Șeful NATO: Putin a pierdut Ucraina pentru totdeauna

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, afirmă că Rusia a pierdut Ucraina pentru totdeauna ca rezultat al războiului şi nu va fi capabilă să-şi atingă obiectivele militare în pofida unui efort masiv al armatei sale făcut după invadarea Ucrainei în februarie anul trecut.

”Întregul obiectiv al acestei invazii a fost de a împiedica Ucraina să se îndrepte spre NATO şi Uniunea Europeană. Ucraina este acum mai aproape ca oricând de NATO şi de Uniunea Europeană. Aceasta este o mare înfrângere strategică pentru Rusia”, a declarat Jens Stoltenberg într-un interviu acordat agenţiei de presă germane DPA.

”Preşedintele Putin a pierdut Ucraina pentru totdeauna”, a accentuat înalta oficialitate a Alianţei Nord-Atlantice, referindu-se la faptul că timp de decenii Rusia a privit Ucraina ca parte a sferei sale de influenţă.

Fostul premier norvegian s-a declarat convins că Ucraina îşi va atinge în cele din urmă obiectivul de a adera la NATO.

Pe de altă parte, Stoltenberg a remarcat că Rusia plăteşte deja un preţ ridicat pentru războiul lansat contra ţării vecine. ”Rusia a pierdut sute de avioane, mii de tancuri şi 300.000 de militari. Economia rusă a slăbit. Rusia este mai izolată politic. Inflaţia este sus, nivelul de trai e jos”, a spus el.

Totuşi, Jens Stoltenberg a avertizat că războiul va mai dura, adăugând că nu există semnale că Putin îşi va schimba atitudinea, chiar şi după previzibila sa realegere la viitoarele alegeri prezidenţiale ruse din 17 martie 2024.

În acelaşi timp, Ucraina a ”arătat că se poate apăra, poate riposta oricât de mult timp, în special atunci când primeşte arme din Germania şi de la numeroşi alţi aliaţi din NATO”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

80 de Comentarii

 1. După ce devine Ucraina membră NATO se integrează în NATO și Rusia.

 2. Eșecul operațiunilor rusești în Ucraina de a atinge obiectivele maximaliste ale președintelui criminal rus Putin, nu este o condiție permanentă și doar sprijinul continuu al Vestului pentru Ucraina poate asigura că obiectivele lui Putin rămân de neatins. Antony Blinken a declarat pe 20 decembrie că Putin nu a reușit să-și atingă obiectivul principal de a „șterge Ucraina de pe hartă și a o subsuma Rusiei.” Armata rusă nu a reușit să forțeze Ucraina să capituleze în fața Obiectivele maximaliste ale lui Putin
  -a înlocui guvernul ucrainean cu unul acceptabil de Kremlin sub apelurile voalate la „denazificare”,
  -de a distruge capacitatea Ucrainei de a rezista oricăror cereri viitoare ale Kremlinului în temeiul cererilor de „demilitarizare” și
  -de a interzice dreptul Ucrainei de a-și alege propria diplomație și Parteneriate militare în temeiul cererilor de „neutralitate” ucraineană.
  Kremlinul a urmărit, de asemenea, obiective suplimentare nedefinite pentru cucerirea teritorială în Ucraina, care au dus la anexarea ilegală a unor părți din regiunile Lugansk, Donețk, Zaporizhia și Herson
  ​Putin a subliniat recent faptul că obiectivele sale maximaliste în Ucraina rămân neschimbate, iar Putin și înalți oficiali ai Kremlinului au exprimat din ce în ce mai mult retorica expansionistă, indicând că urmareasc noi cuceriri teritoriale ale Rusiei în Ucraina.
  O victoria rusă în condițiile lui Putin prevestește anexarea pe scară largă a Ucrainei la Rusia și ștergerea totală a unui stat ucrainean

 3. Păi eu aș fi mai intresat de ce zice cornutul despre viitorul NATO,.Nu cred că alde belicoși comercianți cu arme au mare viitor intr-o lume civilizată.. America să stea frumușel in interiorul granițelor sale. nu are treabă nici dreaqu cu ei..

 4. Am impresia că la NATO Jens Stoltenberg se joaca cu Nintendo în timp ce Geoană îl ascunde pe cumnatul infractor căutat de Interpol. Ăștia sunt deconectați. Rusia NU ESTE în război cu Ucraina ! Să-i ferească Domnu să-i provoace pe ruși la război. NICIODATA Ucraina nu o să fie în NATO.

 5. nu e de mirare ca europenii is inlocuiti de musulmani si africani. mai ales aia din nord is in moarte cerebrala. walking zombies cum ar spune americanii

 6. In lipsa de ajutor concret a dat-o si asta pe propaganda (adica gogoshi, sforaieli, minciuni).

 7. Ajutorul american si european vor incepe de anul viitor fara discutii inutile cu Ungaria
  Rusia va pierde mai multi soldati anul viitor, ca nu mai sunt mercenarii lui Prigojin asasinat de Putin,recrutii sunt carne de tun
  Ucraina va devebni stat UE si va fi primit in NATO

 8. Totuși 300000 de tineri morți este înfiorător pentru o țară ca Rusia..Basca tot pe atâția schilodiți,pe care familiile lor nu mai pot conta pentru subzistenta.Voi nu realizați prețul plătit, pentru nimic ,de către ruși?Chiar atât de orbi sunteți,fii ai unor mame rele de musca?

