Sebastian Burduja sau democrația de curcă

De o bună bucată de vreme, Sebastian Burduja, cel burdușit de tac-su, de Adriean Videanu și de Miky Șpagă să iasă primar al Capitalei, o tot ține langa cu o prostie. Dacă Nicușor Dan nu vine la o dezbatere la care el și gașca să încerce o ultimă șifonare pre-electorală, liberaliil din viitorul consiliu general nu-l vor susține. Acest Gogu scăldat în briantină și ifose (expediat pe vremea lui Virgil Măgureanu la studii în străinătate) a uitat de ultimele mari dezbateri ale lui Klaus Iohannis. Zero absolut! Dar juniorul Burduja s-a căciulit la președinte pînă i-au scîrțîit încheieturile, iar împreună cu partidul i-au executat ordinele.

În cazul în care bucureștenii îl aleg pe Nicușor Dan, votul lor nu se pune. Consilierii PNL se vor opune! Vor carota alesul Capitalei. Iată încă o zicere de zilele acestea, stoarsă cu briantina lui Burduja:

„În condiţiile în care refuzaţi constant participarea la orice dezbatere pentru alegerile pentru Primăria Generală, vă informăm că în eventualitatea obţinerii unui nou mandat consilierii generali aleşi ai PNL nu vă vor acorda susţinere în Consiliul General. Nu putem avea o relaţie de colaborare cu cineva care refuză dialogul exact în momentul în care acesta contează pentru bucureşteni şi pentru democraţie. Considerăm că atitudinea dumneavoastră este profund jignitoare la adresa PNL, a votanţilor liberali şi a tuturor bucureştenilor, drept pentru care nu puteţi pretinde vreo formă de colaborare cu PNL după data de 9 iunie, atât timp cât refuzaţi o dezbatere de bun simţ, ca un gest de respect faţă de alegători, exact aşa cum susţineaţi dumneavoastră în 2012, când candidaţi la această funcţie”

Realizează Burduja că bate cîmpii? Sau crede că în campania electorală poate susține orice, iar noi am fi obligați să suportăm și să dăm din cap? Ce contează că este vorba de aberațiile unora lipsiți de cultură, de educație și de bunul simț, fără ca cineva să-i descurajeze ori să încerce să-i oprească. Cum să oprești vîjul nerușinării cînd tupeul nu are limite?

Dezinvolt și inconștient, Burduja cel mic acuză și dă cu noroi fără nicio probă, iar media contribuie din plin la această mascaradă. Savurează excesele și le difuzează ca la o petrecere de mahala. Iar candidații se întrec în insulte și înjurături fără programe, dar antrenați la tot felul de amenințări.

Suntem de peste trei decenii în democrație, dar până astăzi nu am reușit să aflăm care este statutul aleșilor după alegeri democratice. Care este statutul ”alesului” după ce a fost ales? Auzim amenințările lui Burduja la adresa lui Nicușor Dan, în sensul că, dacă Nicușor Dan va câștiga alegerile, PNL-ul prin Consiliul General nu va vota niciun proiect al acestuia. Gabriela Firea spune la fel. Și atunci ce să credem? Că aliații brevetează un nou model de democrație?

Primarul General ales este totuși primarul tuturor, iar cei care pierd își continuă campania electorală, cred ei. Și boicotează învingătorul și decizia electoratului. Ei își continuă programul de perdanți în alegeri. Trimiși la plimbare de alegători, ei sabotează programul bucureștenilor și încearcă să marginalizeze

programul câștigătorului? În filozofia lor de răpitori, ofertele prezentate de candidați și câștigate de unul dintre ei nu sunt obligatorii. După gîndirea politică a lui Burduja și Videanu, a lui Marinel și Miky Șpagă fiecare poate continua în Consiliul general cu ce-l taie capul?

Dacă programul cu conducte, apă, căldură și transport public va fi ales de bucureșteni, PNL-ul în dispreț față de câștigător, va bloca programul fiindcă alegătorii nu au votat pasajul subteran trăznit al lui Burduja sau Spitalul fantomatic și grădinițele promise de Gabriela Firea.

Asta să fie democrația pe care Burduja și gașca o vor aplicată? Nu cumva acest mod imbecil de gândire a făcut ca Bucureștiul să bată pasul pe loc în cei peste 30 ani parcurși în democrație?

