Secretul protestelor: 3 l lapte = 1 l apă

Protestele fermierilor și ale transportatorilor au dat alarma în presa cu epoleți. Ca la manual, se caută explicații și se pun etichete: ce se află în spatele protestelor, cine le-a organizat, cine vrea să le „confiște”, „sunt politice”, nu sunt recunoscute de sindicate etc etc.

Tenorii propagandei și dezinformării au luat cu grăbire acutele…Do de jos până la cât i-au ținut „coardele” de pe la televiziunile stipendiate…

Un vajnic combatant alocat de SNSPA pentru Digi TV, cunoscut din vremea când manipula cu softul alegerilor prezidențiale din 2004 – turul I, construiește un scenariu de care ar fi capabili doar niște băieți cu praf de stele pe umeri. El zice că liderii AUR și senatoarea Șoșoacă au fost rejectați de protestanți doar ca să „legendeze” un alibi. De fapt, cei doi sunt adevărații organizatori ai protestelor! Adică, mintea antrenată a eternului și fascinantului  decan vrea să spună așa: protestele au fost organizate de Simion și Șoșoacă,  dar aceștia le-au zis celor de pe șosele ca, atunci când se vor prezenta printre tractoare și camioane, protestatarii să-i ia la huiduială ca lumea să creadă că nu ei au fost organizatori. Adică să-și „legendeze” (termen profesionist) implicarea respectivă. Ca-ntr-un banc, în care Gheorghe îi spunea lui Ion că merge la Bârlad ca Ion  să creadă că el merge la Huși, dar Gheorghe  chiar la Bârlad mergea.

Alți tenori ridică discuția cu două terțe mai sus: protestele sunt organizate de cei care vor să destabilizeze țara, chiar Uniunea Europeană și întregul front estic al NATO, ba chiar schimbările climatice ale planetei…Dragnia nu mai este la îndemână pentru a i se turna toate lăturile în cap. Dar a rămas la îndemână Putin, inamicul planetar, care vrea să saboteze exportul de cereale al Ucrainei mobilizând la un semn fermierii și transportorii români să blocheze  vama Siret, portul Constanța etc

Au apărut și contra-atacurile, transmise pe telefoanele fătucilor aflate pe teren: câte pierderi aveți de când ați început protestele? Câtă motorină ați consumat degeaba? Pe cine reprezentați? Vreți să scoateți țara din UE? Susțineți Rusia și pe Putin? Etc etc.

Propaganda sub contract a infestat atât de adânc televiziunile de știri încât s-a ajuns la tot felul de teorii absurde și la o bătaie de joc generalizată.

„AM AJUNS SĂ TRĂIM ÎNTR-O ASTFEL DE ȚARĂ!”

Ecuația acestor proteste este foarte simplă. A formulat-o un fermier de prin Bucovina, într-o noapte. „Trei litri de lapte costă cât un litru de apă!”. O propoziție cât un întreg univers de probleme.

Cel care a vibrat public la un asemenea enunț a fost profesorul Mircea Coșea. Singurul! „Unul dintre producători a spus un lucru care pe mine m-a șocat,  dacă am ajuns ca să trăiesc în asemenea țară… Domnia sa a spus: ”Trei litri de lapte costă cât un litru de apă”. Lumea s-a întors pe dos, așa ceva nu se poate!”, a spus profesorul Coșea.

În traducere: crescătorii de vite sunt obligați să vândă laptele la un preț infim, cu banii primiți pe 3 litri de lapte putând să cumpere de la supermarket doar 1 litru de apă.

Din această aritmetică simplă  decurg  multe concluzii despre cauzele reale ale protestelor. Această relație spune totul. Comentariile sunt de prisos. Cine este de bună credință poate trage singur concluziile de rigoare.

Într-o fractură aritmetică se află și raportul dintre costurile de producție ale grâului și prețul la care sunt obligați să-l vândă fermierii români. Aprovizionarea acestora cu îngrășăminte (din Ucraina) și preluarea recoltei (mai ales de la fermierii cu suprafețe mici și medii)  sunt monopolul unor firme americane, care practică prețuri impuse. 60 de bani pe kilogram sau rămâi cu grâul în curte, că silozul e tot proprietatea celui care face oferta.

Lucrurile sunt cunoscute. Cei care vând grâul produs de firmele americane din Ucraina, practică un preț de dumping, grâul produs acolo fiind modificat genetic, fără rigorile ecologice și costisitoare impuse de UE și e vândut la un preț fără vamă și alte taxe. Să nu ne mai mirăm că, inclusiv în aceste zile, peste 1.100 (!) de camioane ucrainiene pline cu grâu așteaptă la graniță să intre în România.

Protestele din aceste zile sunt un turnesol care semnalează racile adânci din starea economică unor domenii strategice ale economiei naționale – transporturile și agricultura. Un exemplu este emblematic: în urmă cu aproape 30 de ani, în România funcționau 11 combinate de îngrășăminte chimice care produceau aproximativ 2,5 milioane de tone pe an, consumând în același timp 3 miliarde de metri cubi de gaz anual. Acum un an funcționa numai unul.

Patronul unui număr de 6 dintre aceste combinate chimice care fabricau azotați și alte  substanțe necesare agriculturii a fost băgat în pușcărie în cadrul campaniei premeditate a binomului de a decapita elitele românești din toate domeniile.Urmarea: acele combinate s-au închis, peste 6.000 de oameni au rămas pe drumuri, iar îngrășăminte  se importă din Ucraina.

MAȘINA  DE TOCAT CARNE A LUI GÂDEA

Efuziunile propagandistice conduc uneori la jigniri. Un exemplu penibil l-a oferit Mihai Gâdea, în emisiunea sa de marți seara. Pentru emisiunea anterioară, de luni seara, a revenirii sale după concediu, fusese anunțată din vreme o temă despre Epstein, miliardarul care s-a sinucis într-o pușcărie din SUA,  acuzat fiind de trafic sexual şi pedofilie.

Între timp s-a îngroșat gluma cu protestele fermierilor și săracu Ciolacu s-a cerut la Antena 3 să mai pună batista pe țambal. Pe loc, din sumar a ieșit Epstein și a intrat Ciolacu. Eternul deal între Antene și PSD „spațiu tv contra funcții” pare că se reia în forță, ca-n toți anii electorali. (Poate dna Alessandra Stoicescu știe oarece detalii…).

