Șeful DNA, dat de USR pe mâna ANI

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus luni o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate, în care solicită efectuarea unui control în legătură cu averea şefului DNA, Marius Voineag, după ce procurorul a apărut într-un interviu cu un ceas de lux la mână şi a primit la o petrecere de botez suma de peste 100.000 euro.

„Am venit la ANI pentru a depune o sesizare în privinţa averii procurorului şef DNA, Marius Voineag. Domnul Voineag a declarat înt-un interviu că deţine un ceas în valoare de aproximativ 3.000 de euro pe care nu l-am regăsit în declaraţia de avere. Probabil este în zona de bijuterii, este neclar. La fel de neclar este sau cea mai gravă suspiciune în ceea ce îl priveşte pe domnul Voineag se ridică în zona de petrecere botez. Domnul Voineag spunea că se va ocupa în fruntea DNA de peştii mari. Mie mi se pare că el este un peşte mare, care face o nuntă sau face o petrecere de botez ca pe o nuntă. Nu ştim care au fost darurile, nu ştim care sunt persoanele care au venit la această petrecere, nu ştim cât a costat masa şi dansul cum se spune. În declaraţia de avere, pe lângă multe terenuri, apartamente, este un bugetar de lux domnul Voineag, şeful DNA declară o petrecere de botez, repet, ca o nuntă, undeva la 500.000 lei”, a afirmat Emanuel Ungureanu în faţa sediului ANI.

El îl mai acuză pe şeful DNA că a „trântit” un dosar care îi viza pe doi generali SRI, în legătură cu achiziţii în pandemie şi se întreabă dacă la acea petrecere de botez au fost şi „nişte generali SRI”.

„Trebuie să vedem cine au fost invitaţii la această petrecere, cine a dat darul şi dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecţie. Aşa cum domnul Voineag crede în dosarul vaccinurilor şi eu cred că, în această declaraţie de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante, care trebuie oricum verificate foarte atent, pentru că domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate. Deocamdată, din declaraţiile lui, nu este foarte clar care este sursa unor sume de de bani”, a mai spus Ungureanu.

Recent, Marius Voineag a venit la un interviu cu un ceas de lux şi a spus, la întrebarea jurnalistului, că l-a costat 17.000 de lei.

În ultima declaraţie de avere, Marius Voineag a menţionat o casă, două apartamente, două terenuri, două maşini şi bijuterii în valoare de 6.000 de euro.

De asemenea, el a trecut suma de 500.000 lei dintr-un antecontract vânzare-cumpărare imobil în Voluntari şi 502.500 lei, bani primiţi în urma organizării unei petreceri de botez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

12 Comentarii

  1. Ce-mi place mie la bugetarii astia de lux, cum fac ei petreceri de botez la care primesc costul educatiei puradelului in locuri ca Oxford, Cambridge, Harvard… cu 18 ani de dobanda teoretic le mai si ramane ceva.

  2. Nicio problema, impricinatul se va cerceta singur, se rezolva. Doar de aia e la postul respectiv, sa vegheze.

  3. Circul între bugetarii de lux, continua! Bă, ce boala v-ați ales, dezmembrărilor departe de viață normală a cetățenilor obișnuiți, dezunanizatilor?!

  4. Eu cred mai degraba ca dlui Ungureanu i s-a urat cu binele !.. Incet, incet, cu binisorul, va fi pieptanat si dl Ungureanu. Oricum nici dansul n-a inceput sa cante singur la aceasta masa. Cineva i-a strecurat la ureche comanda si acum asteapta sa vada ce foc va iesi. daca va iesi. Totusi nici dl Voineag nu este de capul dansului acolo si are cine sa-l apere de inconstientii zilei. In rest… e perfect!. Va veni primavara si cu ea vine si bogatia naturii : loboda, urzici, mara!. Mai rar baieti si mai imprastiati…

  5. Vai ce sperieturǎ am tras! Eu credeam cǎ a reclamat-o pe Kovesi, apǎrǎtoarea dretǎții din UE🤣 Bine cǎ n-a fost ea!

  6. Din cauza asta tinerii cu ceva pregatire profesionala trebuie sa emigreze.Tinerii bine pregatiti profesional, integri, nu au nici ce mai mica sansa de a avea o viata decenta in rromanistan.Emigrati, emigrati, emigrati

  7. Hopaaaaaa, s-a destrămat lanţul de iubire DNA-USR? Nişte nestatornici dom’le!
    GRUPUL TALIBAN AL DNA TREBUIE MUSAI SĂ ÎNŢELEAGĂ CĂ MADAMA CARE ACUM POARTĂ ÎN PIEPT CULORILE UCRAINEI PE LA BRUXELLES A DINAMITAT CREDIBIITATEA ACESTEI INSTITUŢII. GRUPUL TALIBAN DE LA DNA AR TREBUI SĂ EXCLUDĂ DIN INSTITUŢIE TOŢI PROCURORII POLITICI! PENTRU DNA CULOAREA POLITICĂ A CELOR CERCETAŢI NU TREBUIE SĂ CONTEZE. HOŢII SUNT HOŢI, CHIAR DACĂ SUNT LIBERALI PSD-işti SAU LIBER-SCHIMBIŞTI!

  8. Oriunde mă, să scape din tara asta inapoiată unde domnesc diplomele de la tarabă, beizadelele, amantele, mă. „Noul director al Portului Constanța: un licențiat în științe agronomice, fost angajat la RATB și în Primăria Capitalei”. Cine sa munceasca ma sa tina atatia paraziti ai bugetului de stat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.