Nu cumva la alegerile locale se aleg administratorii, iar partidele prin consilierii lor ar trebui să sprijine și să urmărească îndeplinirea obligațiilor asumate de câștigător, iar nu sabotarea acestuia. Așa cum Președintele ales este președintele tuturor, tot așa primarul ales este primarul bucureștenilor.

Programele sunt alese de votanți și nu impuse de un partid care funcționează cu o gîndire de curcă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Vlad Dumitraș 284 Articole
Author

25 de Comentarii

 1. Bravo, foarte bine scris. Burduja, o martoaga parvenita care se crede cal de rasa. Doar vorbe, nechezeituri adica, si poze de imagine.

 2. Si cine te obliga sa votezi consilierii pnl? Asta daca nu cumva se va executa Operatiunea Armand (aia cu sacii) situatie in care votul tau nu conteaza.

 3. Este suficient sa privim cum stau impecabil hainele pe un tip educat si instruit ca Burduja si cum stau atarnate ca pe gardul fostului ceapeu pe Nicusor. Sigur ca nu este nevoie de nici o alta confruntare intre ei.

 4. Ăsta este programul pentru români în general , dacă nu ne votați noi scoatem dopul de la barcă și ne vom scufunda cu toții. Adică nu chiar cu toții, ăia care scot dopul au vestele de salvare la ei. Puiul ăsta de securist trebuie trimis acasă cu toți ai lui.

 5. Nu hainele conteaza mereu ci si ceea ce ai in cap. Degeaba are unul hainele ca pe un dulap daca mintea produce fabulatii. Apoi sunt tarani cu mai mult bun simt decat multi bombardieri de la oras.

 6. Auzi la el: atitudinea lui Nicușor Dan e profund jignitoare la adresa PNL și a votanților săi! Serios?! Ăia pot fi jigniți?! Cum?! Că sunt atât de (editat) și de (editat) încât poți să-i faci de râsul curcilor și tot nu se prind sau nu se simt! Exact ca ăia ai PSD-ului și ai PDU! Cum să mai votezi mizeriile astea de partide antiromânești și slugarnice până la greață față de Occidentul satanizat?!

 7. Un singur partid exista in Romania care vrea ca romanii sa ia lumina de la occidentul satanizat. Stiu si boschetarii ca acesta este USR adica exact partidul lui Nicusor.

 8. Despre alegerile din acest an:
  – nu am avut atata rahat de la ultimul meu scaun!
  Replica dintr-un film de pe Netflix. Se potrivește perfect pentru aceste alegeri.

 9. parlit cu bluze verzui ..vezi ca le-am spus sa mute aia din Harghita ursii langa partide sa va haleasca ursii !
  asa sa va infulece! 😀
  politician=fripturica ptr ursi

 10. Legile prostiei definite de Carlo Cipolla si aplicarea lor in cazul Burdujea,si nu numai:
  1.Persoana care a părut întotdeauna inteligentă și rațională sfârșește prin a fi foarte proastă.
  2.Probabilitatea ca o persoană să fie proastă nu depinde de celelalte calități ale acesteia.
  3.O persoană stupidă este o persoană ale cărei acțiuni au consecințe negative în viața unei alte persoane sau a unui grup de persoane fără a-i aduce vreun beneficiu, putând chiar să-i facă rău.
  4.Cei care nu sunt proști subestimează întotdeauna potențialul distructiv al celor care sunt(Votantii lui Burduja si votatul)
  5.O persoană proastă este mai periculoasă decât o persoană rea.(cazul lui Burduja)

 11. Burduja , penelistii au fost mult mai jigniti , au si vomitat , cind JOHANIS, CIUCA , RARES BOGDAN , tu , etc , ati adus la guvernare ciuma rosie , de capul vostru , fara nicio consultare cu ei ! Ati tradat votul lor . Cine face ce ati facut voi , cum se numeste ? Miselie ? Oricum , NICUSOR DAN a ajuns primar general si prin voturile penelistilor veritabili , va cistiga la fel si acum . Regret , dar esti doar un iepure in acest film , adevaratul sau dusman este FIREA PANDELE , zgriptoroaica cea iubitoare de batrini si bolnavi din azilele groazei din Voluntari !