După ce luni se desfătase cu săracu Ciolacu, marți seara, pentru „echilibru”, Gâdea îl convoacă pe Dănuț Andruș, unul dintre liderii informali și vocali ai protestarailor aflați pe șosele. De fapt, a fost o capcană mizerabilă. Omul respectiv este respectabil din toate punctele de vedere. Are „defectul” că lucrează pământul cu cei doi băieți și doi gineri, că știe să articuleze idei și proiecte, că nu este bântuit de lașități și că toate acestea îi dau o anume siguranță care-l fac să nu se intimideze prea ușor.

Profile”-ul lui Andruș probabil a fost făcut rapid și de anumite laboratoare,  astfel încât a fost livrat în groapa cu lei. Sau, cum avea să spună el, în „mașina de tocat carne” de la Antena 3. Marți seara, partea de emisiune dedicată lui Andruș a fost de la un cap la altul un asalt agresiv și miștorăesc asupra celui care îndrăznise să fie mai vocal în stradă. Nicio problemă de fond n-au catadicsit filistinii care-l acompaniau pe Gâdea să discute cu decență și în mod serios cu cel pe care-l invitaseră. Omul venise cu acte și documente, dar mașina de tocat carne  n-avea timp de așa ceva. Ciuvică l-a îndemnat cu ironie și insistență pe Andruș, dacă tot are el atâtea revendicări,  să-și facă dom`le partid politic, după modelul olandezilor,…

Bomboana pe colivă a lăsat-o Gâdea pentru final. De fapt, era secvența pentru care-l adusese în studiou pe Andruș. Ca să-l facă de râs. Anunțând pe ton solemn-ironic că urmează un episod important din cariera dlui Andruș, Gâdea a dat drumul unei înregistrări cu prezența lui Andruș la o emisiune „iUmor”, difuzată pe Antena 1 în martie 2018 (!). Acea înregistrare de acum 6  ani era de fapt un reportaj despre cum faimosul Mihai Bandeac – care făcea legea la acea emisiune – îl ironiza în direct și în comentarii post-emisiune pe cel care venise îmbrăcat în costum național și-ndrăznise să repete de mai multe ori că ”nu se fac glume despre familie și Dumnezeu” și că-l „supără tare cei care vorbesc țara de rău”. A scoate de la naftalină o emisiune ratată de acum 6 ani numai pentru a arăta cum Bandeac îl batjocorea pe Andruș este, oricum l-ai întoarce,  un gest detestabil.

Poate că Andruș n-are „l’usage du monde”, cum ar spune unul dintre tenorii vremurilor pe care le trăim. El are vaci, cai, pluguri și alte acareturi. Și mai are idei clare despre starea în care se află agricultura românească și despre ce anume se poate face în condițiile date.Aceste lucruri nu prezintă interes pentru filistinii care se lefărie în studioul lui Gâdea.

Sesizând că era invitat la o emisiune în batjocură, țăranul din Păltiniș-Botoșani a suportat în tăcere execuția mediatică la care era supus, după care s-a ridicat liniștit și-a plecat. „Mă retrag,  dacă mă puneți în mașina de tocat carne a televiziunii dumneavoastră, măcar să informați corect oamenii”, a mai apucat să spună Andruș, înainte de a fi ușuit din studiou. ”Spor la alegeri”, i-a urat Mirel Curea, prezent în platou, făcând referire la viitorul politic al protestatarului. Dacă tăcea, Mirel Curea om de bun simț rămânea. Măcar Gâdea, gazdă bună și bărbat finess, nu i-a zis invitatului său nici bună seara, nici du-te-n măta…

Dar lapidarea lui Andruș continuă, e ordin pe trust. După Antena 3 de marți, l-a preluat Antena 1 în Observatorul de miercuri, care  l-a căutat la familie, la terenuri, la cum n-a fost ales primar în 2020 și, mai ales, la ce datorii avea ferma lui Andruș acum 9 ani (!).

Înțelegem de ce Antena 3 a devenit televiziunea de debara a unei propagande de război. Este opțiunea editorială a patronului care, în septembrie anul trecut,  declara că „a fondat un post de televiziune de ştiri care este cel mai pro-american, pro-NATO din România” și care asigură „continua informare corectă care a arătat crimele săvârşite de Federaţia Rusă în acest război nedrept şi neprovocat de Guvernul de la Kiev”. Supersonicul acestei orientări istorice este marele strateg Radu Tudor, ale cărui perle pe tema războiului sunt uneori demne de cascadorii râsului.

Antena 3 își poate vedea în glorie de misia sa, dar pe bieții fermieri din țară ar trebui să-i lase în pace, nu trebuie să-l apere pe săracu` Ciolacu lovind mizerabil în cei care trudesc pământul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 49
Octavian Știreanu 194 Articole
Author

70 de Comentarii

 1. Aia de la televiziunea mentionata sunt angajati ai americanilor, iar americanii iubesc Ucraina, Romania nu este decat o tabara militara a lor.

 2. Cei trei litri de lapte sunt produși și vânduți de către fermierii români. Litrul de apă (minerală sau plată) este vândut de către o companie ( unele cu foarte mulți acționari cu epoleți). Cine dictează în această țară , epoleții sasu fermierii ? Dacă răspundem corect la această îintrebare înțelegem și cine a creat problema.Cu rezolvarea ei este mai complicat , trebuie să intervină niște alegeri libere și netrucate . Se vor întâmpla aceste alegeri în 2024 ? Să își răspundă fiecare la întrebarea aceasta.

 3. totusi daca nu ar fi o multime de idioti functionali care pun botul la ce spun aia cu epoleti, ar fi altfel, probabil din aceasta cauza tara te vrea prost!

 4. Ghine ar hi sa fie si la vin tot asa: 3 litri de vin = 1 litru de apa.

 5. Si toate acestea se intampla pentru ca cei 120.000 de securisti din cele 7 servicii secrete slujesc Oculta Mondiala Khazara papand din banii platitorilor de taxe din Romania 4, 5 miliarde de euro anual.

