Șeful Biroului Interpol de la Chişinău, reținut

sursa foto TV8

E firebere mare la Chișinău. După ce ieri o anchetă inside scria că un la conducerea Armatei Moldovei a fost un spion al rușilor, astăzi, lucrurile continuă cumva în același ton.

 

TV8 Moldova scrie că șeful Biroului Interpol de la Chişinău este unul din cei patru reținuți în ancheta ce investighează protecția persoanelor date în căutare internațională contra milioane de dolari. Viorel Țențiu a fost adus în fața instanței, iar procurorii cer 30 de zile de arest. 

La ședința de judecată sunt prezenți și procurorii de caz: Veronica Dragalin, Vasile Plevan și Roman Porubin.

Țentiu este cercetat pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, prevăzută în art. 324, al. 3 b și c din Codul penal.

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție din Moldova, a anunțat luni că mai mulți funcționari moldoveni sunt bănuiți că fac parte dintr-o grupare criminală care a perceput milioane de dolari pentru a ajuta persoane date în căutare de Interpol să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova.

Mai exact, alertele emise de Interpol se radiau pentru ca cei dați în căutare internațională să poată intra în țara noastră. Ulterior, acestora li se conferea statut de refugiat sau azil politic. Potrivit șefei Procuraturii Anticorupție, ieri, în urma a zeci de percheziții au fost reținute patru persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. Poate acum e mai clar de ce a venit Blinken recent la Chisinau cu 50 de milioane de parai in sacosa- a si specificat, pentru „reforma” in justitie, adica punerea justitiei sub obroc transatlantic, exact ca in Romania.
  Dupa ce ai pus gheara pe justitie, banci si presa, dai asaltul la structurile militare, epurandu-le de orice elemente neprietenoase, a se citi afara oricine nu executa fara cracnire ordine de peste balta.
  Elementar, draga Watson. O reteta arhicunoscuta deja de implementare a „democratiei”.

  Noul stat astfel aparut are o comanda dubla, exact ca si instructorul de la scoala auto. In caz ca soferul din vitrina, pus acolo sa creada multimea ca democratia e pe bune, refuza sa execute ce i se cere sau deviaza, pac! instructorul din umbra pune frana.
  Nu e mare smecherie. Un mecanism ca toate celelalte, care poate fi si el oprit. CA TOATE MECANISMELE.
  Trebuie doar sa nu refuzi sa-l vezi. Cu politica strutului nu se ajunge nicaieri.

 2. în Moldova ? Da’ KooKooveaua ? Da’ Portocală ?
  Că Petrov vedem cine e, poartă fustă, măR🤮g…
  ■} Halena- PoMpa 1 -Halena {■

 3. Da domnul pensionar Cristi Danileț pe cine mai consiliază despre metoda protocoalelor, a procurorilor paraditori, a experților care stabilesc prejudiciu din aceeași instituție cu procurorii paraditori, a judecătorilor care se plâng că nu pot da 20 de ani de închisoare fiindcă pedeapsa maximă e de 10 ani….

 4. Hai ca era tare bossu’! Bre pauliene, axoane, maxtoare, miolingipio, asta nu-i cumva de la voi din raion, coleg la scoala ajutatoare de tractoristi, cu cimpetenta pe trollat site-uri romanesti? Hm, vedeti ca se cam strange latul mulogilor, acu pun astia coșu’ pe voi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.