Secția pentru procurori: „Veritabile presiuni”

Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) „dezaprobă” poziţiile exprimate în spaţiul public referitoare la activitatea DNA, „care tind să emită concluzii înaintea finalizării procedurilor în curs”, susținând că acestea sunt „veritabile presiuni asupra organelor abilitate, singurele în măsură să desfăşoare verificări”.

„Ca urmare a informaţiilor transmise succesiv în spaţiul public începând cu data de 11 februarie 2018 referitoare la activitatea unor procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a luat act că aspectele semnalate fac obiectul verificărilor Inspecţiei Judiciare, precum şi obiectul unor cauze penale înregistrate pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Secţia reafirmă că într-o societate democratică, respectarea competenţelor instituţionale este o valoare fundamentală. În acest context, dezaprobăm poziţiile exprimate public care tind să emită concluzii înaintea finalizării procedurilor în curs. Astfel de poziţii sunt veritabile presiuni asupra organelor abilitate, singurele în măsură să desfăşoare verificări, într-un cadru legal, asupra tuturor imputaţiilor factuale şi să furnizeze concluzii motivate.

De asemenea, dezaprobăm poziţiile publice ale membrilor societăţii civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, referitoare la necesitatea îndeplinirii unor acte procesuale, apreciind că reprezintă forme de presiune şi imixtiune de neacceptat în activitatea magistraţilor învestiţi cu soluţionarea unor cauze penale aflate pe rol”, se arată într-un comunicat al Secției transmis miercuri.

Secţia pentru procurori mai precizează că aşteaptă clarificarea cu celeritate, într-un cadru legal, a tuturor aspectelor apărute în spaţiul public.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8515 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Ce presiuni cand se vede cu ochiul liber ca ati masluit toate dosare de coruptie si ati lovit la temelie Romania!

    • Ei chiar asa , toate ? Sau daca scrii ,,toate” primesti vreun bonus ? Si daca as lua ad literam ce spui ca ,, ati masluit TOATE dosarele de coruptie ” , dupa tuhasul ala care iti tine loc de cap ar insemna ca in Romania nu exista coruptie ! Nu zau !

  2. aceleasi cuvinte inutile si seci mestecate de sute de ori care definesc o cloaca si nu un ditamai Consiliu Superior. ar trebui sa-l numeasca Consiliul inferior…din toate puntele de vedere… este jenant, este lipsit de bun simt!

  3. dezaprobati? hai sictir… cum se face o plangere penala contra unui parlamentar/ministru sariti ca sa-i ridice imunitatea, cand e vorba de alte functii imediat trebuie suspendati sau gasiti total normal sa se faca presiune sa-si dea demisia… ma rog, de ce in cazul acestor procurori nu se poate dispune si suspendarea odata cu ancheta? care pana una alta nici nu e deschisa, e tot la stadiul de „verificare” in schimb aveati pretentia ca Iorga sa deschida dosar dupa WhatsUp, Twitter si probabil mesaje trimise prin porumbei voiajori. Cum de la Sectia de Judecatori imediat se suspenda? Cum apreciaza Sectia de Procurori limbajul respectivilor… nu mai vorbesc de continut?

  4. Un motiv in plus ca procurorii sa fie scosi din randul magistratilor.

  5. Curios că atunci când ieșea Președintele Băsescu la pupitrul Presedenției să dea indicații cu o zi înainte de proces, când apăreau pe surse scurgeri din dosare pe la televiziunile de casă, când judecătorul care avea o altă părere era inculpat a doua zi nu a ieșit nimeni să se plângă de “ presion mediatic”.

  6. După cum se arată lucrurile, se pare că cea mai mare corupție se găsește chiar în DNA. Oare se apucă cineva să verifice și averile procurorilor ? Cred că ar ieși la iveală niște surprize…mamă-mamă !

  7. Baieti din sectia de procurori ai CSM, in SUA daca apareau aceste inregistrari in aceeasi noapte respectivii procurori erau arestati. In Romania ne spuneti sa fim surzi si sa asteptam sa ne interpreteze Inspectia judiciara faptele. Pai la Negulescu am asteptat un an sa va luati inima in dinti sa-l dati afara. Acum mai asteptam UN AN sa ne spuneti ca la Ploiesti este o cloaca de falsificatori de probe in DNA? Pana atunci e soarta unor oameni in joc nai fartatilor. Voi va bateti joc de noi? Avem deja oameni care si-au executat pedeapsa si au stat peste 4 ani in puscarie si CEDO a constatat ca nu au avut parte de un proces corect. Cine ii plateste derspagubirile? Deocamdata platesc cetatenii din taxe si impozite. Voua NU va e rusine? Inteleg ca de fapt corb la corb nu-si scoate ochii, dar chiar sa ne prostiti in fata…..

  8. Bai imbuibatilor, daca informarile astea despre actele de „vitejie” de la Ploiesti, sunt presiuni asupra justitiei, plecati dracu acasa, lasati pe altcineva sa faca dreptate, eventual Papa de la Roma!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.