 6. @singur:
  Te vad ca esti in suferinta dar nu am cu ce te ajuta. De consolare, te-ai gandit vreodata ca daca ai fi fost in Rusia, te-ai fi angajat inaintea lui ciolacu si numai pe motiv ca tu stii limba rusa iar el nu?

 7. Problema e mult mai simplă: mămăliga stă să explodeze iar. Nu numai fermierii și transportatorii le-ar da ciocoilor din guvern și Parlament cu toporul în cap ci și alte milioane de români sătui de jecmănirea țării lor de către politicieni și ceilalți privilegiați. Nu vezi că nu arată nicio intenție pentru abolirea privilegiilor (pensii speciale, salarii speciale, occidentale la stat, funcții grase și numeroase și inutile pentru gașca lor, politruci penali salvați de Justiție prin …prescriere, Parlament mult umflat numeric, etc! Nu toți românii pot scăpa de aceste probleme emigrând, doar cinci milioane. Deocamdată!

 8. de au luat apa oraselor si satelor au facut 15 lei pe mc!
  In curand ne vom spala cu lapte!
  De ce a fost nevoie sa se concesioneze apa lui Dumnezeu?
  Avem ape de putem exporta in toata Europa, cine a hotarat vanzarea lor si de ce?
  De nationalizare, ai auzit ciolacule?

 9. Snobismul şi ipocrizia au întrecut de mult prostia, subcultura şi analfabetismul. Valoarea, importanța şi calitatea discuțiilor „elitiste” din majoritatea studiourilor de televiziune sunt de-a dreptul catastrofale. Jurnalişti, analişti, părerologi şi specialişti fără specializare ocupă scena publică de ani întregi fără nici cea mai mică reținere. Oare ei nu se văd şi din postura de telespectatori? Se spune dealtfel, că cel mai bun lucru pe care îl pot face oamenii răi este să fie şi să rămână permanent răi căci numai astfel oamenii buni pot face ceea ce ei înşişi au de făcut.

 10. D-le Știreanu mie îmi placi,ești mai aproape de realitatea din teren,nu știu ce ceai bei dimineața dar te rog să-i torni puțin și lui „nea Cornel”că poate ,poate își revine!.
  Mi-a plăcut că l-ai pomenit pe Dragnea la care i se turnau toate laturile în cap ,atunci propaganda nu știa de Puțin iar Dragnea a fost înlocuit cu Putin pentru că în țara toți tăceau de frica și contextul era altul.
  După Dragnea a urmat dezastrul din toate punctele de vedere și care îl știm cu toții și îl și trăim.
  E vorba și de împrumuturi și de „scurgerea” banilor din buget către „Slava Ucraina” încât am ajuns aproape faliți că stat!
  In tot acest timp l-am avut pe Iohannis prim tenor,care după înlăturarea lui Dragnea a făcut ce a vrut ,nu cu mana lui ,cu mana lui Câțu,Orban,Ciuca pentru că Iohannis și casele și le-a cumpărat cu mana lui nevasta-sa.
  Ei,acuma revolta e că urmare a celor întâmplate și a mânăriilor lui Iohannis dar se sparg in capul lui Ciolacu care de fapt a fost spectator
  in perioada celor trei enumerați mai sus.
  Ciolacul ,după mine,are o singura vina aceea că tace,dar știe ce s-a întâmplat!
  Referitor la revolta in curs eu sunt sigur că e mana serviciilor altfel nu primea aprobare pentru desfășurare.Acuma laturile nu mai merg in capul lui Dragnea că nu există,nici in capul lui Putin că devine caraghioasă,merg in capul lui Colacu cu aprobare de la servicii ,iar noi iar mergem după fenta!
  Nu prea urmăresc televiziunile ce vad eu e că Anca Alexandrescu o să candideze la europarlamentare pe lista lui Sosoaca ori la AUR!
  Și în acest timp când noi mâzgălim un comentariu Ionannis ,artizanul dezastrului, sta liniștit că și cum nimic nu s-ar fi intamplat.
  Chiar suntem așa de prosti?
  Suntem!

 11. Mda.. Ți-a trrebuit țară,.. și mai vrei.. Cu guvernare centralizată mafioată, lichea la licurici.. Deci acu le ai..Poți fi mîndru și indesat..Ce puii mei mai vrei acu altceva ?? Doar ești invățat cu fanarioți,..Evreii au hoinărit 40 de ani in deșert pănă au dat de o țară.. Romînuu acu hoinărește in lume pînă iși pierde țara..Ușor a venit, ușor se va duce..

 12. M-a indignat ce-ati scris Dle Stireanu. Nu stilul Dvs, subiectul. Ce oameni de nimic. Ma surprinde neplacut Curea, il credeam altfel.

 13. Despre fermieri,despre care nu am zis nimic mai sus:
  Eu trăiesc printre ei aici in Codru și știu situația,laptele e eftin trei litri de lapte la unul de apa ,dar nu-i oprește nimeni sa nu îl proceseze ei și să vândă preparate din lapte .Tot sistemul de procesare costa mai puțin decât un gipan,de care am văzut cu zecile la proteste.

 14. …pt batranu, vorbeste doar in numele tau si, inceea ce te priveste, sunt de acord, ma mir ca ai realizat…da, emisiunea lui gadea a fost o emisiune jegoasa, cu moderator si invitati care mai de care mai jegos, exceptandu-l pe domnul andrus care le-a cam dat clasa…ceva in genul emisiunii in care ungureanu l-a dat in balbaiala pe raspopit…acum, astia traiesc din reclame si sponsorozarile de la partide si servicii…ca sa-i sponsorizeze, tre sa faca audienta…este atat de simplu sa schimbi programul cand apar jegurile astea pe sticla!…

 15. Stirene, bagi strambe iar tantalaii de mai sus pun botu’ la ele. Toti fraierii radeau de narozii din vest ca-i darama definitiv piticul actor cu razboiul lui. Deja sunt in faliment. Sperau fraierii nostri ca Romania va ramane in picioare. Uite ca tot ala micu’ cu aia de doi metri ai nostri o pun curand de parastas si pentru Romania. Este abia inceputul. Asta-i secretul si nu laptele la pret de treime de apa chioara.