 9. Un „geoană” suedez delirează.PS= salutăm dispariția (și a) presei românești. Conform dorinței LOR….

 10. Rusia face un lucru foarte firesc…Se opune Expansiunii NATO, expansiune recunoscuta explicit de Stoltenberg. Se opune platind cu viata, nu doar cu saracirea!!!…Ce poate sa faca o Tara cand asupra ei vine o Expansiune militara gen NATO? Sa se supuna si sa devina un sklavete fericit ca Romania…Sau sa nu se supuna, sa lupte pentru Suveranitatea, Libertatea si Identitatea ei, cum face Rusia, cu toate pierderile inerente, umane si materiale….Ce a facut Europa in fata lui Hitler? Majoritatea s – a supus fericita….Rusia / URSS s – a opus cu sacrificii enorme…Dupa Victorie, Rusia va deveni cunoscuta si admirata in Lumea libera de Americanism, asa cum a devenit pe vremuri URSS in lumea eliberata de nazism..

 11. Ăsta e pe substanțe rău de tot şi a ajuns complet prăjit!

 12. Dupa o invazie nejustificata si masacrele odioase comise impotriva unor frati tot de sange slav, ucrainenii ii vor ura pe veci pe rusi.
  Putina a facut ceea ce fac toparlanii de la noi: cand nevastele nu-i iubesc, atunci se pun cu batuta pe ele. Ganditi-va cum ne-ar privi moldovenii de este Prut, daca am face cu ei ceea ce fac rusii acum in Ucraina. Sau daca cehii ar face la fel ca rusii fatza de slovaci.
  Nu-i adevarat ca Putinantropul a invadat Ucraina incercand s-o opreasca sa adere la NATO. A invadat-o din cauza ca asta este si va fi pe veci politica Rusiei hraparete: sa se umfle ca o capusa cu teritoriile vecinilor mai slabi militar……[Rumburak]

 13. Care NATO (editat)?…n-ai zis tu că NATO va apara fiecare centimetru pătrat al vreunei țări NATO atacate de inamici?…
  Păi cum rămâne cu gropile de 1,5 metrii păstrați făcuți în deltă de dronele căzute..câți centimetrii păstrați sunt în într-o groapă de 1,5 metrii păstrați?…

 14. Zi-se “competentul” care a planificat și avizat hahaha “contra-ofensiva”.

  Deci e clar cum stau de fapt lucrurile

 15. Ceea ce inseamna ca U.E. si S.U.A. au pierdut razboiul.
  Rusia a anexat un teritoriu de marimea Greciei iar Ucraina e distrusa.
  Pa si la revedere.

 16. Care 300 000 rusi morți? E vorba de miliiuane dacă nu chiar zeci de miliiuane, bașca tot armamentul e praf..Asta in timp ce Urkaca n-are nici un mort, sunt la porțile Moscovei, ataca neîncetat cu armament autonom iar urkacii sunt la plajă in Caraibe… Putin are j’de cancere, economia rusă e la pamant, faptul ca livraza Chinei petrolul și gazele pe care(sanchi) Europa nu u le mai vrea e propaganda rusească. In schimb in casele europenilor e cald(…) cum n-a fost nicicând. Asta gratie gazului lichefiat livrat gratis de către Li🌈icia….Trai pe vatrai, nineacă…

 17. Rusia disparea daca accepta intrarea in NATO a Ucrainei….NATO e bloc militar nu e copil care vine cu sorcova. NATO are in spate Complexul Militaro Industrial al SUA…NATO vrea sa impuna Dictatura Planetara Americana in Lume…..Rusia se salveaza daca supune Ucraina…In 50 de ani lumea uita, asa cum a uitat si Colonialismul clasic care a exterminat popoare intregi…Cine vrea sa ramana in Istorie trebuie sa lupte…Nu e suficient norocul.

 18. E clar că unii trăiesc intr- o lume paralelă.Șlițănberg e vaccinat cu whisky de Casa Albă și delirul e ceva normal la el.Mai greu e cu logica la drogatii de gen…

 19. ILEGALUL secondat ideologic de o ODRASLA de GENERAL de Securitate dejecteaza o tampenie colosala, tinandu-i de fapt isonul lui Rasputin care doreste RECONSTITUIREA IMPERIULUI COLONIAL BOLSEVIC URSS la dimensiunile avute in 1991 cand prin „destramarea inscenata” pentru scoaterea din scena a lui Gorbaciov, responsabilul pentru ETAPA I a DIVERSIUNII DE LA MALTA unde promisese NU NUMAI ELIBERAREA COLONIILOR EXTERIOARE URSS, ci si A COLONIILOR COMPONENTE!!!

  Dupa ce s-au incasat timp de doi ani din 1989 MIILE DE MILIARDE de dolari convenite, a putut fi DETRONAT Gorby, in felul acesta DEVENIND NULE „INTELEGERILE”!!! Si asa URSS s-a REBOTEZAT CSI, o titulatura de o abjectie montruoasa, VECHILE COLONII NEDEVENIND „independente” si nefiind o „comunitate”!!!

  Si uite asa, prin hocus-pocus a fost inselat/TALHARIT de MIILE DE MILIARDE OCCIDENRUL!!! SCLAVETII SOVIETICI sustinand INVERS, ca Gorby si urmasii ar fi fost „pacaliti”!? Ne volnicilor, Gorby promisese TRECEREA LA DEMOCRATIE, democratia conform MACULATURII TATUCULUI vostru Marx nefiind posibila in IMPERII!!! Fiind previzibila, dupa reconstituirea MASCATA, dar PARTIALA, a URSS ca NOUL SATRAP STALINIST, asa SUGATIVA cum a fost Eltzin, SA FORTEZE REFACEREA, dupa reinglobarea COLONIILOR „eliberate” a URSS-ului din zilele IMPERRIAL-BOLSEVICE de GLORIE GENOCIDARA!!! Cine pe cine a pacalit sclavetilor sovietici? Acum intelegeti de ce COLONIILE NU VOR INAPOI LA COTETZ si de ce NATO si UE sunt decise sa le SATISFACA DORINTA ADERARII?

