Șeful DNA, acuzat că se face „scut pentru infractori”

DNA a respins ca inadmisibilă plângerea depusă de Cristian Ghinea (USR) împotriva deciziei de clasare a dosarului „BMW-uri pentru Poliție”. Fostul ministru al Fondurilor Europene a reacționat aducându-i acuzații grave procurorului șef al DNA, Marius Voineag.

Mvai, ce surpriză, Voineag e pavăză la Bode şi Predoiu! Cică nu a furat Bode pentru că e de la bugetul nostru, nu de la UE
A răspuns Voineag la plângerea pe care am făcut-o împotriva clasării în Dosarul fraudării achiziției de BMW-uri.
Dom’le, deci Voineag consideră că Voiculescu, care nu avea nici măcar butonul de opt out la comanda de vaccinuri (vezi aici toată explicația link:
a prejudiciat bugetul și îl va purta ani prin tribunale. De show, evident, că nici un judecător normal la cap nu poate decide altfel.
În schimb, Voineag nu îl întreabă măcar pe Bode cum se face că instituția condusă de el a trucat o licitație. Și nu spun doar eu asta. O altă instituție, tot a statului român, a scris negru pe alb într-un raport oficial că achiziția este o golănie. Și mă refer la Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeau, deci nu de cineva de la USR ca să poată plana măcar o urmă de subiectivism. Ministerul Transporturilor a emis o corecție pe fonduri europene – adică atunci când Predoiu va cere banii UE pentru BMW va cere cu 10% mai puțin – ăsta chiar e prejudiciu la bugetul de stat, măsurabil.
Aflu asta din presă pentru că mie nu mi-a comunicat nimic Voineag; iar plângerea pe care am făcut-o a fost respinsă ca inadmisibilă.
Inadmisibil e în primul rând modul de răspuns, prin scurgerea pe surse, înainte ca eu, cel vizat direct, să fiu notificat oficial. Un mod de lucru nedemn pentru aceasta instituție.
Inadmisibil e că Voineag trage după el în mizeria asta și DNA.
Inadmisibil e să vezi cum motivele de respingere sunt nu doar în disprețul drepturilor oricărui cetățean de a ști cum sunt cheltuiți banii publici, dar chiar și hilare pentru orice novice în ale dreptului invocând printre altele și tardivitatea față de data clasării, când legea se raportează la data comunicării. Și după cum știe toată lumea, singura comunicare a DNA a fost ca răspuns la o solicitare din partea presei, deci eram în termenul de 20 de zile când am făcut plângerea.
Inadmisibil e să citesc că Voineag confirmă că dosarul DNA a fost chiar pentru a-l proteja pe Bode, trecând peste EPPO cu încălcarea unui regulament european și a legislației naționale, ignorând că proiectul este unul finanțat din fonduri europene.
Pretextul folosit că banii sunt de la bugetul de stat e o glumă proastă; nu pot să cred că nici el și nici procurorul de caz nu știu care e circuitul financiar în proiectele europene.
Altfel spus, Voineag zice că chiar dacă s-a furat, nu s-au furat bani europeni încă, aşa ca asta e. Csf ncsf! :):)
Inadmisibil e cât de mult poate desconsidera Voineag profesia de procuror, pentru că pe fond, înțeleg din motivele scurse la presă, că da, ar fi ceva acolo, doar că să truchezi o licitație de 98 milioane de lei nu reprezintă o faptă atât de gravă că să fie și infracțiune. La o adică dă ANAP-ul o amendă de câteva sute de lei și gata.
Practic mizeria (am vrut să scriu miza, dar și autocorectul își dă seama de grozăvie) e că îi dă un cec în alb și lui Predoiu să nu mai ceară banii europeni, și în felul ăsta ca să scape și de EPPO.
Inadmisibil e deci cum se face Voineag scut pentru infractori.
Predoiu, cere banii la Comisie că altfel vine plângerea penală pentru prejudiciu! Nu îl acoperi pe Bode, că ajungeți amândoi la pușcărie. Știi că protecția asta nu durează la nesfârșit.
Evident, mergem mai departe în justiție și la Curtea Europeană de Justiție cum am anunțat de la bun început.
Și poate Voineag reușește să îmi comunice oficial, să se noteze că data de contestare curge de când a trimis plicul, nu de când a sifonat la presă, a scris Ghinea pe pagina sa de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

11 Comentarii

 1. EDITURA HUMANITAS
  Cristian Ghinea, Eu votez DNA!
  De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie

  Acum nu mai scrii?

 2. E de bine când se ciondanesc secaturile între ele, dar aici ghinea are dreptate:poate traficantul de case și copii, iohannis, știe mai multe!

 3. Instituții de plastilină.Tot ce ai avut curat în procuratură și poliție ai sanctionat și, cu titluri pompoase, ți-ai proptit băieți dibaci prin justitie(așa zisa).Ai mai și blurat legi din care nimeni nu mai înțelege nimic, despre cum s-o dai la pace cu hoțul si ai un stat eșuat în drum spre America de Sud, numit România.Las că vin klanurile și fac ordine.Potentaților nu le pasă, ba chiar răsuflă ușurați.România, un stat mare, cu bogătii destule, condus de ticălosi cu acordul tacit al guvidului majoritar care înghite orice i se aruncă.

 4. Sefii astia ai procurorilor nu decid nimic personal. Executa doar ordinele primite. Se vede ca mai exista gagautzi care n-au aflat ca justitia (cu precadere procuratura) a fost si a ramas anexa securitatii.

 5. USR este învăţat să dicteze în DNA, ca pe timpul lui Coldea şi a lui Kioveşi, iar când nu i se execută comenzile face spume. Au fost sute şi sute de dosare gen „PONTA”, pentru care s-au cheltuit sute de milioane de euro, a răspuns vreodată procurorii că au executat acele comenzi idioate ale unuia ca Cristian Ghinea. Văd că Cotidianul lui Nistorescu s-a tefelizat rău de tot.

 6. O mizerie, orice zicere a unui de la USR este imediat prezentată cititorilor ca pe un mare adevăr. Pentru Cotidianul, Ciolacul e un şobolan, un măscărici, pe când salvatorii ţării sunt Durlă, Ghinea, Ghiorghiu.

 7. Cristian Ghinea omul Monicai Mcovei,bursier Soros,a ajuns sa-i faca Cotidianul USRist bezele:))
  Comicarie mare,sorosistii se intilnesc unde nu te astepti,deci si suveranistii sunt tot sorosisti

 8. Ba tampitilor,degeaba tabarati pe Ghinea si-l blamati,toata Tara stie ca Bode mana-n mana cu Esuatul,a pus la cale pe fata fara teama, manaria cu achzitia BMW urilor dela pretinul penal al Esuatului.Hotii fac galerie sa aburesaca adevarul,sa-l piarda in ceata.Tehnica securista verificata de zeci de ani de zile.

 9. Ba tampitilor,degeaba tabarati pe Ghinea si-l blamati,toata Tara stie ca Bode mana-n mana cu Esuatul,a pus la cale pe fata fara teama, manaria cu achzitia BMW urilor dela pretinul penal al Esuatului.Hotii fac galerie sa aburesaca adevarul,sa-l piarda in ceata.Tehnica securista verificata de zeci de ani de zile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.