 16. Batrane, oricum Alexandreasca este de zece ori mai competenta si instruita decat varul semetist Vasile Vamesul. Il vrei din nou sa te reprezinte?

 17. @Marele Urs:
  Te referi la romanii din etnia ta(usor au venit, dar nu stim cum se vor duce…)?

 18. Cei de la Antena 3 sunt niste (editat)
  Mihai Gadea ar trebui sa-si aduca aminte de emisiunea in care Mihai Razvan Ungureanu i-a aratat cat de limitat este ca pregatire si ca ar trebui sa invete sensul adevarat a unor cuvinte pentru a nu le mai folosi neadecvat.
  In rest , Mirel Curea, Ciuvica , sunt niste (editat)
  care isi fac veacul prin asfel de televiziuni.

 19. Hop si Stireanu la festinul DIVERSIUNILOR Securitatii…I-am mai spus ca nu are talent in analize politice si se incapataneaza sa nu-mi urmeze sfatul…Dar lui Stireanu ii plac PROFI, in special aceia din GASCA lu Ilici GENOCID care AU ASASINAT 60.000 de
  romani la intamplare si tintit, dupa care au purces la ASASINAREA ECONOMIEI si FINANTELOR Romaniei!!!

  Sa ai zeci de ani de PRESA, scrisa si sa nu intelegi ca NU A EXISTAT MICIODATA UN PROTEST SPONTAN in Romania bolsevica din 1945 pana azi? Sa imbatranesti in meserie in acesti 34 de ani de FARSA democratica si sa nu-ti dai seama de DIVERSIUNILE-MANIPULARILE Securitatii REBOTEZATE care sunt AXATE pe CREAREA DE TABERE care sa se confrunte in timp ce Partidul si Securitatea servesc pe fatza Moscova, ca sub Ilici GENOCID sau mascat ca sub SLUGA lu Ilici GENOCID, Emilutz Tzapu, urmand dupa 2004 Maresalul Mongol si Gefreiter-ul Secu-i, cu totii PRODUSI INFAMI ai iepocii de Aur…

  Ne poate spune Stireanu: De unde au aparut „fermierii”? Stie ca PAMANTURILE TZARANIMII au fost a doua oara, DEFINITIV CONFISCATE?
  Stie ca satele s-au golit si au aparut LATIFUNDIARI cu gulere albe gen Basoidu si stranepoti ai GROFILOR shogori?S-a intrebat Nea Stireanu: De ce nu au protestat „fermierii” cu PROFESORII anul trecut? Le functionau brici fermele? Nu existau „cereale ucrainene atunci”? De 34 de ani ROMANIA IMPORTA CEREALE SI CARNE din strainatate FARA SA SE ARATE CU DEGETUL la Turcia, la URSS, la Polonia si chiar la Ucraina!!! Unde erau SeMe Yon si ShoshoTROACA in 10 august 2018?

 20. Exceptional comentariul dvs. (de la 10.03) dle @batranul.
  Bun si frumos condei aveti dle Stireanu.
  Felicitari !

 21. cunoscut o familie de moldoveni care avea 14 vaci de lapte.
  Media erea 40l pe zi la fiecare.
  Din cauza samsarilor care nu ii mai dadeau nici amaratii aia de 70bani pe litru le-au dus plangand la abator.
  De atunci, toata familia nu mai poate mananca vita.
  In satul mamei, din 150 de vaci, azi mai sunt 4.
  Asta este activitatea FSN, aici ne-au adus savantii fara scoala si cei sapte ani de acasa.
  Mergeti la vot si incercati altceva, alte nume!

 22. Doar Nu o sa bei lapte de la Vaca ! Ca este laptele prea Gras ! Îndoi laptele cu Apa si faci Laptele cu 1,8 grăsime ! Ca asha e sănătos ! Nu bei lapte prea gras ! Ca pe urma te doare Ficatul !

 23. CHARLIE,azi ai fost perfect!
  Sunt „obligat” să recunosc!

  Știreanu nu o să-ți răspuns niciodată la întrebări,fii liniștit!
  In 2018 la zece august Soso-troaca și Samnion erau in curs de elaborare ,făceau ultimele repetiții „în pădure”înainte de a fi lansați in politica.
  Cei doi sunt nutreț pentru prosti!

 24. Va spune asta un bucovinean. Cel care a afirmat ca 3 litri de lapte costa cat un litru de apa n-a cumparat in viata lui apa minerala de la supermarket. Un litru de apa minerala la supermarket are un pret mediu de 1,50 lei, iar pentru un litru de lapte livrat la achizitie primeste 1,50-1,70 lei. Daca producatorul il vinde la piata sau il livreaza acasa primeste 5 lei pe litru. Tavi Stireanu, nu lua de bune toate balivernele, chiar ale unui bucovinean !

 25. Chestia e că ai guvernul cel mai tembel din toate timpurile, care fură pe față, care te minte fără să clipească și care de fapt distruge tot de dragul unei mafii, mai ales cu epoleți, dar și cu sutană sau robă..Acu de erai o nație erai in stradă cu mic și mare.. Sau incă nu realizezi de ce te paște.. Incă te uiți in gura unora neciopliți borfași de pe sticlă/.. Așa de fapt te sinucizi.. Nimeni nu te va salva bre..Casele de toleranță gen ferma dacilor vor arde,..pe datorie.. Poate mai incasezi și niște șuturi, nu de promovare..ca nație de imigranți.. Deci,..