 20. Acest individ de la NATO nu poate fi sanatos la cap.
  E clar.

 21. Si in 2024 sa mai fie schimbari spectaculoase in pierderi sau castiguri teritoriale, fie de o parte, fie de alta.

  Daca mai stau 2-3luni se poticnesc intr-un oras mic si lipsit de importanta pe zecile de mii de morti, asa va muri si razboiul. Sau resursele consumate pe razboi. Armele si munitia se mai pot fabrica sau importa, oamenii pregatiti nu apar imediat. Sau deloc.

 22. 300.000+ militari rush morți in aceste război nu sunt de natură a sensibiliza în vreun fel pe kaghebistul de la kremlin . Istoric rușii sunt obișnuiți cu biciul și lipsurile .
  Un general chinez a spus ca Putin nu va câștiga războiul din Ucraina dar nici nu va fi învins .. adică detronat . Se va urma modelul altor conflicte înghețate din spațiul ex sovietic .

 23. Când clona, Rumburakul, Prostia și Veorica (aka ghițanul de Marghita) p.r.o.st.e.a.Z.ă obișnuitele GENIALITĂȚI,
  E LIMPEDE PENTRU TOATĂ PLANETA:
  Urcacii ÎNFRÂNGE iar !
  Ca la Mariupol, zSoledar, BahmutZ, Mariinka samd.
  măRog…😂

 24. Rusia lupta pentru Libertate…Rusia lupta pentru Suveranitate…Romania e o tara ocupata militar, economic si politic…

 25. Dacă NATO ar avea un Iliescu ar zice că acest individ este „prostănacul” NATO. Mai curând NATO a pierdut pentru totdeauna Ucraina ca membru, deoarece , dacă mai rămân în vigoare criteriile de aderare, nu sunt admise în organizație state care au probleme de frontieră nerezolvate. Cât despre pierderile suferite de părți, insul se plânge de pierderile Rusiei, care pe lângă faptul că sunt mult umflate, numărătoare tip Pristanda, dar nu zice o vorbuliță despre pierderile Ucrainei, atât în oameni cât și în tehnică de luptă, dependența lor totală de livrările, devenite între timp anemice, făcute tocmai de către cei pe care-i reprezintă. Rusia, pe lângă faptul că are o resursă umană mult mai mare care să asigure continuarea luptelor și nu se confruntă cu fuga în masă a viitorilor recruți pe afară, mai are și o puternică industrie de apărare, susținută de o bogată resursă de materie primă necesară, ba mai poate achiziționa și de pe la alții, având fondurile necesare, Ucraina se află la sub limita continuării ostilităților. Lipsește și rezerva de înlocuire a pierderilor umane, dar și posibilitatea de a asigura frontul cu cele necesare, mai ales a muniției, pe lângă lipsa totală a forțelor aeriene și antiaeriene, și care nu prea au cum să le rezolve. Mai lipsesc și banii, ca să fie meniul dezastrului complet. O spuneți voi, nu aflăm aceste lucruri de la Putin. Scor categoric în favoarea Rusiei. (editat) dacă nu ști nici măcar situațiile de mai sus, iei dolarii/euroii degeaba de la NATO:

 26. E pacat sa va pierdeti vremea ascultand-ul pe (editat) asta. Cred ca exista un QI max a nu fi depasit, conditie obligatorie la angajare nato. Stilul lui geoana, ce mai…..
  Vechiul proverg romanesc: prostul daca nu-i fudul, nu-i prost destul.

 27. Ucraina nu trebuie grabita, sa stea ,sa se apare si sa toace rusi.Rusii pot fi izgoniti,invi si nu! Izgoniti asa cum au fost din Afganistan si americanii in Vietnam, cum? au fost tocati decimati,zilnic,zi de zi…picatura chinezeasca..pana cand au plecat dupa pierderi numeroase ce ameninta stabilitatea statului. De atacat nu are sens,deocamdata..rabdare,rabdare si iar rabdare. ..sau tocare,tocare si iar tocare peste tot.Lupte de gherila in toate teritoriile ocupate de ce nu si in Rusia. Propaganda pro UA..opriti va!nu faceti bine grabindu i ca sa demonstreze ce? …rabdare si tocare

 28. Are romanu Libertate? Nu cred….Daca ar avea s – ar opune pierderii Suveranitatii tarii lui…Libertatea romanului se rezuma la proslavirea Ocupantului… Nu e nevoie sa fii liber pentru a proslavi ocupantul, pentru a proslavi pe cel puternic.
  Nu devii si tu puternic daca proslavesti pe cel puternic… O sluga nu poate fi om liber, e doar un servitor.

 29. Am vrut sa zic despre tipul asta ca ca a cazut in cap.
  Dar mi-a luat-o cineva inainte!

 30. @ Charlie…Hai sa vorbim de coloniile Sovietice…Romania ex comunista, cu relatii economice mai mari in Vest decat in Est, cu Ceausescu care il lua la palme pe Gorbaciov, URSS nu detinea proprietati in Romania, Fara trupe sovietice pe teritoriul roman….Romania de azi, Colonie americana, cu zeci de mii de Trupe straine pe teritoriul sau…jumatate de Romanie de azi este proprietate straina, Guvernatorul Johanis nu e Presedinte. Colonia Romania NU are voie la relatii economice nedorite de SUA.

