Şeful Vămii Bucureşti şi alţi patru funcţionari, arestaţi preventiv

Tribunalul Bucureşti a dispus miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Paul Petrof, director al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, acuzat de DNA că a cerut mită unui om de afaceri, constând în plata unui avans de 50.000 de euro pentru achiziţia unui apartament, promiţând în schimb că îl va ajuta să obţină nişte autorizaţii.

Mandate de arestare au primit şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar, respectiv Răzvan-Cosmin Stamatescu (şef birou în cadrul Autorităţii Vamale Române), Alexandru Cernat, Nicolae-Ştefan Teianu şi Marian-Vladimir Vulcan (funcţionari în cadrul Autorităţii Vamale Române şi în cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti).

Potrivit DNA, în cursul anului 2023, în contextul efectuării unor controale, funcţionarii vamali ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, care îşi desfăşurau activitatea în mai multe centre comerciale situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, foloase necuvenite constând în sumele totale de 60.600 de lei, 11.500 USD, 600 de euro, 408 perechi (51 baxuri) de ghete sport şi 1.000 parfumuri contrafăcute.

Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de inculpaţi în scopul omisiunii întocmirii unei sesizări penale cu privire la problemele constatate şi implicit al finalizării controalelor într-un mod care să fie favorabil oamenilor de afaceri.

Anchetatorii mai arată că, în cursul zilei de 10 ianuarie, în scopul îngreunării cercetărilor ce se desfăşurau într-un dosar penal, Paul Petrof şi Răzvan-Cosmin Stamatescu i-ar fi prezentat unui om de afaceri conţinutul unei ordonanţe emise de ofiţerii de poliţie din cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, prin care erau solicitate diverse înscrisuri în legătură cu unele societăţi controlate de persoana respectivă.

De asemenea, în perioada 2021 – 2023, Răzvan-Cosmin Stamatescu ar fi acceptat de la un alt om de afaceri promisiunea remiterii unei sume de 10.000 de USD şi ar fi primit mai multe foloase necuvenite pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor poliţişti de frontieră şi că îi va determina pe aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în legătură cu realizarea unor controale asupra unor transporturi de mărfuri contrafăcute, de care era interesată persoana respectivă.

Anchetatorii mai spun că Paul Petrof ar fi pretins de la un om de afaceri plata unui avans în sumă de 50.000 de euro pentru achiziţia unui apartament şi alte foloase necuvenite, în schimbul „ajutorului” oferit acestuia din urmă în legătură cu obţinerea unor autorizaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

 1. Bă procurorilor DNA , v-ați trezit din comă ?
  Știți ce faceți voi acum cu circul ăsta de 2 lei ?
  Luați moțul la kăăkkat. La bază vă e frică să
  acționați să nu-i supărați pe cei cu tinichele
  pe umăr . Vă dau un pont. Vameșii români (de la Vlădică
  până la opincă) iau șpagă de 33 de ani. Pe vremea lui Ceașcă
  când erau prinși de Securitate, nu mai auzeai de ei, nici
  măcar familia. Acum intervine prescripția sau în cel mai rău
  caz cu suspendare. Mare pacoste a mai ajuns și Democrația asta !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.