 26. … ex. custoada ^divorsată Marie Antoinette a prescris ^extreniștilor parizieni :*dacă n-aveți pâine , mâncați cpzonac * . Odată cu privatizarea Hidroelectrica , va fi foarte convenabilă soluția *ciolacă . să puneți lapte în apă…

 27. Batrane, in fiecare zi SPUN ADEVARUL, poate dur uneori, dar pe merit…Cam tarziu ma feliciti pentru ideea cu „procesarea”, dar tot
  e bine…Totusi, singurul punct comun in ce ne priveste e atitudinea fatza de Dragnea pe care din pacate o extinzi la toti BOSHI
  MAN-ii partidului lu Ilici GENOCID…Ai idee CATE VACI TREBUIE SA POSEZI ca sa produci UNA TONA LAPTE pe zi? Intreaba-l pe gelu care e specialist in cuptoare naziste si cantitatile de pacura necesare pe cap de EVREU GAZAT…Ai idee cati bani sunt necesari SA CUMPERI sau SA ARENDEZI ZECI DE HECTARE DE PASUNE sa poti HRANI CATEVA ZECI DE VACI? Dar cat te costa GRAJDURILE si APARATURA DE MULS SI DE STOCAT LAPTELE? Ca tot se foloseste TRUCUL DIVERSIONIST ORDINAR cu „3 litrii de lapte = 1 litru de apa chioara”?
  De cand e valabil sloganul? Din 1990? Sau din 2022? Nu-i asa ca din 20022 din cauza „ukranilor”?

  Apropo, daca CRIMINALUL KAGHEBIST CONTRA UMANITATII Rasputin CUCEREA STATUL SUVERAN Ucraina stii cumva UNDE TRIMITEA CEREALELE CAPTURATE? Tot in COLHOZUL BOLSEVIC european si tot prin Polonia si Romania, impreuna cu PROPRIILE CEREALE despre care SCLAVETII
  sunt MUCLES!!!

 28. Protestatarii și reprezentanții lor pot foarte simplu să nu mai dea interviuri decât la Televiziunea Națională. Așa, lumea poate separa ce e oficial și ce nu și au șansa să facă față propagandei.

  Lăsați celelalte televiziuni pe margine, cu eticheta “Neoficial”.

 29. „A CUI SUNT =FABRICILE DE LAPTE=? ALE CAPITALIȘTILOR MULT DORIȚI! ACEȘTIA -DACĂ FERMIERUL „FACE GÂT”(SAU FERMIERII)-ZIC ȘOFERILOR DE PE CISTERNE: LĂSAȚI-I CU LAPTELE ÎN TANCURI ,SĂ….! ȘI O LUAȚI URGENT SPRE VECINII ȘI PRETENII UNGURI! CĂ DOAR SUNTEM ÎN CAPITALISMUL LIBER,PIAȚA ESTE CONCURENȚIALĂ -ETC-ȘI PROFITUL=DUMNEZEU!

 30. Accentul s-a pus, normal, pe The Big Other, dar nu stim exact cine, un om rau, sau mai multi, care vor sa le strice viata boema politicienilor imbogatiti din taxele si impozitele acestor protestatari.
  Normal ca NU guvernul e de vina din cauza masurilor luate la finalul anului trecut, desi a fost avertizat, normal ca NICI consiliul concurentei care nu s-a sesizat nu a gresit, doar in Romania, e de stat, nu de munca, normal ca NICI celelalte institutii la care au fost trimise de catre FORT problemele cu care se confrunta transportatorii si care nu au facut nimic si cum, cine nu munceste la caz, nu greseste, nu sunt vinovate, atunci cine, daca psd, nu, aia nu, alea nu, sa nu cumva sa fie conducatorul de la rasarit, prin intermediul lui The Big Other pe care nu-l cunoastem inca si chiar daca-l afla cineva, e secret de stat.
  Si normal ca asta trebuie gasit, The Big Other si asta trebuie sa fie discutia care monopolizeaza emisiunea(dupa 8 zile de stat in strada), mai putin enumerarea problemelor, criticile adresate puterii, eventual denigrarea lui Andrus ca a indraznit sa spuna adevarul despre postul de televiune la iesirea din sala la o emisiune anterioara si care a fost alungat de la protest. Totusi cei care merg pe teren sunt ok, prezinta realitatea succint, doar cei consacrati care transmit de la birou au si alta treaba.
  Ieri am aflat ca Florin Calinescu, in emisiunea caruia s-a lansat George Simion, ca om politic venit din afara clasei politice actuale, ajuns (G.S.) pana in ziua de azi sa raspunda, conform presei mainstream, la tot felul de comenzi venite din toate partile de la rasarit, s-a inscris in AUR.
  Sper ca ingrijorarile opozantilor nu se vor adeveri si ca Romania are un partid nationalist care face bine la oameni prin campania medicala prezentata doar la Realitatea TV.
  Asa, am scris si azi, sa speram ca va fi mai bine.

 31. Domule Goguță nu știu cine și-a demontsrat prostia , de obicei când ajungi să nu mai ai argumente intr-o dezbatere uneori recurgi la invective , așa cum ați făcut-o dumneavoastră. ”Țara dumvoastră” m-o fi vrut prost, de prin anii ’90 își tot dorește lucrul acesta , eu vreau ca ”țara mea ” fie curățață de leperele acestea securiste aflate la guvernare, dar se pare că nu vorbim de aceeași țară.

 32. Acest post tv isi merita pe deplin numele primit de la rezisti: latrina-3, iar componerntii lui, continutul latrinei.

 33. Kilu’ de cireşe din America de Sud 250 lei. Am întrebat-o pe vânzătoare dacă în preţul ăsta sunt incluse şi servicii ŢMC (servicii sexuale nefireşti).

 34. Este foarte scump Laptele 5 Lei Litrul ! Mai demult Laptele Costa 2,70 lei Litrul ! Nu mai beau Lapte ca este Scump 5 lei litrul !

 35. AUR este USR numai melodia e alta iar Sosoaca e roata de rezerva ,nu va amăgiți ,o să vă trezit peste doi ani când o să fie prea târziu!

 36. CEL CU APA-N LAPTE: FIECARE CISTERNĂ ARE ANALIZOR DE „CALITĂȚI ” ȘI DACĂ FACI CE ZICI MATALE= RĂMÂI CU LAPTELE ÎN FERMĂ ! ȘI TE EXPUI ȘI BĂTĂII LUI DUMNEZEU ( PARAFRAZÂNDU-L PE VILLON -CU ……CRÂȘMARII CARE TOARNĂ APĂ-N VIN!! AȘA-I CĂ NU TE SUPERI -ÎNCEPĂTOR AL CAPILASMULUI!!??