 31. ….NATO e in moarte clinica,salvarea prin minciuni nu mai merge.SUA traieste numai din razboaie,vanzari de arme,minciuni si abuzuri democratice.
  Slugile romanesti se dau de ceasul mortii,viitorul lor e incert

 32. „Ukraina este acum mai aproape ca oricând de NATO și UE” ??!! Ăsta e glumeț rău de tot !Va ajunge Ukraina și Zelensky în UE când își va schimba Niprul cursul…

 33. Stoltenberg nu pierde nici un prilej de a ne demonstra ca e IDIOTUL PERFECT. E adevarat ca din spate vine puternic Geoana, contracandidat.

 34. @ axon – 14.46 ,
  din pacate saitul acestui ziar nu-mi permite sa-ti dau o replica pe masura excelentului tau comentariu.
  Asadar , incerc aici sa-ti intaresc ideile si sa te incurajez sa continui .
  Felicitari – pentru respectul fata de Adevar.
  AXON = esti Nr 1 .

 35. Romania va mai fi Libera doar atunci cand se va reface Echilibrul Strategic demolat prin Expansiunea NATO la Est dupa 1990…Echilibru Strategic inseamna echilibru intre SUA si Rusia…Doar o Rusie puternica face o Romanie Libera….Ucraina nu conteaza in ecuatie, nu ar fi decat o Colonie in plus…

 36. Pai daca „Ucraina este acum mai aproape ca oricând de NATO şi de Uniunea Europeană”, cum spune acest „intelept”, inseamna ca si reciproca e adevarata, si NATO şi Uniunea Europeană sint mai aproape ca oricind de Ucraina ! Privind poza din articol, credeti ca acest lucru ar trebui sa ne faca fericiti ? …

 37. @ Rammstein 16:12
  Ce lupte de gherilă, Tataie, când Donbasul și Crimeea, ba hiar și Odesa sunt locuite de Ruși ?
  Pe care „poporul superior” Urcac îi bombardează Zilnic, de-a’n PoowliTehnica Ieșeană a lu’ Rumburak. Sau i-au ars de vii în Casa Sindicatelor ?
  Ești o clonă ? Că parcă aveai MANSARDA întreagă…măRog…😜

 38. Drogatul a incurcat lucrurile. Europa e cea cu inflatie ridicata si nivel de trai scazut, din cauza razboiului. Si NATO e cel care isi poate lua adio de la Urcaina.

 39. Ucraina trebuie ajutată pe cât posibil pt că războiul ruso-ucrainean e foarte util României, strategic. Ne lasă timp pt înarmare, ne ajută în timp real să pricepem cum e războiul modern și să ne adaptăm forțele la noua realitate militară, îi face pe aliații noștri să înțeleagă poziția geostrategică a României, ne aduce investiții pt porturile de la Dunărea de jos și M.Neagră, pt baze militare, ne permite să fim mai mult băgați în seamă la nivel UE/NATO, ajută R. Moldova să se apropie de România și UE. Cele 15 state UE/NATO care chiar trimit arme în Ucraina vor continua să o facă deși în cantități reduse. Iar statele UE care vor și pot vor trimite treptat și miliarde de euro ajutor financiar.

 40. A fi patriot roman inseamna a face tot posibilul pentru ca Ucraina sa reziste-o bariera in fata barbariei si neomeniei!

 41. Romania a fost in 1916 intr-o situatie mai rea decat Ucraina, cu armata distrusa si aproape tot teritoriul ocupat de inamic si pana la urma tot a castigat. Ucraina va castiga si ea pana la urma.Numai trolii prorusi cred alminteri.Nu merita băgați in seama.Un scuipat în mecla,da.Nu scrie nicaieri ca trebuie sa castige azi, maine sau anul viitor, importante e sa castige atunci cand stie ca poate sa o faca. Sa nu piarda ca Romania in 1916-1918 800.000 oameni.

 42. Comentarii de hobo rus, fratiorii lui nu sunt in stare de doi ani sa castige, mai mare esec ca Rusia sub Putin nu exista. Miroase a rus perpelit, lovely smell.

 43. Stolten (latina stultus) = lipsa de inteligenta, irationalitate, lipsa simtului practic, obtuzitate mentala etc

  Muntele de prostie conduce un pact militar care nu a castigat vreun razboi. Cand doi se bat, prostul striga: da-i mai tare ca nu-l doare. Sic rusilor ca nu puteti da cat poate ucraina incasa. Rau e ca oalele sparte le platesc prostii.

 44. Trebuie ca UE şi NATO să se integreze în Ucraina, care este apărătorul nostru suprem împotriva pericolului hoardelor ruseşti cotropitoare, sub comanda înțeleaptă a Comediantului Pianist Galactic. Stoltenberg e un vizionar, de aceea are mereu dreptate. Şi Geoană e foarte bun, chiar şi când joacă şeptic, de aceea trebuie să îl votăm să ne fie preşedinte. Iliescu a exagerat când l-a făcut prostănac, dar noi îl susținem.

 45. După ce l-a clonat pa axon @ 17:25, ghițanul de Marghita renunță la fusta Vioricăi Bălteanu și se mută la Suceava, în rochia Florinei.
  Eu v-am tot spus că e un travestit 🌈, da’ voi nu vreți să mă credeți…măRog 😜 [°°°RumBurKaK -trolaK UrKaK – RumBurKaK]

 46. Jens Stoltenberg viseaza ,sau inca nu este suficient de constient ce se intimpla in acest conflict militar intre Ukraina si Rusia in acest moment.Ne spune exact citi soldati rusi au murit ,cit armament militar rusesc a fost distrus,dar uita ,sau se face ca nu stie, citi gindaci ukrainieni au murit ,sau cit armament le-a tocat marunt Putin ukrainienilor.Tot ce le-a trimis NATO ukrainienilor a fost distrus si la fel toate miliardele de dolari trimisi de americani ,au fost tocati de Zelenski . Ca sa fie primita Ukraina in EU si la fel in NATO ,occidentul trebuie sa schimbe legile si regulamentul de aderare ,ceace nu cred ca o pot face doar de dragul Ukrainei.

