţi care au generat această întârziere. Cu certitudine, aşa cum am spus de fiecare dată, împreună cu miniştrii de linie, împreună cu premierul vom analiza toate aceste măsuri în coaliţie. Dacă tot am vorbit de mediul de afaceri şi tot au fost luate nişte măsuri prin care să depăşim o situaţie dificilă, este absolut normal ca această povară să fie împărţită în mod egal, atât la nivelul mediului de afaceri, cât şi la nivelul cheltuielilor bugetare”, a spus Nicolae Ciucă la Roman.

El a adăugat că urmare a măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, acestea au fost aproape la jumătate, în noiembrie 2023, faţă de aceeaşi lună a anului precedent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

 1. Deci, la pensiile si salariile bugetarilor dar mai ales a partii specialilor sa nu umblati. Nici la banii de dat ocupantului strategic. La fel nici la banii de dat ucrainenilor sa nu umblati. De contractele cu statul a oligarhilor de partid sa nu va atingeti. Nici de contractele/subventiilor de dat multinationalelor.
  La restu’, cum ar fi pensiile se poate umbla. Si la subventiile ptr popoolime. Si la sanatate sau invatamant. Se poate din nou ca pacientii sa fie transformati in clienti, se poate invata si daca-ti cade tavanul in cap sau cazi in buda din curte. E suficient sa faci tavanul din chirpici si buda nu prea adanca.
  Se poate.

 2. Care reduceri?!! Cand se creeaza agentii de IMM uri si turism in fiecare judet. Toti bugetari. Exista deja Agentiile de dezv.regionale ce se puteau ocupa de asa ceva.

 3. Daca se stabilește în cadrul coaliției infracționale, e clar! Se procedează tocmai invers, cresc cheltuielile masiv în timp ce spitalele și școlile nu au ce trebuie sa funcționeze! Dar funcționează angajările scursurilor pentru a trai în lux și opulenta in nesimțire.

 4. Alo tovarășul gradu,până nu reduceți numărul de sparlamentari si de tăietori de frunze la câini de la buget, nu se vor face economii la buget!

 5. @ X si Hotiihotilor. Este perfect adevarat si corect ceea ce ati scris!!!

 6. daca vor pierde alegerile si prin verificari, se vor restructura anumite posturi unde vorba lui L Orban:”si-au pus toate amentele si nepoatele”.

 7. Ceașcă avea 60.000 în administrație și zero calculatoare.Actualmente au rămas doar pe la 400 și ceva, că să nu mai vb de varii instituții create cu dedicație, compuse exclusiv din directori de toată forma și șefi serviciu.

 8. Estonia e un exemplu de administrație.Birouri prin oraș,o fătucă cu un comp, dai ci sau pașaportul și rezolvi la o cafea în cinci minute absolut orice.Dar la noi nici gând.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.