Șeful Ryanair: Sistemul de azil este o escrocherie

Michael O’Leary, directorul companiei Ryanair, a declarat că sistemul de azil este o ”escrocherie totală” și că solicitanții de azil ”nu sunt refugiați”, pentru că vin din țări sigure și își aruncă pașapoartele în toaletele avioanelor. Șeful Ryanair, care este și membru în comitetul director al Grupului Bilderberg, a fost întrebat cum se face că în Irlanda pot ajunge oameni fără niciun document, cu zborurile Ryanair. ”Da, pentru că le aruncă în toaletă înainte de a ateriza la Dublin, le arunca direct în toaletă”, a spus O’Leary. El a spus că cetățenilor non-UE care se îmbarcă din state UE în zboruri către Irlanda ar trebui să le fie fotografiate pașapoartele la controlul de frontieră, iar detaliile să fie trimise autorităților irlandeze. Acest lucru a fost imposibil de făcut cu imigranții economici, a mai spus șeful Ryanair.

”Apar aici… e o totală escrocherie și aceștia nu sunt refugiați. Unul dintre lucrurile care mă scoate din minți este că în Irlanda ei sunt tratați ca refugiați, însă ei vin din Marea Britanie sau din Franța”. ”Nu vine nimeni din Afganistan, din Kenya sau din Siria, pentru că nu sunt zboruri directe spre Irlanda. Vin din Marea Britanie sau Franța. Care este persecuția din Marea Britanie, Franța sau Germania?” ”Ar trebui să avem grijă de refugiați, am o mare simpatie pentru ucraineni, însă oamenii care ajung la noi venind din Marea Britanie, Franța sau alte state UE ar trebui întorși de la frontieră în țările din care au venit”.

O’Leary spune că este greu să urmărești cu ce zbor au venit imigranții, ce loc au avut în avion, pentru că ”își aruncă la toaleta toate documentele. Și toți au documente atunci când se îmbarcă într-un avion Ryanair”.

În Irlanda a crescut numărul imigranților economici. Mulți dintre ei locuiesc în tabere de corturi în orașele mai mari, în special în capitala Dublin. Pe de altă parte, datele oferite de Oficiul Federal pentru Migrație din Germania arată că 57% dintre solicitanții de azil nu au documente de identitate, nu pot dovedi ce vârstă au, care este țara de origine. În 2023, procentul era de 48%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12

18 Comentarii

 1. Hai, să fim serioși! Nimic nu se poate face fără complicitatea unui stat. Lipsa unei legislații clare e și în avantajul statului care se plânge. Cât au putut fi plătiți prost și la negru au fost buni. Cât timp coloniștii i-au furat au fost buni. Acum că s-au mai trezit si ei îi pasați de la unul la altul și încurajați partidele extremiste flămânde pe care le puteți cumpăra ușor că toate astea folosesc la diverse afaceri.

 2. Folosesc inclusiv pașapoartele cunoștințelor din țările unde vor să ajungă, după ce folosesc actul, îl trimit prin curierat sau posta și ajunge în câteva zile la proprietar, respectivul migrant, a aruncat sau a dat foc actelor originale și e ajuns in tara respectiva, fara acte. Oare de ce Suedia a triat dur migranții și necorespunzători și leneșii au fost repatriati în urma monitorizării video pe oriunde?

 3. aceștia nu sunt refugiați
  -sint invadatori;
  de unde pana unde un zid la granitza SUA cu Mexic?
  de la marele zid chinezesc….resurse consumate prosteste cand simpla deschidere a focului asupra Mexico-city ar rezolva orice problema.

 4. cheap meat…cheap meat
  si ipocrizie..hoarde de scalvi ce vin pe banii lor sa fie exploatatzi

 5. @ gigel

  Nu-ți fă tu grijă pt. ei că nu-i exploatează nimeni. Tu ai văzut vreun afgan sau etiopian la lucru ?? Aia vin sa jefuiască și să profite de sistemul social. Pe șantierele din Vest vezi autohtoni sau imigranți din Europa de Est.