 47. Asta-i un mare cretin, iar noi suntem niște iobagi. Ne spune în față ca vor să declanșeze al III-lea război mondial! Ce cretin… Sper să-l ducă dracul acolo unde îi este locul!

 48. Jens Stoltenberg este un idiot.
  Inca din 2008, cand s-a avansat ideea intrarii Ucrainei in NATO, Putin a spus: Ucraina poate intra in NATO dar fara Crimeea, Donbas si porturile maritime.
  Asa ca, eu zic ca scopul Rusiei este aproape indeplinit.

 49. Rusia e un imperiu ce se destrama din 1990. Ca mai toate imperiile, odata cazut nu se va mai ridica niciodata. Doar ca acest lucru nu il intelege criminalul de Putin si clica lui care conduce Rusia. Actualul razboi dateaza din 2014, de aproape 10 ani si e vremea sa se termine.

 50. ..finalul acestui conflict va avea implicatii puternice in Romania.Iata cateva..
  pensionarea la 65 de ani nu la 45
  dispar pensiile speciale si sunt returnate
  se redeschid fabricile romanesti
  se interzice vanzarea terenurilor agricole la straini
  incep sa se reintoarca romanii plecati

  intrebare…cine ar tb sa castige pt ca toate acestea sa se implineasca?

 51. @Vasile
  Sa intelegem din ceea ce scrii ca ar mai fi imperii care se pregatesc sa cada!?
  La care anume te gandesti?

 52. Florino de Șușeava, văd că te doboară (aici verbul din replica populară sună altfel!!?? da nu-mi dă voie Redacția s-o reproduc) grija de soarta Ucrainei. Dar de bijuteriile românești (nordului Bucovinei cu Cernăuțiu, Herțea și Hotin, Bugeac) care abia mai respiră sub jugul prieteniei (sic) ucrane unde te doare? Oricum dacă te referi la finalul fericit al Marii Uniri și vrei ca de aici să prezici victoria Ucrainei, s-ar putea să te înșeli cu brio. De ce nu știi tu că, într-o f mare măsură, trebuie să-i mulțumim tovarășului Lenin și bolșevicilor lui care chiar au făcut o Revoluție și una chiar mare, pencă au dărâmat capitalismul criminal din Rusia. Cum? Iată cum. Proclamând el principiul autodeterminării națiunilor din Rusia, Basarabia și Bucovina au putut hotărî Unirea cu patria mamă. Și țările baltice au putut să se desprindă de Imperiul țarist. Ole, ole, ole,/ cum Lenin nu mai e! Deci e greu să faceți pronosticuri și asemănări de situații istorice f diferite. Poate printr-un miracol, ca atunci, provincile românești, precum și R. Moldova vor reveni acasă. Eu sunt un „troll„ român și năzuiesc să se întâmple astfel. Dacă aveți altă părere în această privință, înghițiți-vă scuipatul și dați-vă una peste meclă înainte să cotcodăciți. Alo, domnu Nicu, da ce belicos focos mai sunteți, domle. Chemați-vă mințile acasă. Poate chemați și un preot să vă citească ceva cu făcătorii de pace etc.

 53. Daca spune seful NATO. apai asa trebuie sa fie: Rusia sta pe marginea prapastiei! De acolo se uita in jos la tarile NATO care s-au dezbracat de bani, de arme, de industrie etc pentru a edifica Ucraina ……. hmmm 🙂 Mare si a-i sprijini pe oligarhii pretini cu …..Salvatorul Lumii Zelenschi! Brava!

 54. @flocinul sugevei-17.30- așa e , și japo au crezut că pot înfrânge CHINA (au luat-o peste (și nu numai ) bot) , apoi au luat 2 boabe de la amerloci, s-au liniștit și acum au devenit sclavii cizmei amerloce, stai liniștit în băncuța ta , au și urșii 2 boabe pentru ocraineenii tăi, poate mai mari, poate mai puternice, apoi o să fie PACE ! Ce putere nucleară a pierdut un război, a nima lu le? SLAVĂ PĂCII, retar zi lor!

 55. Putin mai vrea Odesa si Harkovul. Atat! In rest nu vrea sa-si ia pe cap toti „useristii’ lui Zelensky pervertiti de invatatura lui Sorosh. Sa se spele UE pe cap cu ei.

 56. o fi mai aproape ucraina de nato cum zice stotenberg insa e fara 500 000 de ucrainieni…si fara estul ucrainei…statenberg din punct de vedere sintactico morfologic e un dobitoc important…

 57. @SUS PATRIA:

  Care patrie o ridici tu sus, cumva cea a lui Lenin?

  Gestul lui Lenin, pe care il invoci aiurea, a fost unul ipocrit, nerespectat de Lenin insusi, pentru ca regimul bolsevic a organizat subversiuni bolsevice si interventii armate in toate fostele gubernii, care si-au proclamat independenta.

  De rezistat au rezistat doar cele care au avut forte armate bine organizate: Finlanda si Polonia, ultima salvind de la bolsevizare si Balticele, pentru 20 de ani numai. De aceeasi sansa a beneficiat Basarabia, proclamata Republica Democratica Moldoveneasca, mai tirziu chiar si Ungaria, a carei ingratitudine insa e alta poveste.

