Șeful CCR, gest dubios

imunitate judecatori CCR

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a relatat la Prima TV despre momentul în care Marian Enache, actualul preşedinte al CCR, şi-a început cariera politică.

Marian Enache, preşedintele Curţii Constituţionale, a fost primul preşedinte al CPUN-ului la Vaslui. Un om echilibrat. Era avocat de meserie. Mulţi aruncau tablourile (lui Nicolae Ceauşescu – n.r.). El nu. A fost echilibrat”, a afirmat Adrian Porumboiu. 

CPUN a  fost un organism provizoriu de conducere a României ca urmare a Revoluţiei din 1989. A funcţionat până pe 20 mai 1990, când au avut loc primele alegeri. După modelul central, s-au constituit Consilii Provizorii de Uniune Naţională în fiecare judeţ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

 1. „Șeful CCR, gest dubios”

  Care este gestul dubios, nu arunca tablourile fostului sef ? In toate functiile importante ati pus fosti comunisti, fosti turnatori la vechea securitate, santajati de noua securitate si dupa 33 de ani v-ati trezit sa va plangeti ? Ce este mai bine: sa-i schimbam pe aia nechimbati sau pe plangaciosii astia impotenti ca n-au fost pusi ei, ca si ei au fost peceristi si ei au turnat ? Dupa 33 de ani !!!

 2. @tomlin E plina tara de drogati care cred ca democratia seamana cu ce-i in capetele lor seci. Ametitii astia isi imagineaza ca daca scapam de fostii comunisti vine vremea drogatilor o sa fie mai bine. Ma tem ca ne vom aminti cu regret de vremurile de dinainte de 89 cand vom vedea numai drogati in jurul nostru. Doamne fereste!

 3. Adică acele Consilii județene au ieșit din spuma mării? Normal ca sunt oameni aleși, noua nomenclatură! Adevarat echlibrati , adica obedienți.

 4. @XXX > cata dreptate ai se vede in situatia Romaniei, ultima dintre cele 27 de tari din UE si dupa locul 100 in lume la vaccinare !!! Nu te contrazic, te subliniez, este succesul fostilor ceausisti, actualii liber-democratii. Atentie, doar, urmeaza liber-pseudolegionarii !

 5. Oare duamna Lia Savonea unde o ţine icoana făcătoare de minuni cu Tovarăşul Iosif Vissarionovici Stalin? La birou? Acasă? Sau în suflet?

 6. de ce s-a scris acest articol?ȘI DACĂ S-A SCRIS,DE CE NU S-A PROPUS DESFINȚAREA CCR -CĂ NU FACE ALTCEVA DECÂT SĂ-ȘI AUTOLEGIFEREZE SPECIALELE ȘI SALARIILE URIAȘE ,ȘI SĂ ILEGALIZEZE IMPOZITELE ȘI DĂRILE SUPERBOGAȚILOR…

 7. NICI azi NU E EXPLICABIL cum
  ROMANIA a pierdut straniu … 4 milioane de adepri ai un ei IDEOLOGII PCR_iste … avand chiar CARNETE DE MEMBRU ?
  Cum naiba e romanula atat de superficial ?
  Cum naiba s-au 8doar) prefacut (?) 4 milioane de romani DECENII ca cred in ce pretindeau ca cred ?
  Sa fie romanii ca NATZIE exact cum ne descriu stranii ?
  Cum ar explica PORUMBOIU asta ? … faptul ca ala a fost SOBRU-n ce_a crezut decenii si n-a putut, desi gresit, arunca PESTE-NOAPTE la gunoi ce-a (chiar daca) pretins ca crede !
  ATENTIE AMERICANILOR … ENIGMA celor 4 milioane „dez-ideologizati” peste noapate de Iliescu-BUNIKUTZA …nu arata decat ca
  si cu voi , americaneste …romanii pe alta punte cu alt drac pot schimba uimitor de iute , IDEOLOGIC foaia !
  😀 😀 😀 !
  Un popor de jmekri si VICLENi care … ne facem „sincer” frate cu dracul puntii pe care istoric, mereu alta , o trecem ?

  • Adevarul e ca romanii nu s-au doar prefacut ca cred in COMUNISM
   ci n-au avut alt drac cu alta punte … la fel ca la 23 august…cand am vazut ca PUNTEA lui STALIN ne reda Ardealul
   sau ca in ’89 Gorbachiow ne reda libertatea de miscare …sau maine cand vom vedea ca nemtii ne dau material mai mult decat
   bechtelienii !
   Poporul roman nu e IDEALIST …sa duca o prostie perdanta la infinit, dimpotriva … cazul celor 4 milioane de membrii PCR diparuti post-revolutionar FARA URMA … arata ca si 23-august … ca nici americanii acum nu ne sunt sfintio daca nu ne aduc AVANTAJE !
   SHALOM !

 8. Istoric … la 23 august, impotiva ALIATILOR hitleristi 😉🎶 si … cei 4 milioane de PCR-isti „sinceri” lui CEASCA si cu CARNETE DE PARTID platite la zi 😛
  mi-arata NATIONAL_COMPORTAMENTAL ca: romanii se vor descurca iute … schimband la fel de fara urme (ca cei 4 milioane de comunisti disparuti subit) makazul
  in caz ca USA chiar pierde-n UKRAINA ! ❤️❤️❤️
  Nu vorbesc din auzite sau non-fundamnetat, deci ! IQ=? 😉
  Doar fac atent la … „ISTORIA NEAMULUI” ( ca roman si evreu, vad mai bine/impartial decat daca eram doar roman sau doar evreu … de aceea si spun AZI: USR-ul e TOXIC Romaniei desi e subteran … de-al-lor-mei ❤️! SHALOM ! PUP !

 9. … iar vorbesti de „lucruri sfinte” PROPHETULE ! ❤️😢😢

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.