 6. Vor sa stea, la munca de jos si fara carduri bancare date de organizatiile lui Soros.

 7. Șeful Ryan Air este contrariat dar ii ajută direct să ajungă în Irlanda. In același timp profitul făcut din bilete nu-l deranjează.

 8. @Elena Popa 1. Absolut corect, majoritatea infractiunilor legate de imigranti ilegali este facuta cu complicitatea statelor. In anii 90 era extrem de greu pentru romani sa emigreze intre timp africani sau din orientul mijlociu au umplut Europa. Dadea Soros interviuri si explica la prosti cum are nevoie industria Germaniei de emigranti dar nu era votba de romani, bukgari, polonezi ci despre cei din Orientul Mijlociu si Africa din tari fara nicio traditie industriala fara nicio pregatire fara nicio inclinatie sa lucreze opt ore in fabrica. Acum cand s-a ajuns evident la dezastru fac toti liderii pe nevinovatii.

 9. Ai mare dreptate,dar n-ai auzit ce zicea omu’ ? Ca pe el il deranjeaza ca-i infunda aia budele din avion cu pasapoartele.Or,asta inseamna munca de jos cu desfundatul si mai ales intarzieri.Iar la avioane,intarzierea e pe bani.Oh,daaaaa !!! Muuuuuulti BANI !!!!! Nu chiar ca la TAROM,dar ….

 10. Bună sublinierea. Omul trebuie să plătească salariile. Politica este atributul conducătorilor. Votați sau „desemnați” prin negocieri.
  PS. Ce zici de patologia „la purtător”? Crezi că au accesat site-ul ambasadei de care aparțin?

 11. O idee si mai buna ar fi ca in cazul astora, RYAN air sa le ia efectiv pasapoartele la imbarcare si sa le livreze direct politiei de frontiera

 12. Șeful Ryanair, care este și membru în comitetul director al Grupului Bilderberg a cerut mai mult CONTROL. Restul articolului face diversiunea potrivita din jurul ideii centrale.

 13. O,Leary sa se preocupe mai intii de conditiile de zbor,preturile biletelor si smecheriile ce le face cu bagajele compania sa de zbor caci trateaza pasagerii-aia ce sunt si cetateni irlandezi-ca pe vite urcate in bovagon.

 14. UE , la inființare a vrut granițe externe păzite, stricte, pentru care a acordat și o mulțime de bani,.iar granuițele interne libere,..O vreme a funcționat..De alt fel UE a promis și pace și bunăstare..Mă intreb acu de ce e altfel ?? Cine a intervenit și cu cre scop ? Mai știi vorba americanului, care revoltat de suna la europa nu știa cine va ridica telefonul ??

 15. @ „gigel” 19 iun. 2024 la 18:05, zîs „gigi” 20 iun. 2024 la 10:03, zîs „are ca idol pă pușcăriașu’ ‘liberat condiționat Beeekaly dă la saivanu’ fuțibolizdik existent ilegal în Liga mămăLiga șî fără sediu sau stadion”, zîs propagandizd $$oroșizd pă $$
  „…vin pe banii lor sa fie exploatatzi”?
  Vin pă banii lu’ $$oroș jhavra tikiată care-i finanțează dîn bani negri, șî în Irlanda sau alte țări intră în programul Kalergi de COLONIZARE PĂ AJUTOARE SOCIALE plătite dă Stat dîn banii europenilor care muncesc! Nu mai minți!

 16. Nu vă faceti griji, sunt câteva milioane ,împartim la 2 (barbati si femei), înmultim cu minim 5 (unde 5 reprezinta nr. De copii per familie) și în doua -trei generatii nu o sa mai fie par blond prin Germania. O familie tata,mama si un copil primesc cam 2700€ca stau acasa de la stat, un bou cae se duce la munca primeste cam 2300. Deci… tre’sa fii retard ca sa muncesti. Ma trezesc la 5 ,la 6 imcep munca, dar vecinii mei dorm linistiti, ba chiar reclama ca-i deramjeaza cand suna alarma la mine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.