 58. Pentru ca Romania sa isi recastige teritoriile
  INTERESUL NOSFRU NATIONAL (pe care cu maiestrie 😉 il ascundem americanilor , SIE stie 😉 )
  ar fi mai bine ca UKRAINA sa piarda razboiul pentru ca devenind foarte slaba si …din/prin lipsa banilor externi
  demolata de un RAZBOI CIVIL intern (ajutat subtilsi 😉 de serviciile secrete romane ! 😐 )

  Radem glumim insa mai mari sanse avem sa ne recapatam TERITORIILE FURATE daca UKRAINA colapseaza decat daca e impotriva interesului national ajutata sa se mentina ca un Zombi incapacitand re-intregirea BUCOVINEI la TARA MAMA !

  Eu v-am mai spun …exact cum i-am facut pe nemti in ww2 castigand bunavointa lui STALIN care de ciuda ca ungurii n-au avut un „23 august” al lor ne-a redat inapoie ARDEALUL pe care (ATENTIE:) Regele MIHAI il dadu-se deja cu ACTE in REGULA Ungariei !

  Americanii or sa fie foarte surprinsi cand (acum la noi!) vor avea PENTRU TERITORII (atunci ARDEALUL ; acum BUCOVINA)
  o „intoarcere” a armelor (cum au avuto NEMTII atunci cu baze militare la noi!)

  Nu spuneti HOPP pana nu sariti PARLEAZUL … si nemtii erau siguri ca le sunte aliati …in noapotea de 22 august … a 2-oua zi insa …etc. Noi romanii ne facem frate cu dracul doar atat timp cat ne aduce profit …si yankii ne cam costa azi 😐 !

  PUP ! (credeti in propheti … doar dupa ce le-ati vazut clar … o forta prophetic altfel decat divina, inexplicabila ! ❤️

  „27 decembrie” e un „semn” ! Asa ca: Mare Atentie ! (PS: Cine pune intereseal USA inaintea Romaniei nu e roman , e , nici-el-nu-stie 🙁 )
  SHALOM !

 59. „Radem glumim insa mai mari sanse avem sa ne recapatam TERITORIILE FURATE daca UKRAINA colapseaza decat daca e impotriva interesului national ajutata sa se mentina ca un Zombi incapacitand re-intregirea BUCOVINEI la TARA MAMA !”

  🤐🤐🤐-🤔

 60. De cand (verificati in arhiva COTIDIAN-ului) v-a zis (retroactiv observabil: ) STRANIU-PRECIS
  MISHTEAUX ca a vazut planul cu …finalitatea „operatiunii militare” ruse ?

  De cand v-a zis ca RUSIA va sigur prelua ODESSA ?
  Acum din gura lui PUTIN v-ati convins ca MISHTEUAX stie chestii stranii ( 😀 … de unde putea sti mishteaux ca in „24-joi” urma „razboiul ukran” … de unde putea sti ca TRUMP=POTUS in 2024 …. daca n-ar fi un SPECIAL …
  de unde stia de 🙁 … „Mi-e frica de… POGROAME” si „LEAK”-ul PENTAGONULUI … daca n-ar fi SPECIAL ? 🙁
  HMMM ?
  Cui nu-i sunt stranii punctuale 🙁 predictiile lui (vezi „investitorii chinezi” + „4 februarie” + „nu tot ce zboara …” BALOONUL ce-a strica relatia chino-yankeie ! …
  Va spun sincer … stiu clar si punctual inainte !
  INTREB … aflata MOSSAD-ul cine la dat TUN-ul 🙁 pe BURSA 🙁 ! Daca nu pot afla contra-cost de la … 3301 ! PUP !

  SHALOM ! … Exista genii ! 😐 Geniile-s prin definitie incomensurabili cotidienilor !
  in „23 ianuarie 2024” … am sa va mai spun, pana atunci „NINGE PE FED!”

 61. Esti din regnul alora „spirituali” despre care spunea TUCKER CARSON ca nu i-ar povestii nevestei ? 🙁 🙁 🙁 !
  Deci „astia” (SPECIALI) chiar exista in UNIVERS si UNIVERSUL n-are doar inteligente UMANE ? Pot crede in ingeri si demoni insa mi-e foarte greu sa cred in „ei” ! Sincer ! desi nu cred ca sunte singurii destepti in UNIVERS ! Ce-ar gasi „ei” la niste maimute terrestre ? 🙁

  De ce e numele tau … LEGION, Dr Q ?

  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 62. „mishteaux e …SPECIAL (?) ! spune:
  30 SEPT. 2022 LA 11:44
  1- „Dr Q spune:
  5 SEPTEMBRIE 2022 LA 15:54
  „Dr. Mengele spune:
  5 SEPTEMBRIE 2022 LA 15:33
  Păi există conducta Nord Stream 2. E virgină (în sensul că nu a fost încă folosită) și abia așteaptă o pompă.”
  Te-ai prins, in sfarsit, ca N2 e ca bombele atomice de azi
  = daca nu-s distruse = INCA MAI POT FI FOLOSITE LA NEVOIE
  ? ?
  mishteaux nebunul ce spunea ?”

  2- „pe mine ma intereseaza URGENT altceva:
  cumva TAMAN in …17 septembrie s-a hotarat ce vedem noi OFICIAL azi ?
  DACA DA !
  Propfetul mishteaux garanteaza dumnezeiesc IMPEACHMENZUL lui Joe dupa MIDTERMS !
  OMUL asta Dr Q … e mai mult decat special … e conform tartorilor de la RAND Corpo. … FANTASTIIIK !
  Very true …putini ca „EL” !
  SHALOM !
  [candva ne vom intoarce la palavrele mistriosului si vom rade CU/DE el ! ? ]”
  ______________________________-
  „Te-ai prins, in sfarsit, ca N2 e ca bombele atomice de azi
  = daca nu-s distruse = INCA MAI POT FI FOLOSITE LA NEVOIE
  ? ?”
  Pai daca nu s-a prins el oentru ca era cu EGAL (=)
  „= daca nu-s distruse = ”
  poate s-au prins TANTALAII 🙁
  de la fabrica de muraturi CIA 🙁
  :))))”

