Sebastian Ghiţă, dintr-o „sperietură” în alta

Până joi, Sebastian Ghiță trebuie să depună 13 milioane de euro pentru cauțiune, altfel riscă o nouă cerere de reținere și arestare preventivă pe numele său.

Procurorii DNA Ploiești au respins cauțiunea depusă săptămâna trecută de deputat, în condițiile în care garanțiile depuse de acesta nu acopereau suma de 13 milioane de euro, au anunțat, luni, surse judiciare.

Conform acestora, Ghiță are termen până joi pentru a depune noi garanții astfel încât întreaga sumă să fie acoperită.

Deputatul a depus, lunea trecută, garanții mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurori în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe infracțiuni, între care șantaj, folosire de informații nedestinate publicității și dare de mită, au declarat surse din avocatură.

Conform surselor citate, garanțiile depuse aparțin unei societăți controlate de parlamentar.

Termenul inițial pentru depunerea cauțiunii era 6 aprilie, însă Ghiță a cerut și obținut prelungirea până la data de 11 aprilie a termenului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.