Șefa diplomației UE: România nu este un caz izolat

Cazul României, unde alegerile prezidențiale au fost anulate din cauza dezinformării, nu este unul izolat și Uniunea Europeană trebuie să se miște mai repede pentru a transmite un mesaj clar privind motivul pentru care are reglementări privind activitatea platformelor online, care este de a proteja democrația noastră ce este în permanență tot mai atacată, a declarat șefa diplomației UE, Kaja Kallas, într-un interviu pentru European Newsroom (enr), miercuri, la Bruxelles.

‘Alegerile prezidențiale din România au fost anulate din cauza dezinformării și este o problemă tot mai mare modul în care platformele sunt utilizate pentru a manipula alegerile. Deci cred că România nu este un caz izolat și Europa se confruntă cu o cerere accentuată a dezinformării’, a răspuns Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate unei întrebări adresate de AGERPRES.

Ea a precizat că Serviciul European de Acțiune Externă, care este în coordonarea Înaltului Reprezentant, ‘monitorizează activ și expune campanii de dezinfornare.’

‘De asemenea, promovăm alfabetizarea digitală pentru a-i ajuta pe cetățeni să recunoască știrile false. Și, apropo, aici este un lucru foarte interesant. Problema nu este cu tinerii. Problema este mai degrabă cu oamenii în vârstă (care au genul de atitudine) – ‘Ooh, a fost la știri, este adevărat!’ În timp ce tinerii au fost educați de la școală să facă diferența între diferite canale. Dar, bineînțeles, este o problemă în toate grupele de vârstă’, a mai declarat Kaja Kallas.

Ea a adăugat că, în plus, Uniunea Europeană dispune de Actul pentru servicii digitale (Digital Services Act, DSA), ‘care mandatează platformele tehnologice să întreprindă cu adevărat acțiuni împotriva conținutului ilegal al dezinformării’.

‘Actul pentru servicii digitale există, trebuie să fie utilizat, sunt în desfășurare proceduri (împotriva platformelor online – n.r.), dar cred, de asemenea, că trebuie să ne mișcăm mai repede pentru a transmite un mesaj clar privind motivul pentru care avem aceste reglementări, iar acesta este de a ne proteja cu adevărat democrația, care este în permanență tot mai atacată’, a conchis șefa diplomației UE.

Recomanda 3

3 Comentarii

  1. Ascultă, phă! Tu măcăne mai puțin că poate-i stârnești pe ruși să ceară Băltoacele pe care Petru cel Mare le-a cumpărat PE BANI de la suedezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.