 37. Votul cu „Răul cel mai mic” nu functioneaza fiind acelasi rau in mare, cu mici variatii de neluat in seama, ei toti „muncind” cot la cot in PSDNL, rezultatul este acelasi. Pleaca Orban, vine Citu. Pleaca Citu vine unul si mai pafarist. Sau unul. Popa Bolos si Ciolacu sunt fenomenali scriu istorie cu prestanta lor de mincinosi, invarteala „adeversarilor” de negociere. Nu e „România firt”, pentru ei pe primul loc fiind mereu altcineva. La fel si pentru Antene, Digi sau altii. Ca slava.

  De ani de zile se anunta cresterea importurior de carne sau lapte in detrimentul producatorilor locali prin cresterea importurilor din UE sau de unde sunt.

 38. Deci „patronul unui număr de 6 dintre aceste combinate chimice care fabricau azotați și alte substanțe necesare agriculturii a fost băgat în pușcărie în cadrul campaniei premeditate a binomului de a decapita elitele românești din toate domeniile.Urmarea: acele combinate s-au închis, peste 6.000 de oameni au rămas pe drumuri, iar îngrășăminte se importă din Ucraina” parca suna cunoscut a…cereale.

  Laptele de cine este importat, „impachetat” la cutie, de multinatioanle?

 39. @ CHARLIE–NU ȘTIAI CĂ „ODIOȘII PUTIN ȘI ERDOGAN SULTAN”-AU CONSTRUIT O CONDUCTĂ CU DIAMETRUL DE UN METRU PRIN MAREA NEAGRĂ (nu dau traseul că-i secret-și spărgătorii de conducte -vezi Nord Stream=odată ar zvârli-o la fauna marino-negreană—și uite așa șoselele PATRIEI -PROTECTORAT -AR FI APROAPE FOLOSITE NUMAI DE ROMÂNI ȘI NATO(-NATO- SĂ-ȘI ADUNE JUCĂRELELE -DE LE-OR MAI GĂSI!) bulgarii vor circula pe Marea Neagră(VARNA-ODESSA),SÂRBII PE DUNĂRE ȘI APOI CU BASTIMENTELE LOR -TOT LA ODESSA-DACĂ NU LA CAHUL!,UNGURII AU TRANSCARPATIA —ȘI ÎNCĂ ODATĂ -ȘOSELELE LIBERE PE CARE „GLUMEȚUL GRINDEANU ”LE VA FACE AUTOSTRĂZI CU PISTE PENTRU BICICLETE!!

 40. Minunat articol de presă. Domnul Ştireanu a pus punctul pe „I”. Oamenii aceia sunt agricultori, tractorişti, şoferi, nu academicieni, nu le poţi cere o bună comunicare. E suficient ca ei să-şi facă bine treaba lor. Mizeria de la Antena 3 trebuie oprită, şi n-o putem decât prin voturi.

 41. Bine zis presa cu epoleți. România singura țară membra UE și NATO în care există presa cu epoleți presa care poate să abereze pe câmpii cu mare nonșalanță. Numai presa cu epoleți a văzut la Afumați în mâinile fermierilor un steag al Rusiei cu litera z pe el litera care citez: ‚, se vede din satelitˋˋ cel puțin așa abera un nene mare parelolog la Digi.

 42. Mirel Curea in Plandemie:
  „bine ca au inchis cimitirele,
  romanii ar fi facut chiolhane acolo,
  s-ar fi infectat”

 43. Mars la munca!!!
  Nu mai dormiti pe tractoare si tiruri!!
  Lenevia distrufe Romania!
  Domnul Prim Ministru Ciolacu vrea sa ridice aceasta tara si voi credeti ca il puteti opri!
  NICIODATA EVAR!
  Eu muncesc 26 de ore pe zi cu toate 4 picioarele si cu fundu si cu gura si la Bucuresti si la Monaco!
  Fara munca nu merge fatalailor!
  Si daca Domnul Presedinte Ciolacu va spune ca vaccinurile sunt sigure si eficiente il voi sustine cu toata fiinta mea inteligenta de influensera geniala, nu conteaza ce am zis in pandemie, ia galagia!

 44. `„tractoristul meu soțior/hai acasă că mi-e dor/de tine și de tractor//ș-am primit ș-un telefon/dela un cu.vă de domn/cum că ați cam dat-o-n pom// cică ce-o dat îi destul/și că-și bate capul sur/să ne deie și mai mult// da ce cerem și tot cerem/nu mai este și de „pierem”// hai acasă cu tractorul/să tragi brazde pe ogorul/că l-o cotrpit mohorul/și mie să-mi stâmperi dorul//”!!

 45. Ce spuneam la 12:43 sub canonada sovietica si terorist-islamica Hamas-Hysbolah?

  Omid-o, era vorba de „fermieri”, nu de FABTICILE DE LAPTE create tot de SECURISTI!!! Peste tot in Colhozul BOLSEVIC european FERMIERII SUNT DIN TATA-N FIU, NU CA LA NOI UNDE Ceausescu I-A ASASINAT PE TATZI SI SUB Ilici GENOCID LE-A FURAT DEFINITIV
  PAMANTURILE!!! FERMIERII OCCIDENTALI, in functie de numarul de „vaci Omida” livreaza o parte din lapte la fabrici si alta parte
  o prelucreaza individual fabricand UNT si CASCAVAL pe care le vand in PIETZELE localitatilor de care apartin!!!

  Vaca Omida, poti sa ne destainui: Ce legatura are STATUL SUVERAN Ucraina cu PATRONII SECURISTI ai fabricilor de lapte, asa cum recunosti in mod surprinzator? Dar legatura dintre ANGROSISTII SECURISTI care CUMPARA CEREALE „ieftine” din URSS, Polonia, Turcia
  si STATUL SUVERAN UcrainaP

 46. bine, 1,70 lei per litru.
  Dar cum ajunge branza la 40 lei per kg? Ia sa te vad stii cat lapte intra la un kil de branza? Sii ce urda mai iese, si ce zer?