  IQ=?
  😉

 63. „mishteaux[Q] …TATA LOR ! spune:
  20 MAI 2023 LA 15:38
  Marti va spun unde au ukranii BOMBELE MURDARE facute de ei cu sprijin ( 🙁 ) din deseuriele de uraniu de la Zapporojje ! INCA DIN 2014 🙁 !
  Va spun astea ca sa le puteti ascunde/dispersa, din cele 3(!) locuri unde-s ascunse acum ! Nu ca mi-ar fi mila de ukrani sau ca i-as iubi pe rusi ci pentru ca-s geografic, toate 3 locatiile in apropierea 🙁 garanitei romanesti 🙁 , ROMANIA ar avea de suferit RADIOACTIV, enorm, daca rusi vor distruge depozitele (desi „unii” cred ca-s safe pentru ca-s … INGROPATE ! NU-S !) 🙁
  sa va PROPHETESC cand exact rusii vor atac ODESSA ? 🙁 [In planul rusilor , o UKRINA post-razboi NU MAI ARE IESIRE LA MARE ! 🙁 ] 😉 Ce stiu eu ? Ce-am demon_strat ca stiu eu in timp ? 🙁
  V-as spune dar voi oricum nu credeti in …mishteaux ! 🙁
  SHALOM ! (aparentele inseala ! )
  AUD ? [cand credeti ca vor porni rusii offensiva de cucerire a LITORALULUI UKRAN ? 🙁 ]”

  L-a cumva confirmat insusi PUTIN, tarul rusilor pe Mishteaux ca REAL PROPHET ? (ce-a zis recent despre ODESA, dupa ce-a inceput sa creada in „PLAN”, vazand ca totul se intampla in timp, pre-calculat ! 😉 )

 64. „some girl alone spune:
  23 MAI 2023 LA 18:08
  @mishteaux:
  – Stiai ca un guvern etnic evreu si-un Biden declarat „semit” va … duce la ruptura USA – OPEC
  si decat sub NULAND … pace cu pierderi (de-dollarizare) cu IRAN-ul ?
  DACA DA !
  Nu mai, mai, mir ca ai real un IQ>145 ! 🙂 [era de facto … predictibil, daca aveai expertiza in thema ! nimic supra-natural!]
  Esti ce zici, razand-glumind, ca esti !
  PUP !”

  STRANII 😀 aluzii ? Unde-s NULANDIERII azi cand …”NINGE PE FED!” ii obliga sa „USA e OUT!” in Ukraina si
  fara confiscare banilor rusilor (sute de miliarde) … se duce draQului de suflet economia bancara FARA LICHIDITATI
  din banii „ukrani” 😀 !
  🤣🤣🤣
  Multi vad, cati pricep de trankane …mishteaux ? 🙁

 65. „mishteaux spune:
  24 MAI 2023 LA 9:16
  Norocul RUSSIEI e ca ARISTOCRATII ei (OLIGARHI azi!) e etnic russa si NATIONALISTA !
  USA a piedut …trenul ! Altceva era daca cumparau Russia cand era ieftina si bogatii ei erau …saraci ! 😛
  Pe tema asta e de meditat !
  Mi-e deseori mila de cat de greu pricep lumea (in general) prostii … si cat de usor si non-premditat, diafan-zglobiu o inteleg in profunzime desteptii genetic dotati ! MDA ! Oamenii nu-s egali intre ei pentru ca nu-i lasa … GENETICA fiecaruia ! 🙁”

 66. „your master 😉 😀 spune:
  03 APR. 2021 LA 14:04
  In caz der „ceva” …(daca ukranii si-o vor lua pe kokoasha de la rusnaci !)

  iarasi vor (re-)da vina pe EVREI (vezi etnia si surpriza electoarala ce la adus la putere pe „actorash”)
  … ukrainenii au mai dat vina pe evrei istoric dovedit ! …etc… n-am nici-un interes de-a mushamaliza adevarurule de loa ODESSA ! …

  Iarasi poporul ukrainean (numai si numai: in cazul in care in viitorul apropiat: pierde cu rusnacii !!!)
  v-a (re-)da vina politic-social pe EVREI
  (asta „numai” din cauza „alesului” lor actual ! Straniu ales de-o tara nationalista demonstrata … !)

  Cine-i va convinge in caz de „pierderi” cu rusnacii … ca „pierderile” nu-s facaute fara voia lor NATIONALISTA de-un presedinte … de-al lor … etnic EVREU …
  … presedinte-aparut-din-neant, greu de explicat sentimental-kiew-ean ajuns SURPRINZATOR(!) la putere peste … „nationalisti” !

  #
  Ceva nu pushka …si nu numai in explicatiile propagandistice si umorul necizealt (=american!) al doameni Nuland !
  😀”

  TRUMP=POTUS … MAGA ! ❤️❤️❤️

 67. „@jukov … parea ta de om istet ? spune:
  03 APR. 2021 LA 14:24
  @jukov … cum ti se pare straniea realitate actuala ukrana …ca o tara ISTORIC nationalista
  are ales un etnic evreu (electoaral surprinzator = parca „din neant ales” !) ca presedinte

  si pe pe ce presedinte … ma clar: PE CE „ETNIE de PRESEDINTE” … v-a da vina ulterior „pagubei” cu rusii …ukranii in caz de miscari „democrat-politice” ORDONATE de la DC !

  Chestiile astea parca-s dinainte regizate ca …etnia asta pogromata ciclic in istoria europei …sa aiba TAPI ISPASITORI !