 12. Dacă zic de Burduja „Vai de mama lui!”, nu vreau să-l jignesc. Dimpotrivă, am un sentiment de compasiune pentru cea care l-a adus pe lume. Pentru că lui Burduja îi este rușine cu mama lui. Pe Wikipedia nu este menționat numele distinsei doamne, ca și cum nu ar fi existat. La atâta prostie misterioasă din partea lui Burduja, cum aș putea fi un votant de-al lui?

 13. @@Voxi: nu doar USR se aliniază ordinelor mai mereu tembele venite de la Bruxelles, același lucru îl fac cu voioșie și tandemul de proastă amintire al inculților Ciucă și Ciolacu…

 14. Dacă zici ceva nefavorabil despre nimicusor, nu ți se posteaza comentariul la cotidianul Scânteia.

 15. Abia în comparație cu Burduja, Barna, Podaru, Bruynseels s.a iese în evidență calitatea și calitatea de constantă matematică pe care o personifică Nicușor Dan. Burduja stă să strige: _Si eu sunt tânăr, frumos, liber și conduc motocicletă, de ce nu intru în calcul? Fiindcă în această ecuație, de partea dreaptăstângă toți sunt variabile, cu Dan independent, singura constantă care nu-și îngăduie mai multe decât de a-și susține prietenul, mai bine zis – cariera lui Armand.

 16. Despre domnul Iohannis, alegeri prin SRI-tableta STS la Cotidianul comentariile numai de-i de laudă.

 17. Excelenta poza! E imaginea concluziei personale marca Burduja, citez „eu mă fac că muncesc, voi mă votați cu sârg”! N’or fi chiar senili bucureștenii să nu se prindă de acțiunea ‘o alta țeapă, v-o trag eu’!

 18. „Vor carota alesul Capitalei. ”

  carota pentru beton – se mai numeste si carota diamantata sau freza tip coroana si este folosita pentru a da gauri in beton, BCA, caramizi, azbociment, asfalt sau in coor;
  poate „garota”
  aia e altceva.

 19. S-a sculat dictatorul din Burduja care le spune el consilierilor PNL ce si cum sa voteze. Interesul bucurestenilor nu mai conteaza ci doar ifosele de baiatul lui tac-su..

 20. Unul se întreaba de ce nu are mamă. Ca noi sa nu putem spune despre el, „vai de mama lui”!

 21. – Cind poti fi manipulat ?

  – Cind nu ai o Scara de valori , cind prea putinele tale informatii te fac slab in fatza Sistemului .

  – PS__ Sebastian BURDUJA este un om extrem , extrem de valoros , un PRIMAR DE Preferat pentru bietii bucuresteni manipulati groaznic de Unitatile Militare de Presa romanesti .

 22. Inca nu ne-am lamurit ca acest penele e otrava acestui popor? Mi toxic si spurcat decat comunistii?Chiar nu vrem sa vedem ce-au facut cu noi dupa 89 si intre cele doua razboaie cand tineau tara la opinca,iobagie si bordeie, am uitat de 907,de Grivita din 33.Si acum vor ce la fel daca-i mai tinem la ciolan. Cine-i acest panglicar plin de gargara pe care-l vor la capitala? Pionul cu care sa se mentina la jafuri si hotii.Are origini sanatoase,Videni,Magureni si alte securisme.Oricum bucuresteanul nu-si strica traditia.A votat petrovi,halaici,videni,infractori pititi prin Grecia,paparude precum actuala si actualul, ambii useristii sorosisti.

 23. Faptul ca acest Burduja a fost in o vizita la Iohannis arata ca traficul de influenta este la mare cautare in Ro. In fond putea sa anunte oficialca cerut o intrevedere la palatul Trei Coceni. Si mai vrea sa fie votat primar general !!!! Arata ca sub conducerea lui Burduja toate afacerile din Capitala se vor face pe sest.

 24. Bancorex-Boy a fost la Stanford și Harvard, pentru ca maximul geniului său politic să fie amenințarea bucureștenilor cu abuzul în serviciu al consilierilor lui locali? Pentru marea „jignire” că nu îl bagă în seamă Nicușor Dan că e prea mic? Dar pentru asta putea să rămână foarte bine în România. Putea să bea bere la PET, să spargă semințe și să asculte manele toată viața lui și ajungea la exact același nivel la care este acum. Nu mai era nevoie să spargă sute de mii de dolari – cocalar poți să ajungi și fără Stanford și Harvard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.