 47. s-au desfiintat intreprinderile (1400), s-au desfiintat IAS urile si CAP urile,s-au desfiintat centrele de cercetare din agricultura si zootehnie inclusiv , semintele si animalele de prasila , s- a desfiintat piata de gros, s-a desfiintat bursa de marfuri, s-a ingropat protectia consumatorului, s-a ingropat Consiliul Concurentei, s-a ingropat Rezerva Nationala, si vreti sa functioneze agricultura in concurs cu transnationalele ???? ati crezut ca ale sunt comuniste , transnationalele sunt neocomuniste .

 48. ” 3 l lapte = 1 l apă,
  Cel care a vibrat public la un asemenea enunț a fost profesorul Mircea Coșea. Singurul! ”

  -pentru ca este un argument SOCIALIST,
  chestia cu „vibrat public” e apanajul ji’dovilor din presa
  m.coshea a reactionat ca o baba speriata de bombe
  (da,shtirene,stim,daca ceri iti dam exemplul canonic,complet dar bolnav in esenta,
  avem un exemplu de jidan de presa):

  -putea sa compare pretzul litrului de lapte cu pretzul a 1 prezervativ,
  dl. fermier NU STIE SA SE EXPRIME POLITIC!

 49. Continuare la ce spuneam la 12:43 sub canonada sovietica si terorist-islamica Hamas-Hysbola:

  Ce le mai ramane Vacilor Omizi este sa se POZITIONEZE fatza de ADEVARUL ca SI „fermierii” sunt SECURISTI, nu numai FABRICANTII DE PRODUSE DIN LAPTE si ANGROSISTII DE CEREALE!!! Ca INDRUMAR pot folosi DEFALCAREA TUTUROR ACARETURILOR, IN AFARA ZECILOR/SUTELOR DE HECTAREpe care TREBUIE SA LE CUMPERE PE BANI GREI, pe care NU-I POSEDA „Badea Gheorghe si Ion” cu pensia ceausista de MOARTE PRIN INANITIE, ca sa poata pune pe picioare o FERMA!!! Vezi si „Ferma geto-Dacilor” incendiata de DUSMANII POPOLULUI…

  Recunoasteti, la naiba, macar ADEVARURILE ZDROBITOARE si lasati-va de VERSIFICATII CoreLeonice ca nu va bate nimeni MONEDA/RUBLA CALPA…

 50. Dragnia a fost ultimul conducator caruia i-a pasat de tara asta. a marit salarii, pensii, a scos taxe, a marti pib-ul romaniei si toate astea fara sa genereze inflatie. ba din contra, la un momend dat, prin 2017, romania avea dezinflatie!!! i-au venit scursurile din tara si de peste hotare de hac si de atunci romania se duce-n cap. e drept ca si cu ajutorul unui popor de stersi pe creieri, oameni care nici macar nu sunt in stare sa-si vada interesul. dragnia le marea lefurile profesorilor sau medicilor si astia votau apoi cu rivalii lui dragnia!?!? ce ;poti face cu astfel de specimene, care nu vad de unde le vine binele?? aste e, e simplu: asa am actionat, in halul asta am ajuns.n ne-am facut-o cu mana boastra.

 51. „nu de FABTICILE DE LAPTE create tot de SECURISTI”

  Nimeni mai face ceva in tara asta, doar secucu ? UBB ce este, manastire de taici, taranii de oras, catedrala muncii subventionate ? Lasati taranii in treaba lor, voi nici tarani nu puteti fi !

 52. Dar despre exasperarea agricultorilor cu defavorizari nesimtite in favoarea celor di exterior si contra romanilor Nici o televizoune nu vorbeste?!🤔

 53. Eu Propun o solutie pur capitalist si liberala pentru Ukraina.
  Infiintarea unei societati pe actiuni..de exemplu Compania pe Actiuni a Ukrainei
  actiunile trebuie vindute public…si Ukraina trebuie concesionata acestor actionari..
  pentru o anumita perioada de timp
  cine vrea sa cumpere actiuni nu are decit…
  cred ca ar fi mai cinstit asa…decit sa lasam doar pe unii dintre politruci sa se imbogatzeasca 🙂
  deci…cumpararea de actiuni pentru intreprinderea ukrainei.
  sa avem si noi oamenii de rind vreun profit din afacerea asta mondiala
  mortzii lor nu contraza…cum nu au contat niciodata cind s-a construit ceva grandios 🙂 gen Suez sau Panama
  da aia intreprinzatori ..si-au luat dividende pe 100 de ani.
  acu politicu fura doar in folosul unora pitziti cu grija…care le dau comisionul in staniol..

 54. Nu le convine pretul cerut de x sau y fa-ti reteaua de distributie cu clientela arondata. Eventual de pastrare oarece spatii frigorifice.

  Fermieri mai mici cu cireada de 40-50vaci si piata de desfacere suficeinrle de mare, a se citi localitate, isi distribuie singuri productia laptele sau branza, la ce pretul fixat de piata locala. Ce ce se poate pe jos, bicileta, masina.
  Vacile nu stau in graj stiu ele ce sa pasca e iarba verde, acum vreo 10 zile erau 17C cu un soare de martie aprilie prin paduri si campii. Fiind mai mult plecate impart acelasi teren si masa cu cerbi, ciute, caprioare. Descurcandu-se singure si pe ploaie si pe lapovita sau ninsoare, scade nevoia de a fi hranite.
  Nu s-ar zice ca stau cu marfa nevanduta, de pe pe o zi pe altm. De obicei nu au si trebuie programare.

 55. Unii au impresia ca ce era acum 50-60-70 de ani cu tarani lucrand pamantul ar trebui sa-si actualizeze informatiile. Nu prea mai exista nimeni sa munceasca. Nu mai sunt vite nici macar cum erau inaite sau dupa revolutie prin 90-2000. Nu mai exista oameni sa lucreze, pentru ca nu e rentabila cresterea animalelor, nu de cand cu intrarea in UE, dinainte a inceput declinut.
  Cat se vede cu ochii salbaticie, in alte vremuri aratau a gradini culturi de porumb, cu cuiburi de fasole, dovleci, vrejuri de rosii intinse pe jos. Acum se gasesc mere si pere, padurete, rugi de mure, porumbe crescute salbatic. Natura s-a intins singura inapoi, populatia din ce in ce mai rara, improbabil sa mai fie poate peste, cine stie, sute de ani. Sau niciodata.