  Ma deja ingrozesc de ura anti-semita pe evrei …din cauza etniei presedintelui lor … straniu ales …in caz ca din vina DIRECTIVELOR lui … slavii vor avea de suferit de la slavi …din cauza unui …s-o spun pe shleau exact cum o vor vedea NATIONALISTII KIEWENI … de facto …evreu !

  ce spun e doar ce se vede … nu e nici-o ponegrire sau marire a cuiva sau ceva !
  e realitatea din spatele cortinei propagandistice ce-o mutileaza palavragios !”
  🥲🥲🥲

 68. „facocerul spune:
  16 IUL. 2023 LA 13:48
  ‘S curios daca prophetul MISHTEAUX are (si de data asta, ca oricand) dreptate in predictii:
  „@Mărgelatu spune:
  4 IULIE 2023 LA 15:42
  Russia va ocupa INTREG litoralul ukran (de aceea Bastroe, azi ? ! pentru ca planul se stie !) si ODESSA ! Vi s-ar putea spune data exacta … dar conteaza ? ? (In USA cad curand BANCI mari ! ? in spatele TACERII e PRAPASTIOS ? se intorc in state dollari ne mai voiti de fostele colonii … )
  PS: NATO va intra curand cu TRUPE LA SOL in Ukraina …vezi: „14 august = APOCALIPSA !””
  Nu-i exclus sa (re-)pierdem Ardealul de NORD odata cu infrangerea si desfiintarea NATO ! 🙁”

  MDA ! Se pare ca NATO n-are genii prophetice 🙁 !
  Trisstese ! 🙁

 69. „mishteaux spune:
  10 APR. 2021 LA 14:13
  Straniu … n-asa ?
  Si astea doar dupa ce un etnic evreu a „castigat” alegerile intr-un stat nationalist impotriva unui nationalist ( de remarcat: un evreu pana atunci un actorash absolut necunoscut si ne-convingator !)#
  [ … ]
  [oare ukranii se vor intoarce pogromist CUM AU MAI FACUTO ISTORIC impotriva evreilor daca asta la conducere acum ii va baga intentionat-premeditat IN RAHAT !]
  [ … ]😀”
  __________________

  „oare ukranii se vor intoarce pogromist CUM AU MAI FACUTO ISTORIC impotriva evreilor daca asta la conducere acum ii va baga intentionat-premeditat IN RAHAT !”

  Deci tot tambalaul ukran are alt sens decat ce pare la prima, propagandistic-politica, vedere ? 🙁
  se ante-stia ca Zelensky va baga Ukraina in RAHAT ?
  🤐🥲😯
  Mishteaux e o inteligenta extra-terrestra cumva ? 🙁 … precum 😀 toti prophetii „biblici” ?
  IQ=?
  😉

 70. „mishteaux (the master of your mind) spune:
  10 APR. 2021 LA 14:24
  @gogu … nu-i straniu ca pentru ca ce va premeditat-planificat urma sa aiba justificari politice
  „cineva” a „aranjat” lucrurile asa incat un evreu va decide soarta Ukrainei ?

  Ceva ar fi tragic (foarte tragic) daca n-ar fi comic (extrem de comic !) !

  Oamenii, POPOARELE, spune istoria omenirii cauta mereu „tapi ispasitori” in urma catastrofelor istorice care mai mult sau mai putin PLANIFICAT ii lovesc !
  Oare „faza cu” … EN EVREU LA CURTEA REGELUI IGOR … face parte ca fragment din planul ce-a lasat Ukraina fara cei 3, 5 miliarde de dollari anual ( pierduti de ukrani dupa „jocul robinetelor” si obligarea aliatului NATO Germania la afaceri subterna cu dujmanul …economic ?

  Oare americanii stiau ce va urma obligand Ukraina la cearta economic paguboasa cu Rusia ce le dadea anual 3, 5 miliarde pe tranzitul de gaze pe la ei ?

  Oare nu cumva americanii din USA si cei care-s prrin PLANUL MARSHAL stapanii economic-actionari ai conglomeratelor nemtesti … n-au facut-o SECRET si la ” mica intelegere” … economisind acum ANUAL (impreuna) cei 3,5 miliarde

  miliarde in al carui loc …primesc ca „ajutoare” …” de la americani” … cateva zeci, pana la 2-oua sute de milioane de dollari anual ?

  Buna afacerea ? … in loc de 3, 5 miliarde de koko … primes 0.2 dar sunt … democratizati sub presedinte de etnie evreiasca nationalistii ukrani …

  Se pune intrebarea …DE BARAJ proshtilor:

  – In intreaga Ukraina NATIONALISTA n-au gasit un singur ukran care-ar putea fi sef peeste ukrani ?…de-au fost obligati (de cine si de ce ?) sa-si unga sef …evreu ( macare de era un „cineva” evreul …aparul ca Macron-in-Franta din „NEANT”)

  😉”
  ______________
  2021 … un an de diz-gratie !

 71. Deci(?) si CIA la fel ca mossad-ul se opune real lui Byby ?
  daca-i asa cat mai supravietuieste pre parnaiasul israelit 🙁 ! ?

  TU sigur sti ! …daca nu in cele 1/1000 zise zeflemitor 🙁 aici
  atunci in restul de 999/1000 din cele stiute de tine … si … de ne-zis PUBLIC 🙁 aici !

 72. Deageaba !🤞 (1/1000 ajunge ca schelet-informational doar, supra-dotatilor 😐 !
  Multi, in majoritatea lor prostii, inca te vad prost ! 😐
  Desteptii, cu adevarat desteptii-s macar retro-activ, veritabil uimiti de stranietatea propheticelor tale … PRE-aluzii ! 😉

  🤦‍♂️

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.