 56. ca sa nu credem prosti ar trebui sa vedem ca si in germania, olanda, franta transnationalele i-au omorat si de aia au iesit in strada chiar cu mult inaintea noastra. noi am intarziat fiindca romanul ” se mai descurca ” prin evaziune, munca ieftina, specula, si fiindca pamantul si clima din Romania este cea mai buna ….

 57. … minunata unire în … MUGET și simțiri dintre „Batranul” și „Charlie” !!!

 58. Industria, un morman de fiare vechi
  Agricultura, un morman de fiare vechi
  Transporturile, un morman de fiare vechi
  Zootehnia, un morman de fiare
  ….
  Armata, un morman de fiare vechi
  Politia, un morman de fiare vechi
  Serviciile, un morman de fiare vechi

 59. Din viteză poți face greșeli de ortografie (mai ales la *clape , unde ești deja la litera A MARE de tipar-^ANA ARE MERE) .Problema e că soluția *ciolacă (lapte în apă ) , matale ai priceput-o viceversa , poate ți-ai pus vin în apă sau în vutcă ?

 60. Pentru a creste cantitatea de lapte la export a firmei…. grupul USR din Parlament s-a oferit sa-și mulgă toți membri și simpatizanții in condiții de maxima igiena. Ciolos i-a asigurat va ii va susține în acțiune și le va pune la dispoziție reprezentanții grupului din Parlamentul European pe care-i păstorește. Prim ministrul Franței a salutat ideea domnului Ciolos și a celor de la USR. Despre Trudeau și cel din Lichestein ce sa mai spunem? Sunt în delir, cel puțin asa anunta rețelele de socializare. Premierul Estonie e supărat ca nu a fost convocat la muls. Sâ nu fie, zicem noi. Va avea grija Navetistul sa-l consoleze și sa-l includă in programul ” mulsul animalelor politice progresiste lgbtiqiste”. Cică versurile imnului Internaționale Comuniste au fost ușor modificate prin ” hai la mulsul cel mare/ Rob cu Rob sa ne mulgen/ și laptele din sustare prin progresisti sa-l imbuteliem.

 61. Concluzie : samsarii americani jecmanesc agricultura Romaniei. Nasol. Ne asteptam la altceva ?

 62. Să te lase VESTUL cu c#ru’ gol și tu să debitezi aiureli si să-i înjuri pe … „BOLSEVICI ȘI SECURITATEA … CARE SERVESC PE FATZA MOSCOVA”(?!), asta înseamnă să fii dus cu pluta !
  „VESTUL” mai sus pomenit înseamnă … „ROTHSCHILD”.
  N-ai cum să zici ceva nasol de ăștia (generic denumiți de mine), așa cum nu zici nici de Zelenski.
  Doar pentru acoperire, te iei de … Marx și de Ana Pauker.
  Ce legătură are Putin cu actualii fermieri străini, cu actualii angrosiști de pe la noi etc, că doar toți ăștia nu sunt ai lui, iar el … nu-i tăiat împrejur ?!

 63. este ca in „dilema prizonierilor” din „teoria jocurilor”: cand nimeni din partile implicate nu spune adevarul, toti profita la maxim. In ’89, blocul comunist s-a prabusit deoarece n-a facut fata concurentei capitaliste(calitate slaba la produse, recuperare dificila a investitiilor, lipsa piete de desfacere) , in primavara lui ’89 economia stagna, o alta cauza a fost scaderea pretului petrolului. De fapt, problemele sunt economice, generate de concurenta , concurenta nu convine nimanui, iar diversele grupuri de presiune vor facilitati ca sa evite concurenta , insa ascunse sub pres problemele vor izbucni mai tarziu cu si mai mare intensitate(probabil dupa alegeri) , iar agricultura si economia subventionate sunt slabe.

 64. MIREL CUREA SE DADEA CU KURU DE GARDURI CA VACCINUL E NECESAR SI IL IMBOLNAVESTE POPORUL PE EL, CIVILIZATUL! SPER SA FIE BINE BINE VACCINAT SI SA FI NIMERIT SI CEEA CE TREBUIE! PREA S-A URCAT SCROAFA LUI IN CIRES SI SE PRETINDE INTELECTUAL…MANDRIA MERGE INAINTEA CADERII! DAR OLTEANUL TOT OLTEAN, EL DA DRACU TOT CE VEDE SI PE CE PUNE MANA! DEA DOMNUL SA SE FI VACCINAT CU CE A PROPAGAT…SI SA NU RASPANDEASCA PREA MARIREA SA PREA MULT

 65. Uniunea Europeana a distrus Agricultura in Romania prin hipermarket… 1. Gadea l – a intrebat pe Fermierul lu Peste din Dorohoi cu 1500 de ha daca a platit ARENDA taranilor proprietari? Ca eu nu am primit – o pe 2023, arendasul e la Miting….2. Charlie are dreptate in chestia cu Fermierii…Fermierii cu sute si mii de hectare sunt deja Boierii tarii. Pe care populimea ii lauda ca asa e indemnata la TV…3. Numai Cooperativa are rost si viitor in Agricultura…Fermierii din Vest sau din Est nu pot produce de prin SUBVENTIE de la Stat…Cooperativa are munca pentru toti taranii, Fermierii lucreaza cu japca….3. Am tot scris, Satul de Campie in care locuiesc vara NU produce nimic, exista vreo 10 vaci in tot satul. In 1990 acelasi sat avea 800 vite la CAP si 100 la tarani, o parte din tarani lucrau si in Industrie la oras….4. Chestia cu 3 litri lapte egal 1 litru apa plata e o prostie pe care doar profesorul Cosea o mai crede…5. Securitatea lucreaza pentru NATO, nu pentru Rusia cum abereaza Charlie….Securitatea traieste AZI bine, mult mai bine ca inainte de 1989.

 66. @@ atletul – la 10 litri de lapte scoti 1kg de brinza . si zer . dar curentul electric , motorina pentru transport ,forta de munca ,etc nu costa ?Parca esti mirel (p) ur(l)ea . Parerolog. dar si parerologii folosesc consumabile nu ? macar vorba lui Rebengiuc ” hirtie igienica „!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.